Seuraa meitä

Lohikeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

4 annosta

20 min valmistus +

30 min kypsyminen


Gluteeniton


Maukas lohikeitto saa makua sulatejuustosta.

Ainekset

4 annosta

500 g

lohta fileenä

8 dl

vettä

5

perunaa

2

porkkanaa

1

sipuli

1 tl

suolaa

(1

laakerinlehti)

0,5 tl

sitruunapippuria

100 g

sulatejuustoa

1 rkl

voita

1 ruukku

tuoretta tilliä 

(tai 1 rkl kuivattua tilliä)

Lohikeitto on juhlavaa kotiruokaa.

Ohjeet

  1. Laita kattilaan kuumenemaan 8 dl vettä.
  2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Laita kiehuvaan veteen suola ja halutessasi laakerinlehti. Lisää perunat, porkkanat ja sipulit.
  4. Keitä noin 25 min, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä (keitä miedolla lämmöllä kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu).
  5. Mausta sitruunapippurilla.
  6. Lisää sulatejuusto. Anna sen sulaa lohikeiton joukkoon.
  7. Paloittele lohifilee reiluiksi, nahattomiksi kuutioiksi. Lisää kalapalat keittoon. Keitä vielä noin viisi minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
  8. Lisää voi ja tilli. Kiehauta.



Vinkki


  • Tarjoa lohikeiton kanssa esimerkiksi ruisleipää.




Katso myös



Lohi-riisilaatikko


Muita reseptejä


Seuraa meitä

Lohikeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

4 annosta

20 min valmistus +

30 min kypsyminen


Gluteeniton


Maukas lohikeitto saa makua sulatejuustosta.

Ainekset

4 annosta

500 g

lohta fileenä

8 dl

vettä

5

perunaa

2

porkkanaa

1

sipuli

1 tl

suolaa

(1

laakerinlehti)

0,5 tl

sitruunapippuria

100 g

sulatejuustoa

1 rkl

voita

1 ruukku

tuoretta tilliä 

(tai 1 rkl kuivattua tilliä)

Lohikeitto on juhlavaa kotiruokaa.

Ohjeet

  1. Laita kattilaan kuumenemaan 8 dl vettä.
  2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Laita kiehuvaan veteen suola ja halutessasi laakerinlehti. Lisää perunat, porkkanat ja sipulit.
  4. Keitä noin 25 min, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä (keitä miedolla lämmöllä kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu).
  5. Mausta sitruunapippurilla.
  6. Lisää sulatejuusto. Anna sen sulaa lohikeiton joukkoon.
  7. Paloittele lohifilee reiluiksi, nahattomiksi kuutioiksi. Lisää kalapalat keittoon. Keitä vielä noin viisi minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
  8. Lisää voi ja tilli. Kiehauta.



Vinkki


  • Tarjoa lohikeiton kanssa esimerkiksi ruisleipää.




Katso myös



Lohi-riisilaatikko


Muita reseptejä


Seuraa meitä

Lohikeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

4 annosta

20 min valmistus +

30 min kypsyminen


Gluteeniton


Maukas lohikeitto saa makua sulatejuustosta.

Ainekset

4 annosta

500 g

lohta fileenä

8 dl

vettä

5

perunaa

2

porkkanaa

1

sipuli

1 tl

suolaa

(1

laakerinlehti)

0,5 tl

sitruunapippuria

100 g

sulatejuustoa

1 rkl

voita

1 ruukku

tuoretta tilliä 

(tai 1 rkl kuivattua tilliä)

Lohikeitto on juhlavaa kotiruokaa.

Ohjeet

  1. Laita kattilaan kuumenemaan 8 dl vettä.
  2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Laita kiehuvaan veteen suola ja halutessasi laakerinlehti. Lisää perunat, porkkanat ja sipulit.
  4. Keitä noin 25 min, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä (keitä miedolla lämmöllä kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu).
  5. Mausta sitruunapippurilla.
  6. Lisää sulatejuusto. Anna sen sulaa lohikeiton joukkoon.
  7. Paloittele lohifilee reiluiksi, nahattomiksi kuutioiksi. Lisää kalapalat keittoon. Keitä vielä noin viisi minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
  8. Lisää voi ja tilli. Kiehauta.



Vinkki


  • Tarjoa lohikeiton kanssa esimerkiksi ruisleipää.




Katso myös



Lohi-riisilaatikko


Muita reseptejä