Seuraa meitä

Linssilasagne

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

6 annosta

35 min (valmistus) +

40 min (uunissa)


Kasvisruoka


Linssilasagne on maukas kasvisruoka.

Linssikastike

2

sipulia

2 kynttä

valkosipulia

1

chilipalko (punainen, medium)

2 rkl

rypsiöljyä

- - -

2 dl

punaisia linssejä (kuivattu)

- - -

4 dl

vettä

2 prk (800 g)

tomaattimurskaa

- - -

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyree)

2 rkl

sokeria

1,25 tl

suolaa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi

200 g (6 dl)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

150 g

ranskankermaa (crème fraîche)

- - -

9 kpl

lasagnelevyjä (n. 140 g)

Linssilasagne on maukas kasvisruoka.

Linssikastike

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  2. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy sekä sipuli, valkosipuli ja chili. Kuumenna välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät, mutta eivät ruskistu. 
  3. Huuhtele linssit siivilässä reilulla määrällä kylmää vettä. 
  4. Lisää pannulle vesi (4 dl), tomaattimurska sekä huuhdellut linssit. (Jos tila pannulla uhkaa loppua, voit lisätä toisen purkin tomaattimurskaa vasta lopuksi.)
  5. Lisää mausteet: tomaattisose, sokeri, suola, oregano, basilika, timjami ja mustapippuri.
  6. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.



Kokoaminen ja paistaminen


  1. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Käytä noin 20 x 30 cm uunivuokaa: 
  3. Laita vuoan pohjalle linssikastiketta. Kokoa sitten lasagne kerroksittain (lasagnelevyjä, linssikastiketta, ranskankermaa, juustoraastetta). Laita päällimmäiseksi linssikastiketta ja juustoraastetta. 
  4. Paista linssilasagnea 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttua.




Vinkit


  • Kastike roiskuu herkästi. Käytä essua, isoa paistinpannua ja mahdollisuuksien mukaan kantta (tai siirrä kastike kattilaan hautumaan). 
  • Halutessasi voit lisätä juuston määrää. 
  • Lasagne on parhaimmillaan, kun se saa uunista ottamisen jälkeen vetäytyä hetken ennen tarjoilua. 
  • Tarjoa linssilasagne esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Linssilasagne

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

6 annosta

35 min (valmistus) +

40 min (uunissa)


Kasvisruoka


Linssilasagne on maukas kasvisruoka.

Linssikastike

2

sipulia

2 kynttä

valkosipulia

1

chilipalko (punainen, medium)

2 rkl

rypsiöljyä

- - -

2 dl

punaisia linssejä (kuivattu)

- - -

4 dl

vettä

2 prk (800 g)

tomaattimurskaa

- - -

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyree)

2 rkl

sokeria

1,25 tl

suolaa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi

200 g (6 dl)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

150 g

ranskankermaa (crème fraîche)

- - -

9 kpl

lasagnelevyjä (n. 140 g)

Linssilasagne on maukas kasvisruoka.

Linssikastike

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  2. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy sekä sipuli, valkosipuli ja chili. Kuumenna välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät, mutta eivät ruskistu. 
  3. Huuhtele linssit siivilässä reilulla määrällä kylmää vettä. 
  4. Lisää pannulle vesi (4 dl), tomaattimurska sekä huuhdellut linssit. (Jos tila pannulla uhkaa loppua, voit lisätä toisen purkin tomaattimurskaa vasta lopuksi.)
  5. Lisää mausteet: tomaattisose, sokeri, suola, oregano, basilika, timjami ja mustapippuri.
  6. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.



Kokoaminen ja paistaminen


  1. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Käytä noin 20 x 30 cm uunivuokaa: 
  3. Laita vuoan pohjalle linssikastiketta. Kokoa sitten lasagne kerroksittain (lasagnelevyjä, linssikastiketta, ranskankermaa, juustoraastetta). Laita päällimmäiseksi linssikastiketta ja juustoraastetta. 
  4. Paista linssilasagnea 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttua.




Vinkit


  • Kastike roiskuu herkästi. Käytä essua, isoa paistinpannua ja mahdollisuuksien mukaan kantta (tai siirrä kastike kattilaan hautumaan). 
  • Halutessasi voit lisätä juuston määrää. 
  • Lasagne on parhaimmillaan, kun se saa uunista ottamisen jälkeen vetäytyä hetken ennen tarjoilua. 
  • Tarjoa linssilasagne esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Linssilasagne

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

6 annosta

35 min (valmistus) +

40 min (uunissa)


Kasvisruoka


Linssilasagne on maukas kasvisruoka.

Linssikastike

2

sipulia

2 kynttä

valkosipulia

1

chilipalko (punainen, medium)

2 rkl

rypsiöljyä

- - -

2 dl

punaisia linssejä (kuivattu)

- - -

4 dl

vettä

2 prk (800 g)

tomaattimurskaa

- - -

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyree)

2 rkl

sokeria

1,25 tl

suolaa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi

200 g (6 dl)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

150 g

ranskankermaa (crème fraîche)

- - -

9 kpl

lasagnelevyjä (n. 140 g)

Linssilasagne on maukas kasvisruoka.

Linssikastike

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  2. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy sekä sipuli, valkosipuli ja chili. Kuumenna välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät, mutta eivät ruskistu. 
  3. Huuhtele linssit siivilässä reilulla määrällä kylmää vettä. 
  4. Lisää pannulle vesi (4 dl), tomaattimurska sekä huuhdellut linssit. (Jos tila pannulla uhkaa loppua, voit lisätä toisen purkin tomaattimurskaa vasta lopuksi.)
  5. Lisää mausteet: tomaattisose, sokeri, suola, oregano, basilika, timjami ja mustapippuri.
  6. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.



Kokoaminen ja paistaminen


  1. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Käytä noin 20 x 30 cm uunivuokaa: 
  3. Laita vuoan pohjalle linssikastiketta. Kokoa sitten lasagne kerroksittain (lasagnelevyjä, linssikastiketta, ranskankermaa, juustoraastetta). Laita päällimmäiseksi linssikastiketta ja juustoraastetta. 
  4. Paista linssilasagnea 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttua.




Vinkit


  • Kastike roiskuu herkästi. Käytä essua, isoa paistinpannua ja mahdollisuuksien mukaan kantta (tai siirrä kastike kattilaan hautumaan). 
  • Halutessasi voit lisätä juuston määrää. 
  • Lasagne on parhaimmillaan, kun se saa uunista ottamisen jälkeen vetäytyä hetken ennen tarjoilua. 
  • Tarjoa linssilasagne esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.




Katso myös