Seuraa meitä

Lihapullat Välimeren tapaan

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

6 annosta (n. 40 kpl)

25 min valmistus +

20 min paistaminen

Näitä maukkaita, kreikkalaistyylisiä lihapullia kannattaa valmistaa kerralla reilu määrä.

Ainekset

6 annosta

800 g

naudan (paisti)jauhelihaa

1

sipuli

4 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

2 tl

rosmariinia (kuivattu)

1 dl

vettä

0,75 dl

korppujauhoja

1

kananmuna

1,5 tl

suolaa

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Lihapullat paistetaan pannulla.

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle 2 rkl öljyä sekä sipulisilppu. Alenna lieden lämpötilaa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä pari minuuttia paistinlastalla käännellen. 
  3. Lisää pannulle valkosipuli sekä rosmariini ja kuullota vielä toiset pari minuuttia. Varo, ettei sipuli mustu.   
  4. Yhdistä vesi, korppujauhot ja kananmuna kulhossa.
  5. Lisää korppujauhoseokseen kuullotetut sipulit, suola, oregano ja mustapippuri
  6. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin esimerkiksi isolla lusikalla.
  7. Muotoile lihapullataikinasta lihapullia leivinpaperin päälle. Kun kastelet käsiäsi kylmään veteen, muotoilu sujuu helpommin. Pienehköt, tasakokoiset lihapullat on helpompi paistaa.
  8. Paista lihapullat kypsiksi paistinpannulla öljyssä ja voissa.



Vinkki


  • Voit valmistaa lihapullat myös ilman kananmunaa jättämällä sen pois aineksista.




Katso myös


Seuraa meitä

Lihapullat Välimeren tapaan

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

6 annosta (n. 40 kpl)

25 min valmistus +

20 min paistaminen

Näitä maukkaita, kreikkalaistyylisiä lihapullia kannattaa valmistaa kerralla reilu määrä.

Ainekset

6 annosta

800 g

naudan (paisti)jauhelihaa

1

sipuli

4 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

2 tl

rosmariinia (kuivattu)

1 dl

vettä

0,75 dl

korppujauhoja

1

kananmuna

1,5 tl

suolaa

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Lihapullat paistetaan pannulla.

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle 2 rkl öljyä sekä sipulisilppu. Alenna lieden lämpötilaa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä pari minuuttia paistinlastalla käännellen. 
  3. Lisää pannulle valkosipuli sekä rosmariini ja kuullota vielä toiset pari minuuttia. Varo, ettei sipuli mustu.   
  4. Yhdistä vesi, korppujauhot ja kananmuna kulhossa.
  5. Lisää korppujauhoseokseen kuullotetut sipulit, suola, oregano ja mustapippuri
  6. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin esimerkiksi isolla lusikalla.
  7. Muotoile lihapullataikinasta lihapullia leivinpaperin päälle. Kun kastelet käsiäsi kylmään veteen, muotoilu sujuu helpommin. Pienehköt, tasakokoiset lihapullat on helpompi paistaa.
  8. Paista lihapullat kypsiksi paistinpannulla öljyssä ja voissa.



Vinkki


  • Voit valmistaa lihapullat myös ilman kananmunaa jättämällä sen pois aineksista.




Katso myös


Seuraa meitä

Lihapullat Välimeren tapaan

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

6 annosta (n. 40 kpl)

25 min valmistus +

20 min paistaminen

Näitä maukkaita, kreikkalaistyylisiä lihapullia kannattaa valmistaa kerralla reilu määrä.

Ainekset

6 annosta

800 g

naudan (paisti)jauhelihaa

1

sipuli

4 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

2 tl

rosmariinia (kuivattu)

1 dl

vettä

0,75 dl

korppujauhoja

1

kananmuna

1,5 tl

suolaa

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Lihapullat paistetaan pannulla.

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle 2 rkl öljyä sekä sipulisilppu. Alenna lieden lämpötilaa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä pari minuuttia paistinlastalla käännellen. 
  3. Lisää pannulle valkosipuli sekä rosmariini ja kuullota vielä toiset pari minuuttia. Varo, ettei sipuli mustu.   
  4. Yhdistä vesi, korppujauhot ja kananmuna kulhossa.
  5. Lisää korppujauhoseokseen kuullotetut sipulit, suola, oregano ja mustapippuri
  6. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin esimerkiksi isolla lusikalla.
  7. Muotoile lihapullataikinasta lihapullia leivinpaperin päälle. Kun kastelet käsiäsi kylmään veteen, muotoilu sujuu helpommin. Pienehköt, tasakokoiset lihapullat on helpompi paistaa.
  8. Paista lihapullat kypsiksi paistinpannulla öljyssä ja voissa.



Vinkki


  • Voit valmistaa lihapullat myös ilman kananmunaa jättämällä sen pois aineksista.




Katso myös