Aloita paistaminen vasta, kun pannu on kuuma.
1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi täydellä teholla.
2. Lisää pannulle voita. Isolle pannulle voita voi laittaa noin 0,5 rkl. Jos käytät lettupannua, jossa on pienet letun kolot, noin 0,3 tl voita riittää per lettu.
3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi sulaa, kuplii ja alkaa hieman ruskistua).
4. Sekoita lettutaikinaa pohjaa myöten ja kaada sitä sitten pannulle ohut kerros.
Käännä lettu, kun pinta on hyytynyt.
6. Kun olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun, pienennä lieden tehoa. Sopiva lettujen paistoteho on yleensä reilu puolet lieden maksimitehosta (esimerkiksi 4 / 6).
7. Lisää voita aina ennen lettutaikinan kaatamista pannulle. Pienempi määrä saattaa riittää, varsinkin jos käytät pinnoitettua paistinpannua.
Pienennä lieden tehoa, kun ensimmäinen sopivan värinen lettu on valmis.
• Jos letut jäävät vaaleiksi ja niitä on vaikea kääntää, vaikka pinta on hyytynyt, lisää lieden tehoa tai odota, että paistinpannu kuumenee.
• Jos letut tummuvat liikaa, pienennä lieden tehoa - tai ota paistinpannu hetkeksi kokonaan pois kuumalta liedeltä.
• Valurautaisella paistinpannulla voita tarvitaan enemmän kuin pinnoitetulla paistinpannulla. Valurautapannu sopii lettujen paistamiseen kuitenkin oikein hyvin.
• Lettujen paistamiseen ei kannata käyttää öljyä. Oikea voi antaa letuille makua ja kauniin värisen paistopinnan.
Aloita paistaminen vasta, kun pannu on kuuma.
1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi täydellä teholla.
2. Lisää pannulle voita. Isolle pannulle voita voi laittaa noin 0,5 rkl. Jos käytät lettupannua, jossa on pienet letun kolot, noin 0,3 tl voita riittää per lettu.
3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi sulaa, kuplii ja alkaa hieman ruskistua).
4. Sekoita lettutaikinaa pohjaa myöten ja kaada sitä sitten pannulle ohut kerros.
Käännä lettu, kun pinta on hyytynyt.
6. Kun olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun, pienennä lieden tehoa. Sopiva lettujen paistoteho on yleensä reilu puolet lieden maksimitehosta (esimerkiksi 4 / 6).
7. Lisää voita aina ennen lettutaikinan kaatamista pannulle. Pienempi määrä saattaa riittää, varsinkin jos käytät pinnoitettua paistinpannua.
Pienennä lieden tehoa, kun ensimmäinen sopivan värinen lettu on valmis.
• Jos letut jäävät vaaleiksi ja niitä on vaikea kääntää, vaikka pinta on hyytynyt, lisää lieden tehoa tai odota, että paistinpannu kuumenee.
• Jos letut tummuvat liikaa, pienennä lieden tehoa - tai ota paistinpannu hetkeksi kokonaan pois kuumalta liedeltä.
• Valurautaisella paistinpannulla voita tarvitaan enemmän kuin pinnoitetulla paistinpannulla. Valurautapannu sopii lettujen paistamiseen kuitenkin oikein hyvin.
• Lettujen paistamiseen ei kannata käyttää öljyä. Oikea voi antaa letuille makua ja kauniin värisen paistopinnan.
Aloita paistaminen vasta, kun pannu on kuuma.
1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi täydellä teholla.
2. Lisää pannulle voita. Isolle pannulle voita voi laittaa noin 0,5 rkl. Jos käytät lettupannua, jossa on pienet letun kolot, noin 0,3 tl voita riittää per lettu.
3. Aloita paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi sulaa, kuplii ja alkaa hieman ruskistua).
4. Sekoita lettutaikinaa pohjaa myöten ja kaada sitä sitten pannulle ohut kerros.
Käännä lettu, kun pinta on hyytynyt.
6. Kun olet saanut aikaan ensimmäisen hyvän värisen letun, pienennä lieden tehoa. Sopiva lettujen paistoteho on yleensä reilu puolet lieden maksimitehosta (esimerkiksi 4 / 6).
7. Lisää voita aina ennen lettutaikinan kaatamista pannulle. Pienempi määrä saattaa riittää, varsinkin jos käytät pinnoitettua paistinpannua.
Pienennä lieden tehoa, kun ensimmäinen sopivan värinen lettu on valmis.
• Jos letut jäävät vaaleiksi ja niitä on vaikea kääntää, vaikka pinta on hyytynyt, lisää lieden tehoa tai odota, että paistinpannu kuumenee.
• Jos letut tummuvat liikaa, pienennä lieden tehoa - tai ota paistinpannu hetkeksi kokonaan pois kuumalta liedeltä.
• Valurautaisella paistinpannulla voita tarvitaan enemmän kuin pinnoitetulla paistinpannulla. Valurautapannu sopii lettujen paistamiseen kuitenkin oikein hyvin.
• Lettujen paistamiseen ei kannata käyttää öljyä. Oikea voi antaa letuille makua ja kauniin värisen paistopinnan.