Seuraa meitä

Liivatteen käyttö

Liivate hyydyttää muun muassa juustokakut. Pidä huolta, että liivate sekoittuu tasaisesti, jolloin vältät paakut. Katso vinkit onnistuneeseen liivatteen käyttöön!
Liivatelehtien liottaminen kylmässä vedessä.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Tee näin


1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Laita ne veteen yksitellen, jotta vesi ympäröi jokaisen liivatelehden. 


2. Anna liivatelehtien pehmetä ainakin 5 minuuttia (liivatteet saavat liota pidemmänkin aikaa).


3. Kun hyydytettävä massa on valmis, kuumenna pieni määrä nestettä (noin 0,25 dl) pienessä kattilassa. 


4. Kun neste kiehuu, ota kattila syrjään kuumalta liedeltä.

Liivatteen puristaminen kuivaksi ennen kuumaan veteen liuotusta.

Purista ylimääräinen vesi pois.

5. Nosta liivatelehdet kylmästä vedestä yksitellen ja purista ylimääräinen vesi pois. 


6. Sekoita liivatelehdet kuumaan nesteeseen.  Jos liivatelehdet eivät liukene, kuumenna nestettä varovasti sen verran, että saat liivatteet liukenemaan kokonaan. Älä keitä!


7. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyydytettävään massaan. Sekoita samalla koko ajan esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Sekoita liivateseos huolellisesti hyydytettävän massan joukkoon. 


9. Kaada muottiin (esim. irtopohjavuokaan) tai kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Liivatteen sekoittaminen kuumaan veteen.

Liota liivatelehdet kuumaan nestetilkkaan.

Vinkit


• 1 dl nestettä hyytyy 1 liivatelehdellä lusikoitavaksi hyytelöksi. 1,5 lehdellä saat desistä nestettä leikattavan hyytelön.


• Usein hyydytetään nesteen sijaan kermavaahtoa, tuorejuustoa, rahkaa tms., jolloin liivatetta ei tarvita niin paljon desilitraa kohden.


• Ison juustokakun hyytyminen voi kestää useita tunteja. Se on varminta valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kaada liivate-seos ohuena nauhana.

Sekoita liivateseos huolellisesti hyydytettävän massan joukkoon.

• Liivateseos voi olla hankalaa saada sekoittumaan jääkylmiin aineisiin. Anna hyydytettävän massan lämmetä ennen liivatteen käyttöä, jos raaka-aineet ovat jäisiä.


• Vaahdotettu kerma kannattaa lisätä vasta liivatteen sekoittamisen jälkeen. Näin saat kuohkeamman rakenteen




Katso myös 



Seuraa meitä

Liivatteen käyttö

Liivate hyydyttää muun muassa juustokakut. Pidä huolta, että liivate sekoittuu tasaisesti, jolloin vältät paakut. Katso vinkit onnistuneeseen liivatteen käyttöön!
Liivatelehtien liottaminen kylmässä vedessä.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Tee näin


1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Laita ne veteen yksitellen, jotta vesi ympäröi jokaisen liivatelehden. 


2. Anna liivatelehtien pehmetä ainakin 5 minuuttia (liivatteet saavat liota pidemmänkin aikaa).


3. Kun hyydytettävä massa on valmis, kuumenna pieni määrä nestettä (noin 0,25 dl) pienessä kattilassa. 


4. Kun neste kiehuu, ota kattila syrjään kuumalta liedeltä.

Liivatteen puristaminen kuivaksi ennen kuumaan veteen liuotusta.

Purista ylimääräinen vesi pois.

5. Nosta liivatelehdet kylmästä vedestä yksitellen ja purista ylimääräinen vesi pois. 


6. Sekoita liivatelehdet kuumaan nesteeseen.  Jos liivatelehdet eivät liukene, kuumenna nestettä varovasti sen verran, että saat liivatteet liukenemaan kokonaan. Älä keitä!


7. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyydytettävään massaan. Sekoita samalla koko ajan esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Sekoita liivateseos huolellisesti hyydytettävän massan joukkoon. 


9. Kaada muottiin (esim. irtopohjavuokaan) tai kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Liivatteen sekoittaminen kuumaan veteen.

Liota liivatelehdet kuumaan nestetilkkaan.

Vinkit


• 1 dl nestettä hyytyy 1 liivatelehdellä lusikoitavaksi hyytelöksi. 1,5 lehdellä saat desistä nestettä leikattavan hyytelön.


• Usein hyydytetään nesteen sijaan kermavaahtoa, tuorejuustoa, rahkaa tms., jolloin liivatetta ei tarvita niin paljon desilitraa kohden.


• Ison juustokakun hyytyminen voi kestää useita tunteja. Se on varminta valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kaada liivate-seos ohuena nauhana.

Sekoita liivateseos huolellisesti hyydytettävän massan joukkoon.

• Liivateseos voi olla hankalaa saada sekoittumaan jääkylmiin aineisiin. Anna hyydytettävän massan lämmetä ennen liivatteen käyttöä, jos raaka-aineet ovat jäisiä.


• Vaahdotettu kerma kannattaa lisätä vasta liivatteen sekoittamisen jälkeen. Näin saat kuohkeamman rakenteen




Katso myös 



Seuraa meitä

Liivatteen käyttö

Liivate hyydyttää muun muassa juustokakut. Pidä huolta, että liivate sekoittuu tasaisesti, jolloin vältät paakut. Katso vinkit onnistuneeseen liivatteen käyttöön!
Liivatelehtien liottaminen kylmässä vedessä.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Tee näin


1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Laita ne veteen yksitellen, jotta vesi ympäröi jokaisen liivatelehden. 


2. Anna liivatelehtien pehmetä ainakin 5 minuuttia (liivatteet saavat liota pidemmänkin aikaa).


3. Kun hyydytettävä massa on valmis, kuumenna pieni määrä nestettä (noin 0,25 dl) pienessä kattilassa. 


4. Kun neste kiehuu, ota kattila syrjään kuumalta liedeltä.

Liivatteen puristaminen kuivaksi ennen kuumaan veteen liuotusta.

Purista ylimääräinen vesi pois.

5. Nosta liivatelehdet kylmästä vedestä yksitellen ja purista ylimääräinen vesi pois. 


6. Sekoita liivatelehdet kuumaan nesteeseen.  Jos liivatelehdet eivät liukene, kuumenna nestettä varovasti sen verran, että saat liivatteet liukenemaan kokonaan. Älä keitä!


7. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyydytettävään massaan. Sekoita samalla koko ajan esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Sekoita liivateseos huolellisesti hyydytettävän massan joukkoon. 


9. Kaada muottiin (esim. irtopohjavuokaan) tai kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Liivatteen sekoittaminen kuumaan veteen.

Liota liivatelehdet kuumaan nestetilkkaan.

Vinkit


• 1 dl nestettä hyytyy 1 liivatelehdellä lusikoitavaksi hyytelöksi. 1,5 lehdellä saat desistä nestettä leikattavan hyytelön.


• Usein hyydytetään nesteen sijaan kermavaahtoa, tuorejuustoa, rahkaa tms., jolloin liivatetta ei tarvita niin paljon desilitraa kohden.


• Ison juustokakun hyytyminen voi kestää useita tunteja. Se on varminta valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kaada liivate-seos ohuena nauhana.

Sekoita liivateseos huolellisesti hyydytettävän massan joukkoon.

• Liivateseos voi olla hankalaa saada sekoittumaan jääkylmiin aineisiin. Anna hyydytettävän massan lämmetä ennen liivatteen käyttöä, jos raaka-aineet ovat jäisiä.


• Vaahdotettu kerma kannattaa lisätä vasta liivatteen sekoittamisen jälkeen. Näin saat kuohkeamman rakenteen




Katso myös