Seuraa meitä

Letut

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

10 isoa lettua

5 min (taikinan valmistus)

+ 1 h (taikinan turvotus)

+ paistaminen

Letut ihastuttavat vuodesta toiseen! Eikä ihme, sillä ohje on helppo. Kauneimman lopputuloksen kuitenkin saat, kun valmistat taikinan ajoissa tekeytymään.

Ainekset

2

kananmunaa

5 dl

maitoa

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

Paistamiseen: voita

Letut itse tehdystä lettutaikinasta.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää noin 2 dl maitoa, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loppu maito ja sekoita.
  3. Anna lettutaikinan tekeytyä rauhassa. Valmista taikina mielellään ainakin tuntia ennen paistamista.


Paistaminen (ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen)



  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa ja kaada sitä pannulle.
  3. Anna kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, käännä se.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi. Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit


  • Voit huoletta valmistaa taikinan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kaada se vaikka tyhjentyneeseen maitopurkkiin, jossa taikinaa voi ravistaa ja josta sitä on helppo kaataa suoraan pannulle.
  • Taikina voi hyvin odottaa paistamista huoneenlämmössä tunninkin verran. 
  • Vaikka joskus puhutaan lettutaikinan turpoamisesta, taikina ei kohoa. Sen sijaan taikinassa turpoavat vehnäjauhot, jotka imevät nestettä tekeytymisen aikana. Näin valmiit letut ovat kauniimpia.




Katso myös


Seuraa meitä

Letut

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

10 isoa lettua

5 min (taikinan valmistus)

+ 1 h (taikinan turvotus)

+ paistaminen

Letut ihastuttavat vuodesta toiseen! Eikä ihme, sillä ohje on helppo. Kauneimman lopputuloksen kuitenkin saat, kun valmistat taikinan ajoissa tekeytymään.

Ainekset

2

kananmunaa

5 dl

maitoa

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

Paistamiseen: voita

Letut itse tehdystä lettutaikinasta.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää noin 2 dl maitoa, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loppu maito ja sekoita.
  3. Anna lettutaikinan tekeytyä rauhassa. Valmista taikina mielellään ainakin tuntia ennen paistamista.


Paistaminen (ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen)



  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa ja kaada sitä pannulle.
  3. Anna kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, käännä se.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi. Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit


  • Voit huoletta valmistaa taikinan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kaada se vaikka tyhjentyneeseen maitopurkkiin, jossa taikinaa voi ravistaa ja josta sitä on helppo kaataa suoraan pannulle.
  • Taikina voi hyvin odottaa paistamista huoneenlämmössä tunninkin verran. 
  • Vaikka joskus puhutaan lettutaikinan turpoamisesta, taikina ei kohoa. Sen sijaan taikinassa turpoavat vehnäjauhot, jotka imevät nestettä tekeytymisen aikana. Näin valmiit letut ovat kauniimpia.




Katso myös


Seuraa meitä

Letut

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

10 isoa lettua

5 min (taikinan valmistus)

+ 1 h (taikinan turvotus)

+ paistaminen

Letut ihastuttavat vuodesta toiseen! Eikä ihme, sillä ohje on helppo. Kauneimman lopputuloksen kuitenkin saat, kun valmistat taikinan ajoissa tekeytymään.

Ainekset

2

kananmunaa

5 dl

maitoa

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

Paistamiseen: voita

Letut itse tehdystä lettutaikinasta.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää noin 2 dl maitoa, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loppu maito ja sekoita.
  3. Anna lettutaikinan tekeytyä rauhassa. Valmista taikina mielellään ainakin tuntia ennen paistamista.


Paistaminen (ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen)



  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa ja kaada sitä pannulle.
  3. Anna kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, käännä se.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi. Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit


  • Voit huoletta valmistaa taikinan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kaada se vaikka tyhjentyneeseen maitopurkkiin, jossa taikinaa voi ravistaa ja josta sitä on helppo kaataa suoraan pannulle.
  • Taikina voi hyvin odottaa paistamista huoneenlämmössä tunninkin verran. 
  • Vaikka joskus puhutaan lettutaikinan turpoamisesta, taikina ei kohoa. Sen sijaan taikinassa turpoavat vehnäjauhot, jotka imevät nestettä tekeytymisen aikana. Näin valmiit letut ovat kauniimpia.




Katso myös