Lihapata uunissa

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(16)

8 annosta

35 min (valmistelut) +

n. 3 tuntia (uunissa)

Lihapata hautuu uunissa mureaksi. Pekoni tuo siihen lisämakua, mutta voit halutessasi jättää sen laittamatta.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

50 g

voita

170 g (1 pkt)

pekonia

2 isoa

sipulia 

4 kynttä

valkosipulia

0,5 dl 

vehnäjauhoja

7 dl

vettä

2

lihaliemikuutiota

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

paprikajauhetta

2 tl

sokeria

20 kpl

kokonaista mustapippuria

Lihapata hautuu uunissa mureaksi.

Ohje

  1. Ota naudanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi uuninkestävä, kannellinen pata, jonka tilavuus on vähintään 2 litraa.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (noin 2 x 2 cm). Hienonna pekoni.
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna paistinpannu. Ruskista liha pienehköissä erissä: Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja lihakuutioita. Paista pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat uunipataan. 
  5. Laita pannulle pekoni, sipuli ja valkosipuli. Paista hetki niin, että pekoni ruskistuu hieman ja sipuli pehmenee. 
  6. Ripottele vehnäjauhot paistinpannulle pekonin ja sipuleiden päälle. Sekoita hyvin. 
  7. Lisää pannulle vesi, pieneksi murustellut lihaliemikuutiot, soijakastike, paprikajauhe, sokeri ja pippurit. Kiehauta ja sekoita hyvin.
  8. Lisää kastike lihojen päälle pataan.
  9. Anna lihapadan hautua uunissa kannen alla 175 asteessa 2 ½ - 3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa.



Vinkit


  • Lisää pataan tarvittaessa vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy.
  • Voit korvata kokonaiset mustapippurit ½ - 1 teelusikallisella rouhittua mustapippuria.
  • Jos jätät pekonin pois, voit lisätä savuista makua korvaamalla paprikajauheen (tai osan siitä) savupaprikajauheella.
  • Tarjoa lihapadan kanssa esimerkiksi perunoita (tai muusia) sekä salaattia.



Lihapata uunissa

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(16)

8 annosta

35 min (valmistelut) +

n. 3 tuntia (uunissa)

Lihapata hautuu uunissa mureaksi. Pekoni tuo siihen lisämakua, mutta voit halutessasi jättää sen laittamatta.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

50 g

voita

170 g (1 pkt)

pekonia

2 isoa

sipulia 

4 kynttä

valkosipulia

0,5 dl 

vehnäjauhoja

7 dl

vettä

2

lihaliemikuutiota

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

paprikajauhetta

2 tl

sokeria

20 kpl

kokonaista mustapippuria

Lihapata hautuu uunissa mureaksi.

Ohje

  1. Ota naudanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi uuninkestävä, kannellinen pata, jonka tilavuus on vähintään 2 litraa.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (noin 2 x 2 cm). Hienonna pekoni.
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna paistinpannu. Ruskista liha pienehköissä erissä: Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja lihakuutioita. Paista pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat uunipataan. 
  5. Laita pannulle pekoni, sipuli ja valkosipuli. Paista hetki niin, että pekoni ruskistuu hieman ja sipuli pehmenee. 
  6. Ripottele vehnäjauhot paistinpannulle pekonin ja sipuleiden päälle. Sekoita hyvin. 
  7. Lisää pannulle vesi, pieneksi murustellut lihaliemikuutiot, soijakastike, paprikajauhe, sokeri ja pippurit. Kiehauta ja sekoita hyvin.
  8. Lisää kastike lihojen päälle pataan.
  9. Anna lihapadan hautua uunissa kannen alla 175 asteessa 2 ½ - 3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa.



Vinkit


  • Lisää pataan tarvittaessa vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy.
  • Voit korvata kokonaiset mustapippurit ½ - 1 teelusikallisella rouhittua mustapippuria.
  • Jos jätät pekonin pois, voit lisätä savuista makua korvaamalla paprikajauheen (tai osan siitä) savupaprikajauheella.
  • Tarjoa lihapadan kanssa esimerkiksi perunoita (tai muusia) sekä salaattia.



Lihapata uunissa

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(16)

8 annosta

35 min (valmistelut) +

n. 3 tuntia (uunissa)

Lihapata hautuu uunissa mureaksi. Pekoni tuo siihen lisämakua, mutta voit halutessasi jättää sen laittamatta.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

50 g

voita

170 g (1 pkt)

pekonia

2 isoa

sipulia 

4 kynttä

valkosipulia

0,5 dl 

vehnäjauhoja

7 dl

vettä

2

lihaliemikuutiota

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

paprikajauhetta

2 tl

sokeria

20 kpl

kokonaista mustapippuria

Lihapata hautuu uunissa mureaksi.

Ohje

  1. Ota naudanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi uuninkestävä, kannellinen pata, jonka tilavuus on vähintään 2 litraa.
  2. Leikkaa liha kuutioiksi (noin 2 x 2 cm). Hienonna pekoni.
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna paistinpannu. Ruskista liha pienehköissä erissä: Lisää pannulle noin 1 rkl voita ja lihakuutioita. Paista pinta ruskeaksi (ei tarvitse paistaa läpikypsäksi). Siirrä lihat uunipataan. 
  5. Laita pannulle pekoni, sipuli ja valkosipuli. Paista hetki niin, että pekoni ruskistuu hieman ja sipuli pehmenee. 
  6. Ripottele vehnäjauhot paistinpannulle pekonin ja sipuleiden päälle. Sekoita hyvin. 
  7. Lisää pannulle vesi, pieneksi murustellut lihaliemikuutiot, soijakastike, paprikajauhe, sokeri ja pippurit. Kiehauta ja sekoita hyvin.
  8. Lisää kastike lihojen päälle pataan.
  9. Anna lihapadan hautua uunissa kannen alla 175 asteessa 2 ½ - 3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa.



Vinkit


  • Lisää pataan tarvittaessa vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy.
  • Voit korvata kokonaiset mustapippurit ½ - 1 teelusikallisella rouhittua mustapippuria.
  • Jos jätät pekonin pois, voit lisätä savuista makua korvaamalla paprikajauheen (tai osan siitä) savupaprikajauheella.
  • Tarjoa lihapadan kanssa esimerkiksi perunoita (tai muusia) sekä salaattia.