Lihaperunasoselaatikko

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(14)

6 annosta

15 min valmistus +

40 min paistaminen


Gluteeniton


Lihaperunasoselaatikko tehdään tässä ohjeessa muusijauheesta, mutta voit korvata jauheesta tehdyn soseen aterialta ylijääneellä perunamuusilla.

Ainekset      6:lle

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl 

suolaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - -

210 g (2 pss)

perunasosejauhetta (esim. Mummon)

6 dl

vettä (kuumaa)

5 dl

maitoa (kylmää)

- - -

2 dl

kuohukermaa

2

kananmunaa

Lihaperunasoselaatikko valmistuu vaikka muusijauheesta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista.
  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  5. Kuumenna 6 dl vettä kiehuvan kuumaksi. Sekoita perunasosejauhe ja vesi keskenään. Lisää joukkoon kylmä maito vähän kerrallaan samalla sekoittaen niin, että saat paksun ja tasaisen muusin (sekoita tarvittaessa vispilällä, jotta saat tasaisen rakenteen). 
  6. Lisää kerma ja kananmunat (lopputuloksena on löysä muusi). 
  7. Laita jauhelihaseos uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Lisää noin puolet perunasoseesta ja sekoita hieman.
  8. Lisää vuokaan loppu perunasose.
  9. Paista 180 asteessa uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 40 minuuttia, kunnes lihaperunasoselaatikko saa hieman väriä.



Vinkit


  • Jos haluat laatikolle tummemman pinnan, voit nostaa uunin lämpöä 200 asteeseen. Lyhennä tällöin paistoaikaa tarvittaessa, jos ruoka tummuu liikaa. 
  • Perunasosejauheissa on eroja. Ohje on laadittu siten, että perunasosejauhe, vesi ja maito muodostavat noin 1,3 kg perunasosetta (6 hengen annoksen). Muuta nesteen määrää tarvittaessa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Voit korvata jauheesta tehdyn soseen suunnilleen samalla määrällä (1,3 kg) itse tehtyä, paksuhkoa muusia.
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien perunasoselaatikon ainesten gluteenittomuus.


Lihaperunasoselaatikko

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(14)

6 annosta

15 min valmistus +

40 min paistaminen


Gluteeniton


Lihaperunasoselaatikko tehdään tässä ohjeessa muusijauheesta, mutta voit korvata jauheesta tehdyn soseen aterialta ylijääneellä perunamuusilla.

Ainekset      6:lle

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl 

suolaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - -

210 g (2 pss)

perunasosejauhetta (esim. Mummon)

6 dl

vettä (kuumaa)

5 dl

maitoa (kylmää)

- - -

2 dl

kuohukermaa

2

kananmunaa

Lihaperunasoselaatikko valmistuu vaikka muusijauheesta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista.
  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  5. Kuumenna 6 dl vettä kiehuvan kuumaksi. Sekoita perunasosejauhe ja vesi keskenään. Lisää joukkoon kylmä maito vähän kerrallaan samalla sekoittaen niin, että saat paksun ja tasaisen muusin (sekoita tarvittaessa vispilällä, jotta saat tasaisen rakenteen). 
  6. Lisää kerma ja kananmunat (lopputuloksena on löysä muusi). 
  7. Laita jauhelihaseos uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Lisää noin puolet perunasoseesta ja sekoita hieman.
  8. Lisää vuokaan loppu perunasose.
  9. Paista 180 asteessa uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 40 minuuttia, kunnes lihaperunasoselaatikko saa hieman väriä.



Vinkit


  • Jos haluat laatikolle tummemman pinnan, voit nostaa uunin lämpöä 200 asteeseen. Lyhennä tällöin paistoaikaa tarvittaessa, jos ruoka tummuu liikaa. 
  • Perunasosejauheissa on eroja. Ohje on laadittu siten, että perunasosejauhe, vesi ja maito muodostavat noin 1,3 kg perunasosetta (6 hengen annoksen). Muuta nesteen määrää tarvittaessa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Voit korvata jauheesta tehdyn soseen suunnilleen samalla määrällä (1,3 kg) itse tehtyä, paksuhkoa muusia.
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien perunasoselaatikon ainesten gluteenittomuus.


Lihaperunasoselaatikko

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(14)

6 annosta

15 min valmistus +

40 min paistaminen


Gluteeniton


Lihaperunasoselaatikko tehdään tässä ohjeessa muusijauheesta, mutta voit korvata jauheesta tehdyn soseen aterialta ylijääneellä perunamuusilla.

Ainekset      6:lle

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl 

suolaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - -

210 g (2 pss)

perunasosejauhetta (esim. Mummon)

6 dl

vettä (kuumaa)

5 dl

maitoa (kylmää)

- - -

2 dl

kuohukermaa

2

kananmunaa

Lihaperunasoselaatikko valmistuu vaikka muusijauheesta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista.
  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  5. Kuumenna 6 dl vettä kiehuvan kuumaksi. Sekoita perunasosejauhe ja vesi keskenään. Lisää joukkoon kylmä maito vähän kerrallaan samalla sekoittaen niin, että saat paksun ja tasaisen muusin (sekoita tarvittaessa vispilällä, jotta saat tasaisen rakenteen). 
  6. Lisää kerma ja kananmunat (lopputuloksena on löysä muusi). 
  7. Laita jauhelihaseos uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Lisää noin puolet perunasoseesta ja sekoita hieman.
  8. Lisää vuokaan loppu perunasose.
  9. Paista 180 asteessa uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 40 minuuttia, kunnes lihaperunasoselaatikko saa hieman väriä.



Vinkit


  • Jos haluat laatikolle tummemman pinnan, voit nostaa uunin lämpöä 200 asteeseen. Lyhennä tällöin paistoaikaa tarvittaessa, jos ruoka tummuu liikaa. 
  • Perunasosejauheissa on eroja. Ohje on laadittu siten, että perunasosejauhe, vesi ja maito muodostavat noin 1,3 kg perunasosetta (6 hengen annoksen). Muuta nesteen määrää tarvittaessa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Voit korvata jauheesta tehdyn soseen suunnilleen samalla määrällä (1,3 kg) itse tehtyä, paksuhkoa muusia.
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien perunasoselaatikon ainesten gluteenittomuus.