Lehtikaalisipsit uunissa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

pellillinen

10 min (valmistelut) +

n. 30 min (paistaminen)

Parhaat lehtikaalisipsit syntyvät, kun maustat ne oman maun mukaan ennen uunissa paistamista. Jos haluat erityisen terveellistä naposteltavaa, voit vähentää suolan määrää. Jos kaipaat sipseihin tulisuutta, lisää hieman musta- tai cayennepippuria. Pippurin sijaan voit kokeilla mausteena esimerkiksi kanelia, se sopii sipseille yllättävän hyvin!

Ainekset 

200 g

lehtikaalia

2 rkl

rypsiöljyä

0,25 tl 

suolaa

(ripaus

musta- tai cayennepippuria)

Lehtikaalisipsit uunissa paistamisen jälkeen.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 
  2. Poista lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit (eli lehden keskiosa). Pieni veitsi on tässä hyvä apu.
  3. Revi lehtikaalin lehdet reilun kokoisiksi paloiksi. Laita palat isoon kulhoon. Lisää öljy. Sekoita huolellisesti (esim. kädellä). 
  4. Levitä öljyiset lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Ripottele joukkoon suola. (Halutessasi voit käyttää myös muita mausteita.)
  6. Paista uunissa 150 asteessa noin 20-30 minuuttia. Päästä välillä pois uuniin kertyvää kosteutta avaamalla uunin luukkua. 
  7. Jos lehtikaalisipsit ovat vielä nahkeita, jätä ne kuivumaan uunin jälkilämmölle (luukku raollaan). Kosteuden tasaannuttua voit tarvittaessa jatkaa paistamista, kunnes lehdet ovat rapeita. Lämpötilaksi riittää tällöin 125 astetta.



Vinkit


  • Kuivuminen on tasaisempaa, jos kääntelet lehtiä paistamisen puolivälissä. 
  • Paista lehtikaalisipsit rapsahtavan kuiviksi. Niiden ei kuitenkaan pitäisi muuttua ruskeiksi, joten älä säädä uunia liian kuumalle.


Lehtikaalisipsit uunissa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

pellillinen

10 min (valmistelut) +

n. 30 min (paistaminen)

Parhaat lehtikaalisipsit syntyvät, kun maustat ne oman maun mukaan ennen uunissa paistamista. Jos haluat erityisen terveellistä naposteltavaa, voit vähentää suolan määrää. Jos kaipaat sipseihin tulisuutta, lisää hieman musta- tai cayennepippuria. Pippurin sijaan voit kokeilla mausteena esimerkiksi kanelia, se sopii sipseille yllättävän hyvin!

Ainekset 

200 g

lehtikaalia

2 rkl

rypsiöljyä

0,25 tl 

suolaa

(ripaus

musta- tai cayennepippuria)

Lehtikaalisipsit uunissa paistamisen jälkeen.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 
  2. Poista lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit (eli lehden keskiosa). Pieni veitsi on tässä hyvä apu.
  3. Revi lehtikaalin lehdet reilun kokoisiksi paloiksi. Laita palat isoon kulhoon. Lisää öljy. Sekoita huolellisesti (esim. kädellä). 
  4. Levitä öljyiset lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Ripottele joukkoon suola. (Halutessasi voit käyttää myös muita mausteita.)
  6. Paista uunissa 150 asteessa noin 20-30 minuuttia. Päästä välillä pois uuniin kertyvää kosteutta avaamalla uunin luukkua. 
  7. Jos lehtikaalisipsit ovat vielä nahkeita, jätä ne kuivumaan uunin jälkilämmölle (luukku raollaan). Kosteuden tasaannuttua voit tarvittaessa jatkaa paistamista, kunnes lehdet ovat rapeita. Lämpötilaksi riittää tällöin 125 astetta.



Vinkit


  • Kuivuminen on tasaisempaa, jos kääntelet lehtiä paistamisen puolivälissä. 
  • Paista lehtikaalisipsit rapsahtavan kuiviksi. Niiden ei kuitenkaan pitäisi muuttua ruskeiksi, joten älä säädä uunia liian kuumalle.


Lehtikaalisipsit uunissa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

pellillinen

10 min (valmistelut) +

n. 30 min (paistaminen)

Parhaat lehtikaalisipsit syntyvät, kun maustat ne oman maun mukaan ennen uunissa paistamista. Jos haluat erityisen terveellistä naposteltavaa, voit vähentää suolan määrää. Jos kaipaat sipseihin tulisuutta, lisää hieman musta- tai cayennepippuria. Pippurin sijaan voit kokeilla mausteena esimerkiksi kanelia, se sopii sipseille yllättävän hyvin!

Ainekset 

200 g

lehtikaalia

2 rkl

rypsiöljyä

0,25 tl 

suolaa

(ripaus

musta- tai cayennepippuria)

Lehtikaalisipsit uunissa paistamisen jälkeen.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 
  2. Poista lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit (eli lehden keskiosa). Pieni veitsi on tässä hyvä apu.
  3. Revi lehtikaalin lehdet reilun kokoisiksi paloiksi. Laita palat isoon kulhoon. Lisää öljy. Sekoita huolellisesti (esim. kädellä). 
  4. Levitä öljyiset lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Ripottele joukkoon suola. (Halutessasi voit käyttää myös muita mausteita.)
  6. Paista uunissa 150 asteessa noin 20-30 minuuttia. Päästä välillä pois uuniin kertyvää kosteutta avaamalla uunin luukkua. 
  7. Jos lehtikaalisipsit ovat vielä nahkeita, jätä ne kuivumaan uunin jälkilämmölle (luukku raollaan). Kosteuden tasaannuttua voit tarvittaessa jatkaa paistamista, kunnes lehdet ovat rapeita. Lämpötilaksi riittää tällöin 125 astetta.



Vinkit


  • Kuivuminen on tasaisempaa, jos kääntelet lehtiä paistamisen puolivälissä. 
  • Paista lehtikaalisipsit rapsahtavan kuiviksi. Niiden ei kuitenkaan pitäisi muuttua ruskeiksi, joten älä säädä uunia liian kuumalle.