Seuraa meitä

Linssipihvit

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

5:lle (n. 18 kpl)

20 min (valmistelut) + 

n. 15 min (paistaminen)


Vegaaninen, Gluteeniton


Vegaaniset porkkana-linssipihvit paistetaan pannulla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi oman maun mukaista kastiketta sekä perunoita, riisiä tai ohrahelmiä.

Ainekset

3 dl

punaisia linssejä (kuivattu)

1,5 litraa

vettä

0,5 tl 

suolaa

- - -

2 (150 g)

porkkanaa (raasteena)

2 kynttä

valkosipulia

0,5 

punainen chilipalko (medium)

0,5 dl

perunajauhoja

2 rkl

tuoretta korianteria tai 2 tl kuivattua (vihreä)

2 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

1 tl

jeeraa (juustokumina)

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

soijakastiketta

Paistamiseen:


Rypsiöljyä

Linssipihvit paistetaan pannulla.

Ohjeet

  1. Kuumenna 1,5 litraa vettä kattilassa. Huuhtele linssit siivilässä reilulla määrällä kylmää vettä. Lisää 0,5 tl suolaa ja linssit kiehuvaan veteen. 
  2. Keitä linssit kypsiksi (noin 10 min). Tee linssien kiehuessa muita valmisteluja. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä siivilässä, jotta ne jäähtyvät. Valuta hyvin.
  3. Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  5. Lisää porkkanaraaste, valkosipuli ja chili kypsien linssien joukoon.
  6. Ripottele joukkoon perunajauho ja sekoita hyvin esim. lusikalla.
  7. Hienonna korianteri tai käytä kuivattua korianteria (vihreä kuivattu yrtti). Jos käytät jauhettua, ruskeaa korianteria, pienennä korianterin määrää maun mukaan (0,5 - 1 tl). 
  8. Lisää kaikki mausteet ja sekoita hyvin. 


Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu (mielellään lettupannu, jossa on pienet kolot).
  2. Lisää pannun koloihin öljyä (noin 0,5 tl /pihvi).
  3. Lusikoi linssiseosta koloihin (kukkurallinen ruokalusikallinen / pihvi). Painele lusikalla tai paistinlastalla tasaiseksi pihviksi.
  4. Paista pihvejä noin 2 - 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun pihvit alkavat saada väriä, pienennä lieden lämpötilaa. Yleensä sopiva paistolämpötila on reilu puolet lieden maksimista (esim. 4/6).



Vinkit


  • Käyttämällä puolikkaan chilipalon saat miedon tulisia linssipihvejä. Lisää chilin määrää maun mukaan.
  • Suosi paistamisessa kolollista lettupannua, mikä helpottaa helposti hajoavan massan paistamista. 
  • Linssipihvit kannattaa kääntää vasta, kun pihvi on kypsynyt ensimmäiseltä puolelta. Raa'an pihvin kääntäminen voi olla hankalaa. 
  • Jos massa on kovin helposti hajoilevaa, voi siihen lisätä hieman perunajauhoja (tai kananmunaa, jolloin pihvit eivät ole vegaanisia).




Katso myös


Seuraa meitä

Linssipihvit

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

5:lle (n. 18 kpl)

20 min (valmistelut) + 

n. 15 min (paistaminen)


Vegaaninen, Gluteeniton


Vegaaniset porkkana-linssipihvit paistetaan pannulla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi oman maun mukaista kastiketta sekä perunoita, riisiä tai ohrahelmiä.

Ainekset

3 dl

punaisia linssejä (kuivattu)

1,5 litraa

vettä

0,5 tl 

suolaa

- - -

2 (150 g)

porkkanaa (raasteena)

2 kynttä

valkosipulia

0,5 

punainen chilipalko (medium)

0,5 dl

perunajauhoja

2 rkl

tuoretta korianteria tai 2 tl kuivattua (vihreä)

2 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

1 tl

jeeraa (juustokumina)

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

soijakastiketta

Paistamiseen:


Rypsiöljyä

Linssipihvit paistetaan pannulla.

Ohjeet

  1. Kuumenna 1,5 litraa vettä kattilassa. Huuhtele linssit siivilässä reilulla määrällä kylmää vettä. Lisää 0,5 tl suolaa ja linssit kiehuvaan veteen. 
  2. Keitä linssit kypsiksi (noin 10 min). Tee linssien kiehuessa muita valmisteluja. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä siivilässä, jotta ne jäähtyvät. Valuta hyvin.
  3. Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  5. Lisää porkkanaraaste, valkosipuli ja chili kypsien linssien joukoon.
  6. Ripottele joukkoon perunajauho ja sekoita hyvin esim. lusikalla.
  7. Hienonna korianteri tai käytä kuivattua korianteria (vihreä kuivattu yrtti). Jos käytät jauhettua, ruskeaa korianteria, pienennä korianterin määrää maun mukaan (0,5 - 1 tl). 
  8. Lisää kaikki mausteet ja sekoita hyvin. 


Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu (mielellään lettupannu, jossa on pienet kolot).
  2. Lisää pannun koloihin öljyä (noin 0,5 tl /pihvi).
  3. Lusikoi linssiseosta koloihin (kukkurallinen ruokalusikallinen / pihvi). Painele lusikalla tai paistinlastalla tasaiseksi pihviksi.
  4. Paista pihvejä noin 2 - 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun pihvit alkavat saada väriä, pienennä lieden lämpötilaa. Yleensä sopiva paistolämpötila on reilu puolet lieden maksimista (esim. 4/6).



Vinkit


  • Käyttämällä puolikkaan chilipalon saat miedon tulisia linssipihvejä. Lisää chilin määrää maun mukaan.
  • Suosi paistamisessa kolollista lettupannua, mikä helpottaa helposti hajoavan massan paistamista. 
  • Linssipihvit kannattaa kääntää vasta, kun pihvi on kypsynyt ensimmäiseltä puolelta. Raa'an pihvin kääntäminen voi olla hankalaa. 
  • Jos massa on kovin helposti hajoilevaa, voi siihen lisätä hieman perunajauhoja (tai kananmunaa, jolloin pihvit eivät ole vegaanisia).




Katso myös


Seuraa meitä

Linssipihvit

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

5:lle (n. 18 kpl)

20 min (valmistelut) + 

n. 15 min (paistaminen)


Vegaaninen, Gluteeniton


Vegaaniset porkkana-linssipihvit paistetaan pannulla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi oman maun mukaista kastiketta sekä perunoita, riisiä tai ohrahelmiä.

Ainekset

3 dl

punaisia linssejä (kuivattu)

1,5 litraa

vettä

0,5 tl 

suolaa

- - -

2 (150 g)

porkkanaa (raasteena)

2 kynttä

valkosipulia

0,5 

punainen chilipalko (medium)

0,5 dl

perunajauhoja

2 rkl

tuoretta korianteria tai 2 tl kuivattua (vihreä)

2 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

1 tl

jeeraa (juustokumina)

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

soijakastiketta

Paistamiseen:


Rypsiöljyä

Linssipihvit paistetaan pannulla.

Ohjeet

  1. Kuumenna 1,5 litraa vettä kattilassa. Huuhtele linssit siivilässä reilulla määrällä kylmää vettä. Lisää 0,5 tl suolaa ja linssit kiehuvaan veteen. 
  2. Keitä linssit kypsiksi (noin 10 min). Tee linssien kiehuessa muita valmisteluja. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä siivilässä, jotta ne jäähtyvät. Valuta hyvin.
  3. Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  5. Lisää porkkanaraaste, valkosipuli ja chili kypsien linssien joukoon.
  6. Ripottele joukkoon perunajauho ja sekoita hyvin esim. lusikalla.
  7. Hienonna korianteri tai käytä kuivattua korianteria (vihreä kuivattu yrtti). Jos käytät jauhettua, ruskeaa korianteria, pienennä korianterin määrää maun mukaan (0,5 - 1 tl). 
  8. Lisää kaikki mausteet ja sekoita hyvin. 


Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu (mielellään lettupannu, jossa on pienet kolot).
  2. Lisää pannun koloihin öljyä (noin 0,5 tl /pihvi).
  3. Lusikoi linssiseosta koloihin (kukkurallinen ruokalusikallinen / pihvi). Painele lusikalla tai paistinlastalla tasaiseksi pihviksi.
  4. Paista pihvejä noin 2 - 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun pihvit alkavat saada väriä, pienennä lieden lämpötilaa. Yleensä sopiva paistolämpötila on reilu puolet lieden maksimista (esim. 4/6).



Vinkit


  • Käyttämällä puolikkaan chilipalon saat miedon tulisia linssipihvejä. Lisää chilin määrää maun mukaan.
  • Suosi paistamisessa kolollista lettupannua, mikä helpottaa helposti hajoavan massan paistamista. 
  • Linssipihvit kannattaa kääntää vasta, kun pihvi on kypsynyt ensimmäiseltä puolelta. Raa'an pihvin kääntäminen voi olla hankalaa. 
  • Jos massa on kovin helposti hajoilevaa, voi siihen lisätä hieman perunajauhoja (tai kananmunaa, jolloin pihvit eivät ole vegaanisia).




Katso myös