Lasagnekeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

alle 30 min

 Tämä lasagnekeitto tuo klassikkoruoan maut ruokapöytääsi vähällä vaivalla! Valmistat sen nopeasti vaikka arki-iltana.
Reseptissä on käytetty pieniä piccolo-lasagnelevyjä, jotka sopivat keittoon mainiosti, mutta voit korvata ne muunkin muotoisella pastalla.

Ainekset      5:lle

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 rkl

rypsiöljyä

2

porkkanaa

1

sipuli

2

valkosipulin kynttä

- - -

1 litra

vettä

1

lihaliemikuutio

(2

laakerinlehteä)

2 dl (60 g)

piccolo-lasagnelevyjä (tai muuta pastaa)

- - - 

400 g

tomaattimurskaa

1 rkl

tomaattisosetta (pyre)

1 tl 

sokeria

1 tl

oreganoa

1 tl

basilikaa

0,75 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tarjoiluun

200 g ranskankermaa (creme fraiche)

parmesaanijuustoa raasteena

Lasagnekeitto valmistuu nopeasti myös arki-iltana.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle paistamisen loppuvaiheessa myös porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät.
  4. Laita litra vettä kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio (ja halutessasi laakerinlehdet). Anna kiehua, kunnes liemikuutio hajoaa. 
  5. Lisää jauhelihaseos ja pienet lasagnelevyt.
  6. Lisää loput ainekset. Säädä lieden teho niin, että vesi kiehuu hiljalleen.
  7. Anna lasagnekeiton kiehua noin 8 minuuttia (tai kunnes pasta on kypsää).
  8. Raasta juusto tarvittaessa.
  9. Tarjoa keitto ranskankerman ja parmesaaniraasteen kanssa. 



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty pieniä piccolo-lasagnelevyjä, mutta voit korvata ne paloitelluilla lasagnelevyillä tai haluamasi muotoisella pastalla.
  • Pitkään keitettäessä pasta turpoaa ja imee keiton lientä, samoin säilytyksen aikana. Lasagnekeitto onkin parhaimmillaan vasta valmistuneena. 



Lasagnekeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

alle 30 min

 Tämä lasagnekeitto tuo klassikkoruoan maut ruokapöytääsi vähällä vaivalla! Valmistat sen nopeasti vaikka arki-iltana.
Reseptissä on käytetty pieniä piccolo-lasagnelevyjä, jotka sopivat keittoon mainiosti, mutta voit korvata ne muunkin muotoisella pastalla.

Ainekset      5:lle

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 rkl

rypsiöljyä

2

porkkanaa

1

sipuli

2

valkosipulin kynttä

- - -

1 litra

vettä

1

lihaliemikuutio

(2

laakerinlehteä)

2 dl (60 g)

piccolo-lasagnelevyjä (tai muuta pastaa)

- - - 

400 g

tomaattimurskaa

1 rkl

tomaattisosetta (pyre)

1 tl 

sokeria

1 tl

oreganoa

1 tl

basilikaa

0,75 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tarjoiluun

200 g ranskankermaa (creme fraiche)

parmesaanijuustoa raasteena

Lasagnekeitto valmistuu nopeasti myös arki-iltana.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle paistamisen loppuvaiheessa myös porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät.
  4. Laita litra vettä kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio (ja halutessasi laakerinlehdet). Anna kiehua, kunnes liemikuutio hajoaa. 
  5. Lisää jauhelihaseos ja pienet lasagnelevyt.
  6. Lisää loput ainekset. Säädä lieden teho niin, että vesi kiehuu hiljalleen.
  7. Anna lasagnekeiton kiehua noin 8 minuuttia (tai kunnes pasta on kypsää).
  8. Raasta juusto tarvittaessa.
  9. Tarjoa keitto ranskankerman ja parmesaaniraasteen kanssa. 



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty pieniä piccolo-lasagnelevyjä, mutta voit korvata ne paloitelluilla lasagnelevyillä tai haluamasi muotoisella pastalla.
  • Pitkään keitettäessä pasta turpoaa ja imee keiton lientä, samoin säilytyksen aikana. Lasagnekeitto onkin parhaimmillaan vasta valmistuneena. 



Lasagnekeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

alle 30 min

 Tämä lasagnekeitto tuo klassikkoruoan maut ruokapöytääsi vähällä vaivalla! Valmistat sen nopeasti vaikka arki-iltana.
Reseptissä on käytetty pieniä piccolo-lasagnelevyjä, jotka sopivat keittoon mainiosti, mutta voit korvata ne muunkin muotoisella pastalla.

Ainekset      5:lle

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 rkl

rypsiöljyä

2

porkkanaa

1

sipuli

2

valkosipulin kynttä

- - -

1 litra

vettä

1

lihaliemikuutio

(2

laakerinlehteä)

2 dl (60 g)

piccolo-lasagnelevyjä (tai muuta pastaa)

- - - 

400 g

tomaattimurskaa

1 rkl

tomaattisosetta (pyre)

1 tl 

sokeria

1 tl

oreganoa

1 tl

basilikaa

0,75 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tarjoiluun

200 g ranskankermaa (creme fraiche)

parmesaanijuustoa raasteena

Lasagnekeitto valmistuu nopeasti myös arki-iltana.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle paistamisen loppuvaiheessa myös porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät.
  4. Laita litra vettä kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio (ja halutessasi laakerinlehdet). Anna kiehua, kunnes liemikuutio hajoaa. 
  5. Lisää jauhelihaseos ja pienet lasagnelevyt.
  6. Lisää loput ainekset. Säädä lieden teho niin, että vesi kiehuu hiljalleen.
  7. Anna lasagnekeiton kiehua noin 8 minuuttia (tai kunnes pasta on kypsää).
  8. Raasta juusto tarvittaessa.
  9. Tarjoa keitto ranskankerman ja parmesaaniraasteen kanssa. 



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty pieniä piccolo-lasagnelevyjä, mutta voit korvata ne paloitelluilla lasagnelevyillä tai haluamasi muotoisella pastalla.
  • Pitkään keitettäessä pasta turpoaa ja imee keiton lientä, samoin säilytyksen aikana. Lasagnekeitto onkin parhaimmillaan vasta valmistuneena.