Lihapullakastike

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta (40 lihapullaa)

45 min

Lihapullakastike on kotiruokien aatelia! Ruoka on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia korppujauhoja ja suurustamiseen maissitärkkelystä. Aloita valmistamalla lihapullat ja valmista sitten kastike samalla pannulla.

Lihapullat

800 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

2

kananmunaa

0,5 dl

korppujauhoja (tarvittaessa gluteeniton)

3 kynttä

valkosipulia(tai ½ yksikyntinen valkosipuli)

2 tl

sipulijauhetta

1,5 tl

suolaa

1 tl

oreganoa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kastike

6 dl

vettä

0,5 dl

vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä

0,5

lihaliemikuutio

1 rkl

tomaattisosetta tai ketsuppia

2 tl

soijakastiketta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi


Voita ja rypsiöljyä lihapullien paistamiseen (noin 1 + 1 rkl)

Lihapullakastike on kotiruokien aatelia.

Lihapullat

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kananmunat ja korppujauho reilunkokoisessa kulhossa.
  3. Kuori ja purista valkosipuli valkosipulinpuristimella (tai hienonna se). 
  4. Lisää valkosipuli, sipulijauhe, suola, oregano ja mustapippuri korppujauhoseokseen. Sekoita.
  5. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Muotoile noin 40 pyörykkää.
  6. Paista lihapullat: Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja öljyä. Paista pinta kypsäksi parissa erässä. Siirrä lihapullat odottamaan. Älä pese pannua. 



Kastike


  1. Sekoita vehnäjauhot (tai maissitärkkelys) kylmän veden joukkoon (huolellisesti, jotta vältät paakut). 
  2. Kaada liemi pannulle, jolla paistoit lihapullat. Lisää puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kastike kiehuvaksi samalla sekoitellen. 
  3. Mausta tomaattisoseella, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Lisää lihapullat pannulle. Anna kiehua hiljalleen (5 -) 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vettä, jos lihapullakastikkeesta tulee liian paksua.




Vinkit



  • Maissitärkkelys kypsyy vain muutaman minuutin. Jos käytät vehnäjauhoja, kastiketta on hyvä keittää vähintään 10 minuutin ajan, jotta vehnäjauho kypsyy. 
  • Kypsennä lihapullat läpikypsiksi. 
  • Kun et pese pannua lihapullien paistamisen ja kastikkeen teon välissä, saat ruokaan enemmän makua.
  • Tarjoa lihapullakastikkeen kanssa esimerkiksi perunoita tai perunamuusia. 




Lihapullakastike

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta (40 lihapullaa)

45 min

Lihapullakastike on kotiruokien aatelia! Ruoka on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia korppujauhoja ja suurustamiseen maissitärkkelystä. Aloita valmistamalla lihapullat ja valmista sitten kastike samalla pannulla.

Lihapullat

800 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

2

kananmunaa

0,5 dl

korppujauhoja (tarvittaessa gluteeniton)

3 kynttä

valkosipulia(tai ½ yksikyntinen valkosipuli)

2 tl

sipulijauhetta

1,5 tl

suolaa

1 tl

oreganoa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kastike

6 dl

vettä

0,5 dl

vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä

0,5

lihaliemikuutio

1 rkl

tomaattisosetta tai ketsuppia

2 tl

soijakastiketta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi


Voita ja rypsiöljyä lihapullien paistamiseen (noin 1 + 1 rkl)

Lihapullakastike on kotiruokien aatelia.

Lihapullat

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kananmunat ja korppujauho reilunkokoisessa kulhossa.
  3. Kuori ja purista valkosipuli valkosipulinpuristimella (tai hienonna se). 
  4. Lisää valkosipuli, sipulijauhe, suola, oregano ja mustapippuri korppujauhoseokseen. Sekoita.
  5. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Muotoile noin 40 pyörykkää.
  6. Paista lihapullat: Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja öljyä. Paista pinta kypsäksi parissa erässä. Siirrä lihapullat odottamaan. Älä pese pannua. 



Kastike


  1. Sekoita vehnäjauhot (tai maissitärkkelys) kylmän veden joukkoon (huolellisesti, jotta vältät paakut). 
  2. Kaada liemi pannulle, jolla paistoit lihapullat. Lisää puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kastike kiehuvaksi samalla sekoitellen. 
  3. Mausta tomaattisoseella, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Lisää lihapullat pannulle. Anna kiehua hiljalleen (5 -) 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vettä, jos lihapullakastikkeesta tulee liian paksua.




Vinkit



  • Maissitärkkelys kypsyy vain muutaman minuutin. Jos käytät vehnäjauhoja, kastiketta on hyvä keittää vähintään 10 minuutin ajan, jotta vehnäjauho kypsyy. 
  • Kypsennä lihapullat läpikypsiksi. 
  • Kun et pese pannua lihapullien paistamisen ja kastikkeen teon välissä, saat ruokaan enemmän makua.
  • Tarjoa lihapullakastikkeen kanssa esimerkiksi perunoita tai perunamuusia. 




Lihapullakastike

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta (40 lihapullaa)

45 min

Lihapullakastike on kotiruokien aatelia! Ruoka on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia korppujauhoja ja suurustamiseen maissitärkkelystä. Aloita valmistamalla lihapullat ja valmista sitten kastike samalla pannulla.

Lihapullat

800 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

2

kananmunaa

0,5 dl

korppujauhoja (tarvittaessa gluteeniton)

3 kynttä

valkosipulia(tai ½ yksikyntinen valkosipuli)

2 tl

sipulijauhetta

1,5 tl

suolaa

1 tl

oreganoa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kastike

6 dl

vettä

0,5 dl

vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä

0,5

lihaliemikuutio

1 rkl

tomaattisosetta tai ketsuppia

2 tl

soijakastiketta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Lisäksi


Voita ja rypsiöljyä lihapullien paistamiseen (noin 1 + 1 rkl)

Lihapullakastike on kotiruokien aatelia.

Lihapullat

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Sekoita kananmunat ja korppujauho reilunkokoisessa kulhossa.
  3. Kuori ja purista valkosipuli valkosipulinpuristimella (tai hienonna se). 
  4. Lisää valkosipuli, sipulijauhe, suola, oregano ja mustapippuri korppujauhoseokseen. Sekoita.
  5. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Muotoile noin 40 pyörykkää.
  6. Paista lihapullat: Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja öljyä. Paista pinta kypsäksi parissa erässä. Siirrä lihapullat odottamaan. Älä pese pannua. 



Kastike


  1. Sekoita vehnäjauhot (tai maissitärkkelys) kylmän veden joukkoon (huolellisesti, jotta vältät paakut). 
  2. Kaada liemi pannulle, jolla paistoit lihapullat. Lisää puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kastike kiehuvaksi samalla sekoitellen. 
  3. Mausta tomaattisoseella, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Lisää lihapullat pannulle. Anna kiehua hiljalleen (5 -) 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vettä, jos lihapullakastikkeesta tulee liian paksua.




Vinkit



  • Maissitärkkelys kypsyy vain muutaman minuutin. Jos käytät vehnäjauhoja, kastiketta on hyvä keittää vähintään 10 minuutin ajan, jotta vehnäjauho kypsyy. 
  • Kypsennä lihapullat läpikypsiksi. 
  • Kun et pese pannua lihapullien paistamisen ja kastikkeen teon välissä, saat ruokaan enemmän makua.
  • Tarjoa lihapullakastikkeen kanssa esimerkiksi perunoita tai perunamuusia.