Lanttulaatikko

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

10 annosta

45 min (valmistus) +

2 tuntia (uunissa)


Perinteinen lanttulaatikko kuuluu joulupöytään. Puolestatoista kilosta lanttuja riittää noin kymmenelle, jos tarjolla on muitakin laatikoita.

Ainekset

10 annosta

1,5 kg

lanttuja

5 dl

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

0,75 dl

korppujauhoja

1,5 dl

kuohukermaa

0,75 dl 

siirappia (100 g)

1 tl

suolaa

0,5 tl

kanelia

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

1

kananmuna

Pinnalle


2 rkl voita


1 rkl korppujauhoja

Lanttulaatikko on joulupöydän ruokia.

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi lantut (noin 2 x 3 cm kuutioiksi). 
  2. Kuumenna 5 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen suola ja lanttukuutiot. Älä lisää vettä, vaikka lantut eivät peity kokonaan.
  3. Keitä lanttukuutiot kannen alla kypsiksi. Tähän menee noin 25 minuuttia kuutioiden koosta riippuen. Älä kaada keitinvettä pois.
  4. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  5. Soseuta lantut sauvasekoittimella kattilassa keitinvesineen - koko keitinvesi käytetään lanttulaatikkoon. 
  6. Lisää soseeseen korppujauhot, kuohukerma, siirappi, suola, kaneli ja ripaus valkopippuria. Sekoita esimerkiksi kauhalla. 
  7. Lisää jääkaappikylmä kananmuna (tai anna massan jäähtyä hetki ennen kananmunan lisäämistä, jotta muna ei kypsy). Sekoita hyvin.
  8. Kaada seos noin 1,5 litran uunivuokaan tai pariin pienempään vuokaan. Laita päälle voita nokareina ja ripottele korppujauhoja.
  9. Paista lanttulaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.



Vinkit


  • Jos pakastat raa'an laatikon, ota se jääkaappiin sulamaan paistamista edeltävänä päivänä.
  • Teet gluteenittoman laatikon korvaamalla tavalliset korppujauhot gluteenittomilla korppujauhoilla. 
  • Lanttulaatikon kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. Jääkaappikylmä lanttulaatikko vaatii pidemmän ajan, varaa paistamiseen silloin vähintään 2,5 tuntia.



Lanttulaatikko

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

10 annosta

45 min (valmistus) +

2 tuntia (uunissa)


Perinteinen lanttulaatikko kuuluu joulupöytään. Puolestatoista kilosta lanttuja riittää noin kymmenelle, jos tarjolla on muitakin laatikoita.

Ainekset

10 annosta

1,5 kg

lanttuja

5 dl

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

0,75 dl

korppujauhoja

1,5 dl

kuohukermaa

0,75 dl 

siirappia (100 g)

1 tl

suolaa

0,5 tl

kanelia

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

1

kananmuna

Pinnalle


2 rkl voita


1 rkl korppujauhoja

Lanttulaatikko on joulupöydän ruokia.

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi lantut (noin 2 x 3 cm kuutioiksi). 
  2. Kuumenna 5 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen suola ja lanttukuutiot. Älä lisää vettä, vaikka lantut eivät peity kokonaan.
  3. Keitä lanttukuutiot kannen alla kypsiksi. Tähän menee noin 25 minuuttia kuutioiden koosta riippuen. Älä kaada keitinvettä pois.
  4. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  5. Soseuta lantut sauvasekoittimella kattilassa keitinvesineen - koko keitinvesi käytetään lanttulaatikkoon. 
  6. Lisää soseeseen korppujauhot, kuohukerma, siirappi, suola, kaneli ja ripaus valkopippuria. Sekoita esimerkiksi kauhalla. 
  7. Lisää jääkaappikylmä kananmuna (tai anna massan jäähtyä hetki ennen kananmunan lisäämistä, jotta muna ei kypsy). Sekoita hyvin.
  8. Kaada seos noin 1,5 litran uunivuokaan tai pariin pienempään vuokaan. Laita päälle voita nokareina ja ripottele korppujauhoja.
  9. Paista lanttulaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.



Vinkit


  • Jos pakastat raa'an laatikon, ota se jääkaappiin sulamaan paistamista edeltävänä päivänä.
  • Teet gluteenittoman laatikon korvaamalla tavalliset korppujauhot gluteenittomilla korppujauhoilla. 
  • Lanttulaatikon kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. Jääkaappikylmä lanttulaatikko vaatii pidemmän ajan, varaa paistamiseen silloin vähintään 2,5 tuntia.



Lanttulaatikko

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

10 annosta

45 min (valmistus) +

2 tuntia (uunissa)


Perinteinen lanttulaatikko kuuluu joulupöytään. Puolestatoista kilosta lanttuja riittää noin kymmenelle, jos tarjolla on muitakin laatikoita.

Ainekset

10 annosta

1,5 kg

lanttuja

5 dl

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

0,75 dl

korppujauhoja

1,5 dl

kuohukermaa

0,75 dl 

siirappia (100 g)

1 tl

suolaa

0,5 tl

kanelia

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

1

kananmuna

Pinnalle


2 rkl voita


1 rkl korppujauhoja

Lanttulaatikko on joulupöydän ruokia.

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi lantut (noin 2 x 3 cm kuutioiksi). 
  2. Kuumenna 5 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen suola ja lanttukuutiot. Älä lisää vettä, vaikka lantut eivät peity kokonaan.
  3. Keitä lanttukuutiot kannen alla kypsiksi. Tähän menee noin 25 minuuttia kuutioiden koosta riippuen. Älä kaada keitinvettä pois.
  4. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  5. Soseuta lantut sauvasekoittimella kattilassa keitinvesineen - koko keitinvesi käytetään lanttulaatikkoon. 
  6. Lisää soseeseen korppujauhot, kuohukerma, siirappi, suola, kaneli ja ripaus valkopippuria. Sekoita esimerkiksi kauhalla. 
  7. Lisää jääkaappikylmä kananmuna (tai anna massan jäähtyä hetki ennen kananmunan lisäämistä, jotta muna ei kypsy). Sekoita hyvin.
  8. Kaada seos noin 1,5 litran uunivuokaan tai pariin pienempään vuokaan. Laita päälle voita nokareina ja ripottele korppujauhoja.
  9. Paista lanttulaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.



Vinkit


  • Jos pakastat raa'an laatikon, ota se jääkaappiin sulamaan paistamista edeltävänä päivänä.
  • Teet gluteenittoman laatikon korvaamalla tavalliset korppujauhot gluteenittomilla korppujauhoilla. 
  • Lanttulaatikon kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. Jääkaappikylmä lanttulaatikko vaatii pidemmän ajan, varaa paistamiseen silloin vähintään 2,5 tuntia.