Seuraa meitä

Lihapullien paistaminen pannulla

Näin paistat onnistuneet lihapullat. Katso täältä nopeiden lihapullien resepti. 

Lihapullat

Tee näin:


1. Muotoile lihapullat valmiiksi esimerkiksi leivinpaperin päälle. 


2. Kuumenna pannu kuumaksi täydellä teholla. Jos sinulla on paistinpannu, jossa on kuumenemisesta kertova lämpöspotti, voit seurata, kun spotin väritys muuttuu. 


3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma.


4. Lisää pannulle 1 - 2 rkl voita tai paistamiseen sopivaa öljyä (esim. rypsiöljy). Hyvään lopputulokseen pääset myös käyttämällä sekä voita että öljyä. 

Lihapullien paistaminen

5. Laita pannulle kerrallaan sen verran lihpullia, että paistinpannu ei kylmene liikaa (ks. kuva). 


6. Kun pinta alkaa saada hyvin väriä, pienennä lieden tehoa. Sopiva paistolämpötila on yleensä n. puolet tai reilu puolet lieden maksimitehosta, esimerkiksi 4 / 6.


7. Vältä raakojen lihapullien jatkuvaa liikuttelua pannulla, jotta ne pysyvät kauniina. Kääntele kuitenkin välillä, varovasti paistinlastaa ja pannun reunaa apuna käyttäen. 


8. Lihapullat kypsyvät läpikypsiksi noin 6 minuutissa (riippuen lihapullien koosta ja paistinpannun kuumuudesta). 

Lihapullat

9. Voit testata kypsyyden halkaisemalla yhden lihapullan. Jos jauhelihan väri on muuttunut punaisesta harmaaksi, on lihapulla kypsä.



Vinkit


• Laita liesituuletin päälle, jos mahdollista


• Pinnoitettu paistinpannu (esim. teflon) kärsii herkästi, jos sen antaa lämmetä liian kuumaksi. Liika kuumuus pilaa pinnoitetun pannun ominaisuuksia ja lyhentää sen käyttöikää. Ole erityisen tarkkana, kun kuumennat paistinpannua induktioliedellä.


• Ruoan mustuminen tai öljyn ”savuaminen” ovat merkkejä siitä, että pannu on päässyt liian kuumaksi. 


• Voit testata pannun sopivaa kuumuutta myös vedellä: kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut, on pannu sopivan kuuma. Lisää rasva vasta, kun vesi on kokonaan haihtunut! 


• Öljy ehkäisee paistettavan ruoan tarttumista pannuun. Voi taas antaa kaunista paistopintaa (ruoka ruskistuu). 




Katso myös 


Seuraa meitä

Lihapullien paistaminen pannulla

Näin paistat onnistuneet lihapullat. Katso täältä nopeiden lihapullien resepti. 

Lihapullat

Tee näin:


1. Muotoile lihapullat valmiiksi esimerkiksi leivinpaperin päälle. 


2. Kuumenna pannu kuumaksi täydellä teholla. Jos sinulla on paistinpannu, jossa on kuumenemisesta kertova lämpöspotti, voit seurata, kun spotin väritys muuttuu. 


3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma.


4. Lisää pannulle 1 - 2 rkl voita tai paistamiseen sopivaa öljyä (esim. rypsiöljy). Hyvään lopputulokseen pääset myös käyttämällä sekä voita että öljyä. 

Lihapullien paistaminen

5. Laita pannulle kerrallaan sen verran lihpullia, että paistinpannu ei kylmene liikaa (ks. kuva). 


6. Kun pinta alkaa saada hyvin väriä, pienennä lieden tehoa. Sopiva paistolämpötila on yleensä n. puolet tai reilu puolet lieden maksimitehosta, esimerkiksi 4 / 6.


7. Vältä raakojen lihapullien jatkuvaa liikuttelua pannulla, jotta ne pysyvät kauniina. Kääntele kuitenkin välillä, varovasti paistinlastaa ja pannun reunaa apuna käyttäen. 


