Seuraa meitä

Lihakeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

6 annosta

2 tuntia


Gluteeniton


Lihakeiton hautumiseen kannattaa varata aikaa, jotta lopputulos on murea.

Ainekset      6:lle

600 g

naudan ulkopaistia

2 rkl

rypsiöljyä

2 litraa

vettä

1

sipuli

2 tl

suolaa

2

laakerinlehteä

15 kpl

mustapippureita

(kokonaisia)

- - - 

10 kpl (1 kg)

perunaa

4 (300 g)

porkkanaa

250 g 

lanttua (noin puolikas)

150 g

palsternakkaa (1 iso)

100 g

selleriä (juuriselleri)

(persiljaa)

Lihakeitto keitetään naudanlihasta.

Ohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. 
  2. Laita 2 litraa vettä kuumenemaan reilunkokoiseen kattilaan.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl rypsiöljyä ja noin kolmasosa lihakuutioista. Ruskista liha pinnalta ja siirrä kattilaan (veteen). Lisää öljyä ja ruskista loppu liha vielä kahdessa erässsä. Siirrä loputkin lihat kattilaan. 
  4. (Kuori halutessasi tässä välissä vaahtoa pois kattilan pinnalta, näin saat keittoon kirkkaamman liemen.)
  5. Hienonna sipuli. Lisää kattilaan sipuli, suola, laakerinlehdet ja mustapippurit. 
  6. Anna kiehua noin tunnin ajan. (Pienennä lieden tehoa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Käytä kantta.)
  7. Kuori ja kuutio perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Lisää ne kattilaan. 
  8. Jatka keittämistä vielä noin puolen tunnin ajan (tai kunnes juurekset ovat kypsiä).  
  9. Lisää halutessasi (tuoretta) persiljaa lihakeiton pinnalle.



Vinkit



  • Voit huoletta hauduttaa lihakeittoa pidempäänkin. Pitkä haudutus mureuttaa lihaa.
  • Lisää halutessasi reseptiin suolaa ja pippuria maun mukaan.




Katso myös


Seuraa meitä

Lihakeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

6 annosta

2 tuntia


Gluteeniton


Lihakeiton hautumiseen kannattaa varata aikaa, jotta lopputulos on murea.

Ainekset      6:lle

600 g

naudan ulkopaistia

2 rkl

rypsiöljyä

2 litraa

vettä

1

sipuli

2 tl

suolaa

2

laakerinlehteä

15 kpl

mustapippureita

(kokonaisia)

- - - 

10 kpl (1 kg)

perunaa

4 (300 g)

porkkanaa

250 g 

lanttua (noin puolikas)

150 g

palsternakkaa (1 iso)

100 g

selleriä (juuriselleri)

(persiljaa)

Lihakeitto keitetään naudanlihasta.

Ohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. 
  2. Laita 2 litraa vettä kuumenemaan reilunkokoiseen kattilaan.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl rypsiöljyä ja noin kolmasosa lihakuutioista. Ruskista liha pinnalta ja siirrä kattilaan (veteen). Lisää öljyä ja ruskista loppu liha vielä kahdessa erässsä. Siirrä loputkin lihat kattilaan. 
  4. (Kuori halutessasi tässä välissä vaahtoa pois kattilan pinnalta, näin saat keittoon kirkkaamman liemen.)
  5. Hienonna sipuli. Lisää kattilaan sipuli, suola, laakerinlehdet ja mustapippurit. 
  6. Anna kiehua noin tunnin ajan. (Pienennä lieden tehoa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Käytä kantta.)
  7. Kuori ja kuutio perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Lisää ne kattilaan. 
  8. Jatka keittämistä vielä noin puolen tunnin ajan (tai kunnes juurekset ovat kypsiä).  
  9. Lisää halutessasi (tuoretta) persiljaa lihakeiton pinnalle.



Vinkit



  • Voit huoletta hauduttaa lihakeittoa pidempäänkin. Pitkä haudutus mureuttaa lihaa.
  • Lisää halutessasi reseptiin suolaa ja pippuria maun mukaan.




Katso myös


Seuraa meitä

Lihakeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

6 annosta

2 tuntia


Gluteeniton


Lihakeiton hautumiseen kannattaa varata aikaa, jotta lopputulos on murea.

Ainekset      6:lle

600 g

naudan ulkopaistia

2 rkl

rypsiöljyä

2 litraa

vettä

1

sipuli

2 tl

suolaa

2

laakerinlehteä

15 kpl

mustapippureita

(kokonaisia)

- - - 

10 kpl (1 kg)

perunaa

4 (300 g)

porkkanaa

250 g 

lanttua (noin puolikas)

150 g

palsternakkaa (1 iso)

100 g

selleriä (juuriselleri)

(persiljaa)

Lihakeitto keitetään naudanlihasta.

Ohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. 
  2. Laita 2 litraa vettä kuumenemaan reilunkokoiseen kattilaan.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl rypsiöljyä ja noin kolmasosa lihakuutioista. Ruskista liha pinnalta ja siirrä kattilaan (veteen). Lisää öljyä ja ruskista loppu liha vielä kahdessa erässsä. Siirrä loputkin lihat kattilaan. 
  4. (Kuori halutessasi tässä välissä vaahtoa pois kattilan pinnalta, näin saat keittoon kirkkaamman liemen.)
  5. Hienonna sipuli. Lisää kattilaan sipuli, suola, laakerinlehdet ja mustapippurit. 
  6. Anna kiehua noin tunnin ajan. (Pienennä lieden tehoa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Käytä kantta.)
  7. Kuori ja kuutio perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Lisää ne kattilaan. 
  8. Jatka keittämistä vielä noin puolen tunnin ajan (tai kunnes juurekset ovat kypsiä).  
  9. Lisää halutessasi (tuoretta) persiljaa lihakeiton pinnalle.



Vinkit



  • Voit huoletta hauduttaa lihakeittoa pidempäänkin. Pitkä haudutus mureuttaa lihaa.
  • Lisää halutessasi reseptiin suolaa ja pippuria maun mukaan.




Katso myös