Lantturieska

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 kpl

10 min (valmistelut) +

13 + 13 min (paistaminen)

Lantturieska on nopea tehdä! Nämä herkulliset rieskat tehdään lanttulaatikosta, joten voit hyödyntää joululta yli jäänyttä ruokaa.

Ainekset

8 kpl

3 dl (300 g)

lanttulaatikkoa (kylmä)

1

kananmuna

0,3tl

suolaa

0,5 dl

maitoa (tai vettä)

3 dl

vehnäjauhoja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Käytä jäähtynyttä, mielellään kylmää lanttulaatikkoa: Sekoita lanttulaatikon joukkoon kananmuna, suola sekä maito.   
  3. Lisää jauhot, sekoita kevyesti. Älä sekoita ylimääräistä, jotta taikina ei sitkisty. (Taikinan rakenne voi vaihdella lanttulaatikon paksuuden mukaan. Jos taikina vaikuttaa liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Jos liian paksulta, lisää maitoa.)
  4. Jaa taikina 8 keoksi (kahden lusikan avulla). Yhdelle pellille mahtuu noin 4 rieskaa.
  5. Taputtele jauhotetuin käsin rieskoiksi (halkaisija noin 11 cm). Pistele haarukalla.
  6. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes lantturieskat saavat ruskeaaväriä. 



Lantturieska

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 kpl

10 min (valmistelut) +

13 + 13 min (paistaminen)

Lantturieska on nopea tehdä! Nämä herkulliset rieskat tehdään lanttulaatikosta, joten voit hyödyntää joululta yli jäänyttä ruokaa.

Ainekset

8 kpl

3 dl (300 g)

lanttulaatikkoa (kylmä)

1

kananmuna

0,3tl

suolaa

0,5 dl

maitoa (tai vettä)

3 dl

vehnäjauhoja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Käytä jäähtynyttä, mielellään kylmää lanttulaatikkoa: Sekoita lanttulaatikon joukkoon kananmuna, suola sekä maito.   
  3. Lisää jauhot, sekoita kevyesti. Älä sekoita ylimääräistä, jotta taikina ei sitkisty. (Taikinan rakenne voi vaihdella lanttulaatikon paksuuden mukaan. Jos taikina vaikuttaa liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Jos liian paksulta, lisää maitoa.)
  4. Jaa taikina 8 keoksi (kahden lusikan avulla). Yhdelle pellille mahtuu noin 4 rieskaa.
  5. Taputtele jauhotetuin käsin rieskoiksi (halkaisija noin 11 cm). Pistele haarukalla.
  6. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes lantturieskat saavat ruskeaaväriä. 



Lantturieska

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 kpl

10 min (valmistelut) +

13 + 13 min (paistaminen)

Lantturieska on nopea tehdä! Nämä herkulliset rieskat tehdään lanttulaatikosta, joten voit hyödyntää joululta yli jäänyttä ruokaa.

Ainekset

8 kpl

3 dl (300 g)

lanttulaatikkoa (kylmä)

1

kananmuna

0,3tl

suolaa

0,5 dl

maitoa (tai vettä)

3 dl

vehnäjauhoja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Käytä jäähtynyttä, mielellään kylmää lanttulaatikkoa: Sekoita lanttulaatikon joukkoon kananmuna, suola sekä maito.   
  3. Lisää jauhot, sekoita kevyesti. Älä sekoita ylimääräistä, jotta taikina ei sitkisty. (Taikinan rakenne voi vaihdella lanttulaatikon paksuuden mukaan. Jos taikina vaikuttaa liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Jos liian paksulta, lisää maitoa.)
  4. Jaa taikina 8 keoksi (kahden lusikan avulla). Yhdelle pellille mahtuu noin 4 rieskaa.
  5. Taputtele jauhotetuin käsin rieskoiksi (halkaisija noin 11 cm). Pistele haarukalla.
  6. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes lantturieskat saavat ruskeaaväriä.