8. Lihapullat kypsyvät läpikypsiksi noin 6 minuutissa (riippuen lihapullien koosta ja paistinpannun kuumuudesta). 

Lihapullat

9. Voit testata kypsyyden halkaisemalla yhden lihapullan. Jos jauhelihan väri on muuttunut punaisesta harmaaksi, on lihapulla kypsä.



Vinkit


• Laita liesituuletin päälle, jos mahdollista


• Pinnoitettu paistinpannu (esim. teflon) kärsii herkästi, jos sen antaa lämmetä liian kuumaksi. Liika kuumuus pilaa pinnoitetun pannun ominaisuuksia ja lyhentää sen käyttöikää. Ole erityisen tarkkana, kun kuumennat paistinpannua induktioliedellä.


• Ruoan mustuminen tai öljyn ”savuaminen” ovat merkkejä siitä, että pannu on päässyt liian kuumaksi. 


• Voit testata pannun sopivaa kuumuutta myös vedellä: kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut, on pannu sopivan kuuma. Lisää rasva vasta, kun vesi on kokonaan haihtunut! 


• Öljy ehkäisee paistettavan ruoan tarttumista pannuun. Voi taas antaa kaunista paistopintaa (ruoka ruskistuu). 




Katso myös 


Seuraa meitä

Lihapullien paistaminen pannulla

Näin paistat onnistuneet lihapullat. Katso täältä nopeiden lihapullien resepti. 

Lihapullat

Tee näin:


1. Muotoile lihapullat valmiiksi esimerkiksi leivinpaperin päälle. 


2. Kuumenna pannu kuumaksi täydellä teholla. Jos sinulla on paistinpannu, jossa on kuumenemisesta kertova lämpöspotti, voit seurata, kun spotin väritys muuttuu. 


3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma.


4. Lisää pannulle 1 - 2 rkl voita tai paistamiseen sopivaa öljyä (esim. rypsiöljy). Hyvään lopputulokseen pääset myös käyttämällä sekä voita että öljyä. 

Lihapullien paistaminen

5. Laita pannulle kerrallaan sen verran lihpullia, että paistinpannu ei kylmene liikaa (ks. kuva). 


6. Kun pinta alkaa saada hyvin väriä, pienennä lieden tehoa. Sopiva paistolämpötila on yleensä n. puolet tai reilu puolet lieden maksimitehosta, esimerkiksi 4 / 6.


7. Vältä raakojen lihapullien jatkuvaa liikuttelua pannulla, jotta ne pysyvät kauniina. Kääntele kuitenkin välillä, varovasti paistinlastaa ja pannun reunaa apuna käyttäen. 


8. Lihapullat kypsyvät läpikypsiksi noin 6 minuutissa (riippuen lihapullien koosta ja paistinpannun kuumuudesta). 

Lihapullat

9. Voit testata kypsyyden halkaisemalla yhden lihapullan. Jos jauhelihan väri on muuttunut punaisesta harmaaksi, on lihapulla kypsä.



Vinkit


• Laita liesituuletin päälle, jos mahdollista


• Pinnoitettu paistinpannu (esim. teflon) kärsii herkästi, jos sen antaa lämmetä liian kuumaksi. Liika kuumuus pilaa pinnoitetun pannun ominaisuuksia ja lyhentää sen käyttöikää. Ole erityisen tarkkana, kun kuumennat paistinpannua induktioliedellä.


• Ruoan mustuminen tai öljyn ”savuaminen” ovat merkkejä siitä, että pannu on päässyt liian kuumaksi. 


• Voit testata pannun sopivaa kuumuutta myös vedellä: kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut, on pannu sopivan kuuma. Lisää rasva vasta, kun vesi on kokonaan haihtunut! 


• Öljy ehkäisee paistettavan ruoan tarttumista pannuun. Voi taas antaa kaunista paistopintaa (ruoka ruskistuu). 




Katso myös