Seuraa meitä

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

4 annosta (n. 20 lihapullaa)

alle tunti


Nämä lihapullat kypsennetään tomaattikastikkeessa. Ruoka maistuu mainiosti vaikka spagetin kanssa. Halutessasi voit paistaa lihapullat ja lisätä muut ainekset pannulle sen jälkeen, mutta pääset helpolla, kun keität pyörykät kypsiksi kastikkeen joukossa.

Lihapullat

400 g

jauhelihaa (esim. nauta tai sika-nauta)

1

kananmuna

0,5 dl

vettä

0,5 dl

korppujauhoja

1

valkosipulin kynsi

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

rosmariinia (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tomaattikastike

400 g (1 prk)

tomaattimurskaa

3 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

(1-2 rkl

suurustetta (Maizena suuruste)

(Lisäksi: tuoretta basilikaa tai persiljaa)

Nämä lihapullat kypsyvät tomaattikastikkeessa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kananmuna, vesi ja korppujauhot kulhossa.
  3. Hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se korppujauhoseokseen.
  4. Lisää myös muut mausteet sekä jauheliha. Sekoita hyvin. Muotoile noin 20 lihapullaa.
  5. Laita tomaattikastikkeen ainekset kuumenemaan kannelliselle paistinpannulle tai laakeaan kattilaan. Sekoita, jotta lihaliemikuution puolikas sekoittuu kunnolla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
  6. Lisää lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon varovasti yksitellen. Sekoita raakoja lihapullia vain tarvittaessa hyvin varovasti, jotta ne eivät hajoa. 
  7. Peitä kannella. Anna lihapullien kiehua tomaattikastikkeessa vähintään 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat sisältäkin kypsiä. Kääntele lihapullia varovasti kypsymisen aikana.
  8. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen suurusteella, joka soveltuu sekoitettavaksi kiehuvaan liemeen: Ripottele jauhe kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua vielä minuutin ajan. 



Vinkit


  • Tomaattikastikkeesta tulee paksumpaa, jos suurustat sen tai annat sen lopuksi kiehua ilman kantta, jolloin vettä haihtuu.
  • Keitä lihapullat tomaattikastikkeessa niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Kansi helpottaa kypsymistä, vaikka lihapullat eivät täysin peittyisikään kastikkeeseen. 


Katso myös

Seuraa meitä

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

4 annosta (n. 20 lihapullaa)

alle tunti


Nämä lihapullat kypsennetään tomaattikastikkeessa. Ruoka maistuu mainiosti vaikka spagetin kanssa. Halutessasi voit paistaa lihapullat ja lisätä muut ainekset pannulle sen jälkeen, mutta pääset helpolla, kun keität pyörykät kypsiksi kastikkeen joukossa.

Lihapullat

400 g

jauhelihaa (esim. nauta tai sika-nauta)

1

kananmuna

0,5 dl

vettä

0,5 dl

korppujauhoja

1

valkosipulin kynsi

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

rosmariinia (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tomaattikastike

400 g (1 prk)

tomaattimurskaa

3 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

(1-2 rkl

suurustetta (Maizena suuruste)

(Lisäksi: tuoretta basilikaa tai persiljaa)

Nämä lihapullat kypsyvät tomaattikastikkeessa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kananmuna, vesi ja korppujauhot kulhossa.
  3. Hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se korppujauhoseokseen.
  4. Lisää myös muut mausteet sekä jauheliha. Sekoita hyvin. Muotoile noin 20 lihapullaa.
  5. Laita tomaattikastikkeen ainekset kuumenemaan kannelliselle paistinpannulle tai laakeaan kattilaan. Sekoita, jotta lihaliemikuution puolikas sekoittuu kunnolla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
  6. Lisää lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon varovasti yksitellen. Sekoita raakoja lihapullia vain tarvittaessa hyvin varovasti, jotta ne eivät hajoa. 
  7. Peitä kannella. Anna lihapullien kiehua tomaattikastikkeessa vähintään 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat sisältäkin kypsiä. Kääntele lihapullia varovasti kypsymisen aikana.
  8. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen suurusteella, joka soveltuu sekoitettavaksi kiehuvaan liemeen: Ripottele jauhe kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua vielä minuutin ajan. 



Vinkit


  • Tomaattikastikkeesta tulee paksumpaa, jos suurustat sen tai annat sen lopuksi kiehua ilman kantta, jolloin vettä haihtuu.
  • Keitä lihapullat tomaattikastikkeessa niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Kansi helpottaa kypsymistä, vaikka lihapullat eivät täysin peittyisikään kastikkeeseen. 


Katso myös

Seuraa meitä

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

4 annosta (n. 20 lihapullaa)

alle tunti


Nämä lihapullat kypsennetään tomaattikastikkeessa. Ruoka maistuu mainiosti vaikka spagetin kanssa. Halutessasi voit paistaa lihapullat ja lisätä muut ainekset pannulle sen jälkeen, mutta pääset helpolla, kun keität pyörykät kypsiksi kastikkeen joukossa.

Lihapullat

400 g

jauhelihaa (esim. nauta tai sika-nauta)

1

kananmuna

0,5 dl

vettä

0,5 dl

korppujauhoja

1

valkosipulin kynsi

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

rosmariinia (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tomaattikastike

400 g (1 prk)

tomaattimurskaa

3 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

(1-2 rkl

suurustetta (Maizena suuruste)

(Lisäksi: tuoretta basilikaa tai persiljaa)

Nämä lihapullat kypsyvät tomaattikastikkeessa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kananmuna, vesi ja korppujauhot kulhossa.
  3. Hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se korppujauhoseokseen.
  4. Lisää myös muut mausteet sekä jauheliha. Sekoita hyvin. Muotoile noin 20 lihapullaa.
  5. Laita tomaattikastikkeen ainekset kuumenemaan kannelliselle paistinpannulle tai laakeaan kattilaan. Sekoita, jotta lihaliemikuution puolikas sekoittuu kunnolla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
  6. Lisää lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon varovasti yksitellen. Sekoita raakoja lihapullia vain tarvittaessa hyvin varovasti, jotta ne eivät hajoa. 
  7. Peitä kannella. Anna lihapullien kiehua tomaattikastikkeessa vähintään 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat sisältäkin kypsiä. Kääntele lihapullia varovasti kypsymisen aikana.
  8. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen suurusteella, joka soveltuu sekoitettavaksi kiehuvaan liemeen: Ripottele jauhe kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua vielä minuutin ajan. 



Vinkit


  • Tomaattikastikkeesta tulee paksumpaa, jos suurustat sen tai annat sen lopuksi kiehua ilman kantta, jolloin vettä haihtuu.
  • Keitä lihapullat tomaattikastikkeessa niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Kansi helpottaa kypsymistä, vaikka lihapullat eivät täysin peittyisikään kastikkeeseen. 


Katso myös