Seuraa meitä

Lettujen paistaminen

Katso parhaat vinkit lettujen paistamiseen tästä. Taikinan ohjeen löydät ruokajakoti.fi/Letut.
Lettujen paistaminen paistinpannulla.

Aloita paistaminen vasta, kun pannu on kuuma.

1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi täydellä teholla. 


2. Lisää pannulle voita. Isolle pannulle voita voi laittaa noin 0,5 rkl. Jos käytät lettupannua, jossa on pienet letun kolot, noin 0,3 tl voita riittää per lettu.


3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi sulaa, kuplii ja alkaa hieman ruskistua). 

4. Sekoita lettutaikinaa pohjaa myöten ja kaada sitä sitten pannulle ohut kerros.

Lettujen kääntäminen kannattaa vasta, kun pinta on hyytynyt.

Käännä lettu, kun pinta on hyytynyt.

5. Anna letun kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, kurkkaa paistinlastan avulla, onko lettu saanut riittävästi väriä. Jos on, käännä lettu. 


6. Kun olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun, pienennä lieden tehoa. Sopiva lettujen paistoteho on yleensä reilu puolet lieden maksimitehosta (esimerkiksi 4 / 6).


7. Lisää voita aina ennen lettutaikinan kaatamista pannulle. Pienempi määrä saattaa riittää, varsinkin jos käytät pinnoitettua paistinpannua.

Onnistuneet letut voi paistaa teflonpannullakin.

Pienennä lieden tehoa, kun ensimmäinen sopivan värinen lettu on valmis.

Vinkkejä


• Jos letut jäävät vaaleiksi ja niitä on vaikea kääntää, vaikka pinta on hyytynyt, lisää lieden tehoa tai odota, että paistinpannu kuumenee.


• Jos letut tummuvat liikaa, pienennä lieden tehoa - tai ota paistinpannu hetkeksi kokonaan pois kuumalta liedeltä.


• Valurautaisella paistinpannulla voita tarvitaan enemmän kuin pinnoitetulla paistinpannulla. Valurautapannu sopii lettujen paistamiseen kuitenkin oikein hyvin.


• Lettujen paistamiseen ei kannata käyttää öljyä. Oikea voi antaa letuille makua ja kauniin värisen paistopinnan.




Katso myös


Seuraa meitä

Lettujen paistaminen

Katso parhaat vinkit lettujen paistamiseen tästä. Taikinan ohjeen löydät ruokajakoti.fi/Letut.
Lettujen paistaminen paistinpannulla.

Aloita paistaminen vasta, kun pannu on kuuma.

1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi täydellä teholla. 


2. Lisää pannulle voita. Isolle pannulle voita voi laittaa noin 0,5 rkl. Jos käytät lettupannua, jossa on pienet letun kolot, noin 0,3 tl voita riittää per lettu.


3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi sulaa, kuplii ja alkaa hieman ruskistua). 

4. Sekoita lettutaikinaa pohjaa myöten ja kaada sitä sitten pannulle ohut kerros.

Lettujen kääntäminen kannattaa vasta, kun pinta on hyytynyt.

Käännä lettu, kun pinta on hyytynyt.

5. Anna letun kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, kurkkaa paistinlastan avulla, onko lettu saanut riittävästi väriä. Jos on, käännä lettu. 


6. Kun olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun, pienennä lieden tehoa. Sopiva lettujen paistoteho on yleensä reilu puolet lieden maksimitehosta (esimerkiksi 4 / 6).


7. Lisää voita aina ennen lettutaikinan kaatamista pannulle. Pienempi määrä saattaa riittää, varsinkin jos käytät pinnoitettua paistinpannua.

Onnistuneet letut voi paistaa teflonpannullakin.

Pienennä lieden tehoa, kun ensimmäinen sopivan värinen lettu on valmis.

Vinkkejä


• Jos letut jäävät vaaleiksi ja niitä on vaikea kääntää, vaikka pinta on hyytynyt, lisää lieden tehoa tai odota, että paistinpannu kuumenee.


• Jos letut tummuvat liikaa, pienennä lieden tehoa - tai ota paistinpannu hetkeksi kokonaan pois kuumalta liedeltä.


• Valurautaisella paistinpannulla voita tarvitaan enemmän kuin pinnoitetulla paistinpannulla. Valurautapannu sopii lettujen paistamiseen kuitenkin oikein hyvin.


• Lettujen paistamiseen ei kannata käyttää öljyä. Oikea voi antaa letuille makua ja kauniin värisen paistopinnan.




Katso myös


Seuraa meitä

Lettujen paistaminen

Katso parhaat vinkit lettujen paistamiseen tästä. Taikinan ohjeen löydät ruokajakoti.fi/Letut.
Lettujen paistaminen paistinpannulla.

Aloita paistaminen vasta, kun pannu on kuuma.

1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi täydellä teholla. 


2. Lisää pannulle voita. Isolle pannulle voita voi laittaa noin 0,5 rkl. Jos käytät lettupannua, jossa on pienet letun kolot, noin 0,3 tl voita riittää per lettu.


3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi sulaa, kuplii ja alkaa hieman ruskistua). 

4. Sekoita lettutaikinaa pohjaa myöten ja kaada sitä sitten pannulle ohut kerros.

Lettujen kääntäminen kannattaa vasta, kun pinta on hyytynyt.

Käännä lettu, kun pinta on hyytynyt.

5. Anna letun kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, kurkkaa paistinlastan avulla, onko lettu saanut riittävästi väriä. Jos on, käännä lettu. 


6. Kun olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun, pienennä lieden tehoa. Sopiva lettujen paistoteho on yleensä reilu puolet lieden maksimitehosta (esimerkiksi 4 / 6).


7. Lisää voita aina ennen lettutaikinan kaatamista pannulle. Pienempi määrä saattaa riittää, varsinkin jos käytät pinnoitettua paistinpannua.

Onnistuneet letut voi paistaa teflonpannullakin.

Pienennä lieden tehoa, kun ensimmäinen sopivan värinen lettu on valmis.

Vinkkejä


• Jos letut jäävät vaaleiksi ja niitä on vaikea kääntää, vaikka pinta on hyytynyt, lisää lieden tehoa tai odota, että paistinpannu kuumenee.


• Jos letut tummuvat liikaa, pienennä lieden tehoa - tai ota paistinpannu hetkeksi kokonaan pois kuumalta liedeltä.


• Valurautaisella paistinpannulla voita tarvitaan enemmän kuin pinnoitetulla paistinpannulla. Valurautapannu sopii lettujen paistamiseen kuitenkin oikein hyvin.


• Lettujen paistamiseen ei kannata käyttää öljyä. Oikea voi antaa letuille makua ja kauniin värisen paistopinnan.




Katso myös