Seuraa meitä

Lihan leikkaus

Lihan leikkaaminen kannattaa tehdä poikkisyin.
Lihan leikkaus poikkisyin

• Katso lihapalaa tarkasti. Lihassyyt näkyvät viivoina lihan pinnalla, esim. kuvassa vaakatasossa.


• Lihassyyt kulkevat usein vinoon ja hieman eri suuntiin lihapalan eri kohdissa. Ota tämä huomioon lihaa leikatessa ja vaihtele leikkuusuuntaa tarvittaessa. 


• Leikkaa liha poikkisyin, eli niin, että viivoina näkyvät lihassyyt katkeavat.


• Kun leikatun lihapalan lihassyyt ovat mahdollisimman lyhyitä, tuntuu liha syödessä mureammalta. Tämä on tärkeää pihveissä ja suikaleissa.


• Poikkisyin kannattaa leikata niin punainen liha kuin esim. broilerikin. 



Katso myös 


Seuraa meitä

Lihan leikkaus

Lihan leikkaaminen kannattaa tehdä poikkisyin.
Lihan leikkaus poikkisyin

• Katso lihapalaa tarkasti. Lihassyyt näkyvät viivoina lihan pinnalla, esim. kuvassa vaakatasossa.


• Lihassyyt kulkevat usein vinoon ja hieman eri suuntiin lihapalan eri kohdissa. Ota tämä huomioon lihaa leikatessa ja vaihtele leikkuusuuntaa tarvittaessa. 


• Leikkaa liha poikkisyin, eli niin, että viivoina näkyvät lihassyyt katkeavat.


• Kun leikatun lihapalan lihassyyt ovat mahdollisimman lyhyitä, tuntuu liha syödessä mureammalta. Tämä on tärkeää pihveissä ja suikaleissa.


• Poikkisyin kannattaa leikata niin punainen liha kuin esim. broilerikin. 



Katso myös 


Seuraa meitä

Lihan leikkaus

Lihan leikkaaminen kannattaa tehdä poikkisyin.
Lihan leikkaus poikkisyin

• Katso lihapalaa tarkasti. Lihassyyt näkyvät viivoina lihan pinnalla, esim. kuvassa vaakatasossa.


• Lihassyyt kulkevat usein vinoon ja hieman eri suuntiin lihapalan eri kohdissa. Ota tämä huomioon lihaa leikatessa ja vaihtele leikkuusuuntaa tarvittaessa. 


• Leikkaa liha poikkisyin, eli niin, että viivoina näkyvät lihassyyt katkeavat.


• Kun leikatun lihapalan lihassyyt ovat mahdollisimman lyhyitä, tuntuu liha syödessä mureammalta. Tämä on tärkeää pihveissä ja suikaleissa.


• Poikkisyin kannattaa leikata niin punainen liha kuin esim. broilerikin. 



Katso myös