Seuraa meitä

Lakritsi-vadelmajuustokakku

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

n. 12 palaa

40 min (valmistus)

+ hyytyminen 5 tuntia

+ koristelu


Lakritsi-vadelmajuustokakku hämähäkinseitillä koristeltuna sopii tarjottavaksi vaikka halloweenin herkkuna.

Pohja

150 g

digestive-keksejä

75 g

margariinia (sulatettuna)

Vadelmatäyte

3

liivatelehteä

200 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

2 dl 

vispikermaa

200 g 

vadelmia

0,5 dl 

sokeria

Lakritsitäyte

3

liivatelehteä

200 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl 

lakritsikastiketta (100 g)

2 dl

vispikermaa

0,25 dl

vettä

Koristeluun: 


Lakritsikastiketta + 

Vaniljakreemijauhetta


Pieni uudelleen suljettava muovipussi (esim. minigrip mini)


Pakkaskuivattuja vadelmia (rouhe)


Vadelmia (tuore tai suomalainen pakaste)

Lakritsi-vadelmajuustokakku koristellaan hämähäkinseitillä halloween -kakuksi.

Ohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (ø noin 22 cm).
  2. Murskaa digestive-keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut margariinin joukkoon. Painele keksinmuruseos irtopohjavuoan pohjalle.


Vadelmatäyte


  1. Laita liivatelehdet (3+3 kpl) likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ks. liivatteen käyttö).
  2. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (0,5 dl) ja vanilliinisokeri (1 tl) hyvin keskenään (esim. lusikalla). Vaahdota vispikerma (2 dl) kermavaahdoksi.
  3. Yhdistä vispikerma tuorejuusto-seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Laita vadelmat ja 0,5 dl sokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua noin 3 minuuttia, kunnes vadelmat hajoilevat. 
  5. Siivilöi vadelmat, painele vadelmia siivilässä lusikalla ja otya valuva neste talteen. Huomioi myös siivilän alle jäänyt pyree. Et tarvitse jäljelle jääviä siemeniä tähän ohjeeseen. Jätä vadelmapyree odottamaan.
  6. Kuumenna vadelmalientä tarvittaessa sen verran, että liivatelehdet liukenevat siihen. Liota yksitellen 3 liivatelehteä vadelmaliemeen. 
  7. Kaada liemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita koko ajan hyvin esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä, jotta saat tasaisen täytteen. Älä kuitenkaan sekoita ylimääräistä, jotta juustokakun kuohkeus säilyy.
  8. Kaada vadelmatäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.


Lakritsitäyte


  1. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (0,5 dl), vanilliinisokeri (1 tl) ja lakritsikastike keskenään.
  2. Vaahdota vispikerma (2 dl) kermavaahdoksi. Lisää se lakritsiseokseen.
  3. Kuumenna 0,25 dl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Nosta loput liivatelehdet (3 kpl) kylmästä vedestä, purista ne kuivaksi ja sekoita huolellisesti veden joukkoon.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana lakrisimoussen joukkoon. Sekoita samalla huolellisesti.
  5. Lusikoi lakritsitäyte vadelmatäytteen päälle varovasti reunoilta aloittaen. Tasoita pinta.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai seuraavaan päivään.


Koristele valmis kakku juuri ennen tarjoilua:


  1. Sekoita lakritsikastikkeen joukkoon vaniljakreemijauhetta (n. 2 rkl kastiketta ja reilu 2 tl vaniljakreemijauhetta). Tämä jämäköittää lakritsikastiketta.
  2. Laita lakritsikastike-seos pieneen uudelleen suljettavaan muovipussiin. Sulje pussi ja tee pussin alakulmaan hyvin pieni reikä. 
  3. Pursota kakun pinnalle lakritsikastiketta esim. hämähäkin seitin muotoon. Huom! Tee hyvin pieni pursotusreikä ja pursota ohuesti. Lakritsikastike leviää herkästi juustokakun pinnalla.
  4. Ripottele päälle pakkaskuivattuja vadelmia tai käytä kokonaisia vadelmia.  



Vinkit


  • Ohje on suunniteltu halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaan.
  • Vadelmien paseerauksen tarkoitus on poistaa vadelmien siemenet. Valitse sellainen siivilä, josta siemenet eivät mahdu läpi.
  • Voit vaahdottaa kerman (2+2 dl) yhdellä kertaa. Jaa puolet kermavaahdosta vadelma- ja puolet lakritsitäytteen joukkoon.
  • Ulkomaalaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan ennen käyttöä. Käytä koristeluun vain tuoreita vadelmia tai kotimaisia pakastevadelmia. 
  • Vaniljakreemijauhe ja pakkaskuivatut vadelmat löytyvät ruokakaupan leivontaosastolta.
  • Voit hyvin pakastaa kakun (hyydytä se ensin jääkaapissa). Sulata kakku ottamalla se jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristele vasta juuri ennen tarjoilua. 




