Seuraa meitä

Laskiaispullat

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

14 kpl

2 tuntia

Laskiaispullat täytetään klassisesti hillolla ja kermavaahdolla, halutessasi voit käyttää mantelimassaa tai esimerkiksi nutellaa. Muista varata aikaa kohottamiseen, jotta saat kuohkean ja pehmeän lopputuloksen!

Taikina

14 kpl

2,5 dl

maitoa

0,75 pkt 

(reilu 30 g)

hiivaa (tuorehiivaa)

2 tl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

- - - 

0,5 tl

suolaa

1,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

2

kananmunaa

1 dl

sokeria

n. 4 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

Pinnalle


Kananmuna


Raesokeria

Väliin


Mansikka- tai vadelmahilloa



2 dl vispikermaa


1 rkl sokeria


1 tl vanilliinisokeria



Laskiaispullat kermavaahdolla ja hillolla tuore- tai kuivahiivalla.

Ohje

  1. Ota leivontamargariini (tai voi) huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta). 
  3. Murustele hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää 2 tl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin esim. puuhaarukalla. Anna tämän löysän taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 min. Taikinaan tulee vaahtoinen rakenne, kun hiiva alkaa toimia.
  4. Lisää suola, kardemumma, kananmunat, 1 dl sokeria ja ensin noin 2 dl jauhoja.
  5. Vaivaa taikinaa yhdellä kädellä. Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana.
  6. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää margariini (tai voi). Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. (Käytä tarvittaessa hieman jauhoja.)
  8. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 14 osaan. Pyöritä osat pyöreiksi pulliksi ja laita heti pellille leivinpaperin päälle (tarvitset kaksi peltiä).
  9. Kohota noin 40 minuuttia liinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  10. Voitele laskiaispullat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen juuri ennen paistamista. Ripottele vielä pinnalle raesokeria. 
  11. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.



Täyttäminen



  1. Halkaise jäähtyneet pullat.
  2. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää 1 rkl sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria. Sekoita hyvin.
  3. Laita noin 1 rkl hilloa kullekin pullan pohjapuolikkaalle. Lisää kermaa lusikalla tai pursota se. Laita päällimmäinen puolikas kullekin laskiaispullalle hatuksi.   




Vinkit


  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, jottei lopputulos ole kuiva. Pientä, tämän ohjeen mukaista taikinaa voit vaivata sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät).
  • Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.
  • Jos käytät tuorehiivan sijaan kuivahiivaa, lämmitä maito hieman lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita aluksi kuivahiiva jauhojen joukkoon -ensimmäiset 3 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ pss (= 2 rkl) kuivahiivaa. Tee laskiaispullat muuten ohjeen mukaan. 
  • Kokeile täytteeksi myös nutellaa, mantelimassaa tai mausta kermavaahto lakritsi-, kinuski- tai suklaakastikkeella. 



Katso myös

Seuraa meitä

Laskiaispullat

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

14 kpl

2 tuntia

Laskiaispullat täytetään klassisesti hillolla ja kermavaahdolla, halutessasi voit käyttää mantelimassaa tai esimerkiksi nutellaa. Muista varata aikaa kohottamiseen, jotta saat kuohkean ja pehmeän lopputuloksen!

Taikina

14 kpl

2,5 dl

maitoa

0,75 pkt 

(reilu 30 g)

hiivaa (tuorehiivaa)

2 tl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

- - - 

0,5 tl

suolaa

1,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

2

kananmunaa

1 dl

sokeria

n. 4 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

Pinnalle


Kananmuna


Raesokeria

Väliin


Mansikka- tai vadelmahilloa



2 dl vispikermaa


1 rkl sokeria


1 tl vanilliinisokeria



Laskiaispullat kermavaahdolla ja hillolla tuore- tai kuivahiivalla.

Ohje

  1. Ota leivontamargariini (tai voi) huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta). 
  3. Murustele hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää 2 tl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin esim. puuhaarukalla. Anna tämän löysän taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 min. Taikinaan tulee vaahtoinen rakenne, kun hiiva alkaa toimia.
  4. Lisää suola, kardemumma, kananmunat, 1 dl sokeria ja ensin noin 2 dl jauhoja.
  5. Vaivaa taikinaa yhdellä kädellä. Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana.
  6. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää margariini (tai voi). Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. (Käytä tarvittaessa hieman jauhoja.)
  8. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 14 osaan. Pyöritä osat pyöreiksi pulliksi ja laita heti pellille leivinpaperin päälle (tarvitset kaksi peltiä).
  9. Kohota noin 40 minuuttia liinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  10. Voitele laskiaispullat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen juuri ennen paistamista. Ripottele vielä pinnalle raesokeria. 
  11. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.



