Seuraa meitä

Lasagnette

Rated 4.636363636363637 stars out of 5
4.6
(11)

6 annosta

25 min (valmistus) +

35 min (uunissa)

Helppo lasagnette valmistuu pöytään tunnissa.

Ainekset

6 annosta

400 g 

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1 iso

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

800 g

tomaattimurskaa (2 prk)

1 rkl 

oreganoa (kuivattu)

2 tl

sokeria

1 tl

suolaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

2,5 dl

juuston makuista ruokakermaa

2 rkl

vehnäjauhoja

5 dl 

maitoa (esim. täysmaito)

175 g (4 dl)

juustoraastetta 

(esim. emmental)

- - - 

200 g

raejuustoa (1 prk)

400 g 

kuviopastaa (esim. gnocchi)

Jauhelihalasagnette on koko perheen suosikki.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Valmista jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha läpikypsäksi. 
  5. Lisää paistinpannulle tomaattimurska, oregano, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita. Siirrä pannu pois liedeltä. 
  6. Valmista juustokastike: Sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot kylmässä kattilassa. Lisää maito. Kuumenna höyryäväksi (sekoittele kuumentamisen aikana). Lisää juustoraaste ja sekoita.
  7. Laita puolet pastasta reilunkokoiseen (n. 20 x 30 cm) uunivuokaan. Kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta sekä raejuusto. 
  8. Lisää vuokaan loppu pasta ja jauhelihakastike. Kaada päälle juustokastike.
  9. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja ruoka saanut hieman väriä.



Vinkit


  • Käytä lasagnetteen raakaa, esim. simpukan muotoista pastaa. 
  • Jos käytät juuston makuisen ruokakerman sijaan tavallista ruokakermaa, voit lisätä suolan määrää noin 0,5 tl.




Katso myös


Seuraa meitä

Lasagnette

Rated 4.636363636363637 stars out of 5
4.6
(11)

6 annosta

25 min (valmistus) +

35 min (uunissa)

Helppo lasagnette valmistuu pöytään tunnissa.

Ainekset

6 annosta

400 g 

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1 iso

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

800 g

tomaattimurskaa (2 prk)

1 rkl 

oreganoa (kuivattu)

2 tl

sokeria

1 tl

suolaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

2,5 dl

juuston makuista ruokakermaa

2 rkl

vehnäjauhoja

5 dl 

maitoa (esim. täysmaito)

175 g (4 dl)

juustoraastetta 

(esim. emmental)

- - - 

200 g

raejuustoa (1 prk)

400 g 

kuviopastaa (esim. gnocchi)

Jauhelihalasagnette on koko perheen suosikki.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Valmista jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha läpikypsäksi. 
  5. Lisää paistinpannulle tomaattimurska, oregano, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita. Siirrä pannu pois liedeltä. 
  6. Valmista juustokastike: Sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot kylmässä kattilassa. Lisää maito. Kuumenna höyryäväksi (sekoittele kuumentamisen aikana). Lisää juustoraaste ja sekoita.
  7. Laita puolet pastasta reilunkokoiseen (n. 20 x 30 cm) uunivuokaan. Kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta sekä raejuusto. 
  8. Lisää vuokaan loppu pasta ja jauhelihakastike. Kaada päälle juustokastike.
  9. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja ruoka saanut hieman väriä.



Vinkit


  • Käytä lasagnetteen raakaa, esim. simpukan muotoista pastaa. 
  • Jos käytät juuston makuisen ruokakerman sijaan tavallista ruokakermaa, voit lisätä suolan määrää noin 0,5 tl.




Katso myös


Seuraa meitä

Lasagnette

Rated 4.636363636363637 stars out of 5
4.6
(11)

6 annosta

25 min (valmistus) +

35 min (uunissa)

Helppo lasagnette valmistuu pöytään tunnissa.

Ainekset

6 annosta

400 g 

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1 iso

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

800 g

tomaattimurskaa (2 prk)

1 rkl 

oreganoa (kuivattu)

2 tl

sokeria

1 tl

suolaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

2,5 dl

juuston makuista ruokakermaa

2 rkl

vehnäjauhoja

5 dl 

maitoa (esim. täysmaito)

175 g (4 dl)

juustoraastetta 

(esim. emmental)

- - - 

200 g

raejuustoa (1 prk)

400 g 

kuviopastaa (esim. gnocchi)

Jauhelihalasagnette on koko perheen suosikki.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Valmista jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  4. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha läpikypsäksi. 
  5. Lisää paistinpannulle tomaattimurska, oregano, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita. Siirrä pannu pois liedeltä. 
  6. Valmista juustokastike: Sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot kylmässä kattilassa. Lisää maito. Kuumenna höyryäväksi (sekoittele kuumentamisen aikana). Lisää juustoraaste ja sekoita.
  7. Laita puolet pastasta reilunkokoiseen (n. 20 x 30 cm) uunivuokaan. Kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta sekä raejuusto. 
  8. Lisää vuokaan loppu pasta ja jauhelihakastike. Kaada päälle juustokastike.
  9. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja ruoka saanut hieman väriä.



Vinkit


  • Käytä lasagnetteen raakaa, esim. simpukan muotoista pastaa. 
  • Jos käytät juuston makuisen ruokakerman sijaan tavallista ruokakermaa, voit lisätä suolan määrää noin 0,5 tl.




Katso myös