Katso myös


Seuraa meitä

Lakritsi-vadelmajuustokakku

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

n. 12 palaa

40 min (valmistus)

+ hyytyminen 5 tuntia

+ koristelu


Lakritsi-vadelmajuustokakku hämähäkinseitillä koristeltuna sopii tarjottavaksi vaikka halloweenin herkkuna.

Pohja

150 g

digestive-keksejä

75 g

margariinia (sulatettuna)

Vadelmatäyte

3

liivatelehteä

200 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

2 dl 

vispikermaa

200 g 

vadelmia

0,5 dl 

sokeria

Lakritsitäyte

3

liivatelehteä

200 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl 

lakritsikastiketta (100 g)

2 dl

vispikermaa

0,25 dl

vettä

Koristeluun: 


Lakritsikastiketta + 

Vaniljakreemijauhetta


Pieni uudelleen suljettava muovipussi (esim. minigrip mini)


Pakkaskuivattuja vadelmia (rouhe)


Vadelmia (tuore tai suomalainen pakaste)

Lakritsi-vadelmajuustokakku koristellaan hämähäkinseitillä halloween -kakuksi.

Ohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (ø noin 22 cm).
  2. Murskaa digestive-keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut margariinin joukkoon. Painele keksinmuruseos irtopohjavuoan pohjalle.


Vadelmatäyte


  1. Laita liivatelehdet (3+3 kpl) likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ks. liivatteen käyttö).
  2. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (0,5 dl) ja vanilliinisokeri (1 tl) hyvin keskenään (esim. lusikalla). Vaahdota vispikerma (2 dl) kermavaahdoksi.
  3. Yhdistä vispikerma tuorejuusto-seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Laita vadelmat ja 0,5 dl sokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua noin 3 minuuttia, kunnes vadelmat hajoilevat. 
  5. Siivilöi vadelmat, painele vadelmia siivilässä lusikalla ja otya valuva neste talteen. Huomioi myös siivilän alle jäänyt pyree. Et tarvitse jäljelle jääviä siemeniä tähän ohjeeseen. Jätä vadelmapyree odottamaan.
  6. Kuumenna vadelmalientä tarvittaessa sen verran, että liivatelehdet liukenevat siihen. Liota yksitellen 3 liivatelehteä vadelmaliemeen. 
  7. Kaada liemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita koko ajan hyvin esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä, jotta saat tasaisen täytteen. Älä kuitenkaan sekoita ylimääräistä, jotta juustokakun kuohkeus säilyy.
  8. Kaada vadelmatäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.


Lakritsitäyte


  1. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (0,5 dl), vanilliinisokeri (1 tl) ja lakritsikastike keskenään.
  2. Vaahdota vispikerma (2 dl) kermavaahdoksi. Lisää se lakritsiseokseen.
  3. Kuumenna 0,25 dl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Nosta loput liivatelehdet (3 kpl) kylmästä vedestä, purista ne kuivaksi ja sekoita huolellisesti veden joukkoon.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana lakrisimoussen joukkoon. Sekoita samalla huolellisesti.
  5. Lusikoi lakritsitäyte vadelmatäytteen päälle varovasti reunoilta aloittaen. Tasoita pinta.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai seuraavaan päivään.


Koristele valmis kakku juuri ennen tarjoilua:


  1. Sekoita lakritsikastikkeen joukkoon vaniljakreemijauhetta (n. 2 rkl kastiketta ja reilu 2 tl vaniljakreemijauhetta). Tämä jämäköittää lakritsikastiketta.
  2. Laita lakritsikastike-seos pieneen uudelleen suljettavaan muovipussiin. Sulje pussi ja tee pussin alakulmaan hyvin pieni reikä. 
  3. Pursota kakun pinnalle lakritsikastiketta esim. hämähäkin seitin muotoon. Huom! Tee hyvin pieni pursotusreikä ja pursota ohuesti. Lakritsikastike leviää herkästi juustokakun pinnalla.
  4. Ripottele päälle pakkaskuivattuja vadelmia tai käytä kokonaisia vadelmia.  



Vinkit


  • Ohje on suunniteltu halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaan.
  • Vadelmien paseerauksen tarkoitus on poistaa vadelmien siemenet. Valitse sellainen siivilä, josta siemenet eivät mahdu läpi.
  • Voit vaahdottaa kerman (2+2 dl) yhdellä kertaa. Jaa puolet kermavaahdosta vadelma- ja puolet lakritsitäytteen joukkoon.
  • Ulkomaalaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan ennen käyttöä. Käytä koristeluun vain tuoreita vadelmia tai kotimaisia pakastevadelmia. 
  • Vaniljakreemijauhe ja pakkaskuivatut vadelmat löytyvät ruokakaupan leivontaosastolta.
  • Voit hyvin pakastaa kakun (hyydytä se ensin jääkaapissa). Sulata kakku ottamalla se jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristele vasta juuri ennen tarjoilua. 