Täyttäminen



  1. Halkaise jäähtyneet pullat.
  2. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää 1 rkl sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria. Sekoita hyvin.
  3. Laita noin 1 rkl hilloa kullekin pullan pohjapuolikkaalle. Lisää kermaa lusikalla tai pursota se. Laita päällimmäinen puolikas kullekin laskiaispullalle hatuksi.   




Vinkit


  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, jottei lopputulos ole kuiva. Pientä, tämän ohjeen mukaista taikinaa voit vaivata sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät).
  • Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.
  • Jos käytät tuorehiivan sijaan kuivahiivaa, lämmitä maito hieman lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita aluksi kuivahiiva jauhojen joukkoon -ensimmäiset 3 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ pss (= 2 rkl) kuivahiivaa. Tee laskiaispullat muuten ohjeen mukaan. 
  • Kokeile täytteeksi myös nutellaa, mantelimassaa tai mausta kermavaahto lakritsi-, kinuski- tai suklaakastikkeella. 



Katso myös

Seuraa meitä

Laskiaispullat

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

14 kpl

2 tuntia

Laskiaispullat täytetään klassisesti hillolla ja kermavaahdolla, halutessasi voit käyttää mantelimassaa tai esimerkiksi nutellaa. Muista varata aikaa kohottamiseen, jotta saat kuohkean ja pehmeän lopputuloksen!

Taikina

14 kpl

2,5 dl

maitoa

0,75 pkt 

(reilu 30 g)

hiivaa (tuorehiivaa)

2 tl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

- - - 

0,5 tl

suolaa

1,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

2

kananmunaa

1 dl

sokeria

n. 4 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

Pinnalle


Kananmuna


Raesokeria

Väliin


Mansikka- tai vadelmahilloa



2 dl vispikermaa


1 rkl sokeria


1 tl vanilliinisokeria



Laskiaispullat kermavaahdolla ja hillolla tuore- tai kuivahiivalla.

Ohje

  1. Ota leivontamargariini (tai voi) huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta). 
  3. Murustele hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää 2 tl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin esim. puuhaarukalla. Anna tämän löysän taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 min. Taikinaan tulee vaahtoinen rakenne, kun hiiva alkaa toimia.
  4. Lisää suola, kardemumma, kananmunat, 1 dl sokeria ja ensin noin 2 dl jauhoja.
  5. Vaivaa taikinaa yhdellä kädellä. Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana.
  6. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää margariini (tai voi). Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. (Käytä tarvittaessa hieman jauhoja.)
  8. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 14 osaan. Pyöritä osat pyöreiksi pulliksi ja laita heti pellille leivinpaperin päälle (tarvitset kaksi peltiä).
  9. Kohota noin 40 minuuttia liinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  10. Voitele laskiaispullat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen juuri ennen paistamista. Ripottele vielä pinnalle raesokeria. 
  11. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.



Täyttäminen



  1. Halkaise jäähtyneet pullat.
  2. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää 1 rkl sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria. Sekoita hyvin.
  3. Laita noin 1 rkl hilloa kullekin pullan pohjapuolikkaalle. Lisää kermaa lusikalla tai pursota se. Laita päällimmäinen puolikas kullekin laskiaispullalle hatuksi.   




Vinkit


  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, jottei lopputulos ole kuiva. Pientä, tämän ohjeen mukaista taikinaa voit vaivata sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät).
  • Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.
  • Jos käytät tuorehiivan sijaan kuivahiivaa, lämmitä maito hieman lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita aluksi kuivahiiva jauhojen joukkoon -ensimmäiset 3 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ pss (= 2 rkl) kuivahiivaa. Tee laskiaispullat muuten ohjeen mukaan. 
  • Kokeile täytteeksi myös nutellaa, mantelimassaa tai mausta kermavaahto lakritsi-, kinuski- tai suklaakastikkeella. 



Katso myös