Seuraa meitä

Lihapullat kermakastikkeessa

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

6 annosta (n. 40 lihapullaa)

alle tunti


Lihapullat kermakastikkeessa on mutkaton kotiruoka.

Lihapullat

800 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

1

kananmuna

1 dl

korppujauhoja

1 rkl

sipulijauhetta

2 tl

valkosipulijauhetta

1,5 tl

suolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kermakastike

2 dl

kuohu- tai ruokakermaa

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

2 tl

sinappia

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi:


Voita ja rypsiöljyä lihapullien paistamiseen

Lihapullat kermakastikkeessa on mutkaton kotuiruoka.

Lihapullat

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot reilunkokoisessa kulhossa.
  3. Lisää mausteet: sipuli- ja valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita.
  4. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. 
  5. Muotoile lihapullataikinasta noin 40 lihapullaa.
  6. Paista lihapullat: Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja öljyä. Paista läpikypsiksi kerrallaa noin ⅓ lihapullista (pannun koosta riippuen). Siirrä lihapullat odottamaan.



Kermakastike



  1. Sekoita kylmässä kattilassa kerma ja vehnäjauho hyvin sekaisin (esim. vispilällä). 
  2. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio, sekoita. Mausta sinapilla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 10 minuutin ajan, sekoita välillä. 
  4. Yhdistä lihapullat ja kermakastike.




Vinkit



  • Jos haluat kermakastiketta reilusti, voit kaksinkertaistaa sen määrän.
  • Voit valmistaa kermakastikkeen lihapullien paistuessa.
  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunoita, muusia tai pastaa sekä raikasta salaattia. 




Katso myös


Seuraa meitä

Lihapullat kermakastikkeessa

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

6 annosta (n. 40 lihapullaa)

alle tunti


Lihapullat kermakastikkeessa on mutkaton kotiruoka.

Lihapullat

800 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

1

kananmuna

1 dl

korppujauhoja

1 rkl

sipulijauhetta

2 tl

valkosipulijauhetta

1,5 tl

suolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kermakastike

2 dl

kuohu- tai ruokakermaa

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

2 tl

sinappia

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi:


Voita ja rypsiöljyä lihapullien paistamiseen

Lihapullat kermakastikkeessa on mutkaton kotuiruoka.

Lihapullat

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot reilunkokoisessa kulhossa.
  3. Lisää mausteet: sipuli- ja valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita.
  4. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. 
  5. Muotoile lihapullataikinasta noin 40 lihapullaa.
  6. Paista lihapullat: Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja öljyä. Paista läpikypsiksi kerrallaa noin ⅓ lihapullista (pannun koosta riippuen). Siirrä lihapullat odottamaan.



Kermakastike



  1. Sekoita kylmässä kattilassa kerma ja vehnäjauho hyvin sekaisin (esim. vispilällä). 
  2. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio, sekoita. Mausta sinapilla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 10 minuutin ajan, sekoita välillä. 
  4. Yhdistä lihapullat ja kermakastike.




Vinkit



  • Jos haluat kermakastiketta reilusti, voit kaksinkertaistaa sen määrän.
  • Voit valmistaa kermakastikkeen lihapullien paistuessa.
  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunoita, muusia tai pastaa sekä raikasta salaattia. 




Katso myös


Seuraa meitä

Lihapullat kermakastikkeessa

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

6 annosta (n. 40 lihapullaa)

alle tunti


Lihapullat kermakastikkeessa on mutkaton kotiruoka.

Lihapullat

800 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

1

kananmuna

1 dl

korppujauhoja

1 rkl

sipulijauhetta

2 tl

valkosipulijauhetta

1,5 tl

suolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kermakastike

2 dl

kuohu- tai ruokakermaa

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

2 tl

sinappia

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi:


Voita ja rypsiöljyä lihapullien paistamiseen

Lihapullat kermakastikkeessa on mutkaton kotuiruoka.

Lihapullat

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot reilunkokoisessa kulhossa.
  3. Lisää mausteet: sipuli- ja valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita.
  4. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. 
  5. Muotoile lihapullataikinasta noin 40 lihapullaa.
  6. Paista lihapullat: Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja öljyä. Paista läpikypsiksi kerrallaa noin ⅓ lihapullista (pannun koosta riippuen). Siirrä lihapullat odottamaan.



Kermakastike



  1. Sekoita kylmässä kattilassa kerma ja vehnäjauho hyvin sekaisin (esim. vispilällä). 
  2. Lisää vesi ja puolikas lihaliemikuutio, sekoita. Mausta sinapilla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 10 minuutin ajan, sekoita välillä. 
  4. Yhdistä lihapullat ja kermakastike.




Vinkit



  • Jos haluat kermakastiketta reilusti, voit kaksinkertaistaa sen määrän.
  • Voit valmistaa kermakastikkeen lihapullien paistuessa.
  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi perunoita, muusia tai pastaa sekä raikasta salaattia. 




Katso myös