Seuraa meitä

Lihapullat uunissa

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

4 annosta (20 kpl)

alle 30 min



Herkulliset lihapullat paistuvat uunissa vähällä vaivalla. Resepti on näppärä kaksinkertaistaa, sillä siinäkin tapauksessa riittää yksi pelti.

Ainekset

20 kpl

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

2 kynttä

valkosipulia

0,5 dl

korppujauhoja

0,5 dl

vettä

1

kananmuna

1 tl

suolaa

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

pizzamaustetta tai oreganoa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lihapullat voi paistaa uunissa vähällä vaivalla.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna (tai purista) valkosipulin kynnet.
  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin esim. isolla lusilla.
  4. Muotoile noin 20 lihapullaa (esim. käsin pyöritellen). Laita ne pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista lihapullia uunissa 225 asteessa (keskitasolla) noin 15- 20 minuuttia, kunnes liha ei ole sisältäkään punaista.



Vinkit


  • Voit korvata pizzamausteen esimerkiksi paprikajauheella. 
  • Valitsemasi jauhelihalaatu vaikuttaa rakenteeseen ja makuun. Kuvan pyörykät on tehty naudan paistijauhelihasta.
  • Yhdelle normaalikokoiselle pellille mahtuu mainiosti kaksinkertainen annos lihapullia. 




Katso myös


Seuraa meitä

Lihapullat uunissa

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

4 annosta (20 kpl)

alle 30 min



Herkulliset lihapullat paistuvat uunissa vähällä vaivalla. Resepti on näppärä kaksinkertaistaa, sillä siinäkin tapauksessa riittää yksi pelti.

Ainekset

20 kpl

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

2 kynttä

valkosipulia

0,5 dl

korppujauhoja

0,5 dl

vettä

1

kananmuna

1 tl

suolaa

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

pizzamaustetta tai oreganoa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lihapullat voi paistaa uunissa vähällä vaivalla.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna (tai purista) valkosipulin kynnet.
  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin esim. isolla lusilla.
  4. Muotoile noin 20 lihapullaa (esim. käsin pyöritellen). Laita ne pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista lihapullia uunissa 225 asteessa (keskitasolla) noin 15- 20 minuuttia, kunnes liha ei ole sisältäkään punaista.



Vinkit


  • Voit korvata pizzamausteen esimerkiksi paprikajauheella. 
  • Valitsemasi jauhelihalaatu vaikuttaa rakenteeseen ja makuun. Kuvan pyörykät on tehty naudan paistijauhelihasta.
  • Yhdelle normaalikokoiselle pellille mahtuu mainiosti kaksinkertainen annos lihapullia. 




Katso myös


Seuraa meitä

Lihapullat uunissa

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

4 annosta (20 kpl)

alle 30 min



Herkulliset lihapullat paistuvat uunissa vähällä vaivalla. Resepti on näppärä kaksinkertaistaa, sillä siinäkin tapauksessa riittää yksi pelti.

Ainekset

20 kpl

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

2 kynttä

valkosipulia

0,5 dl

korppujauhoja

0,5 dl

vettä

1

kananmuna

1 tl

suolaa

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

pizzamaustetta tai oreganoa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lihapullat voi paistaa uunissa vähällä vaivalla.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna (tai purista) valkosipulin kynnet.
  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin esim. isolla lusilla.
  4. Muotoile noin 20 lihapullaa (esim. käsin pyöritellen). Laita ne pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista lihapullia uunissa 225 asteessa (keskitasolla) noin 15- 20 minuuttia, kunnes liha ei ole sisältäkään punaista.



Vinkit


  • Voit korvata pizzamausteen esimerkiksi paprikajauheella. 
  • Valitsemasi jauhelihalaatu vaikuttaa rakenteeseen ja makuun. Kuvan pyörykät on tehty naudan paistijauhelihasta.
  • Yhdelle normaalikokoiselle pellille mahtuu mainiosti kaksinkertainen annos lihapullia. 




Katso myös