Katso myös


Seuraa meitä

Lakritsi-vadelmajuustokakku

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

n. 12 palaa

40 min (valmistus)

+ hyytyminen 5 tuntia

+ koristelu


Lakritsi-vadelmajuustokakku hämähäkinseitillä koristeltuna sopii tarjottavaksi vaikka halloweenin herkkuna.

Pohja

150 g

digestive-keksejä

75 g

margariinia (sulatettuna)

Vadelmatäyte

3

liivatelehteä

200 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

2 dl 

vispikermaa

200 g 

vadelmia

0,5 dl 

sokeria

Lakritsitäyte

3

liivatelehteä

200 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl 

lakritsikastiketta (100 g)

2 dl

vispikermaa

0,25 dl

vettä

Koristeluun: 


Lakritsikastiketta + 

Vaniljakreemijauhetta


Pieni uudelleen suljettava muovipussi (esim. minigrip mini)


Pakkaskuivattuja vadelmia (rouhe)


Vadelmia (tuore tai suomalainen pakaste)

Lakritsi-vadelmajuustokakku koristellaan hämähäkinseitillä halloween -kakuksi.

Ohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (ø noin 22 cm).
  2. Murskaa digestive-keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut margariinin joukkoon. Painele keksinmuruseos irtopohjavuoan pohjalle.


Vadelmatäyte


  1. Laita liivatelehdet (3+3 kpl) likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ks. liivatteen käyttö).
  2. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (0,5 dl) ja vanilliinisokeri (1 tl) hyvin keskenään (esim. lusikalla). Vaahdota vispikerma (2 dl) kermavaahdoksi.
  3. Yhdistä vispikerma tuorejuusto-seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Laita vadelmat ja 0,5 dl sokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua noin 3 minuuttia, kunnes vadelmat hajoilevat. 
  5. Siivilöi vadelmat, painele vadelmia siivilässä lusikalla ja otya valuva neste talteen. Huomioi myös siivilän alle jäänyt pyree. Et tarvitse jäljelle jääviä siemeniä tähän ohjeeseen. Jätä vadelmapyree odottamaan.
  6. Kuumenna vadelmalientä tarvittaessa sen verran, että liivatelehdet liukenevat siihen. Liota yksitellen 3 liivatelehteä vadelmaliemeen. 
  7. Kaada liemi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita koko ajan hyvin esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä, jotta saat tasaisen täytteen. Älä kuitenkaan sekoita ylimääräistä, jotta juustokakun kuohkeus säilyy.
  8. Kaada vadelmatäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.


Lakritsitäyte


  1. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (0,5 dl), vanilliinisokeri (1 tl) ja lakritsikastike keskenään.
  2. Vaahdota vispikerma (2 dl) kermavaahdoksi. Lisää se lakritsiseokseen.
  3. Kuumenna 0,25 dl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Nosta loput liivatelehdet (3 kpl) kylmästä vedestä, purista ne kuivaksi ja sekoita huolellisesti veden joukkoon.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana lakrisimoussen joukkoon. Sekoita samalla huolellisesti.
  5. Lusikoi lakritsitäyte vadelmatäytteen päälle varovasti reunoilta aloittaen. Tasoita pinta.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai seuraavaan päivään.


Koristele valmis kakku juuri ennen tarjoilua:


  1. Sekoita lakritsikastikkeen joukkoon vaniljakreemijauhetta (n. 2 rkl kastiketta ja reilu 2 tl vaniljakreemijauhetta). Tämä jämäköittää lakritsikastiketta.
  2. Laita lakritsikastike-seos pieneen uudelleen suljettavaan muovipussiin. Sulje pussi ja tee pussin alakulmaan hyvin pieni reikä. 
  3. Pursota kakun pinnalle lakritsikastiketta esim. hämähäkin seitin muotoon. Huom! Tee hyvin pieni pursotusreikä ja pursota ohuesti. Lakritsikastike leviää herkästi juustokakun pinnalla.
  4. Ripottele päälle pakkaskuivattuja vadelmia tai käytä kokonaisia vadelmia.  



Vinkit


  • Ohje on suunniteltu halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaan.
  • Vadelmien paseerauksen tarkoitus on poistaa vadelmien siemenet. Valitse sellainen siivilä, josta siemenet eivät mahdu läpi.
  • Voit vaahdottaa kerman (2+2 dl) yhdellä kertaa. Jaa puolet kermavaahdosta vadelma- ja puolet lakritsitäytteen joukkoon.
  • Ulkomaalaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan ennen käyttöä. Käytä koristeluun vain tuoreita vadelmia tai kotimaisia pakastevadelmia. 
  • Vaniljakreemijauhe ja pakkaskuivatut vadelmat löytyvät ruokakaupan leivontaosastolta.
  • Voit hyvin pakastaa kakun (hyydytä se ensin jääkaapissa). Sulata kakku ottamalla se jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristele vasta juuri ennen tarjoilua. 




Katso myös