Seuraa meitä

Lakritsi-mokkapalat

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Tuunaa mokkapalat salmiakkirouheella ja lakuilla entistäkin herkullisemmiksi.

Ainekset

1,5 dl

sokeria

1 dl (90 g)

turkinpippurirouhetta
(= salmiakkirouhe)

4 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

2 dl

maitoa

3

kananmunaa

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle: 


Lakuja paloiteltuna (esim. 5 kpl täytelakuja)

Lakritsi-mokkapalat koristellaan lakuilla.

Ohjeet

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita keskenään sokeri, turkinpippurirouhe, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.  
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. 
  4. Mittaa maito. Riko kananmunat valmiiksi.
  5. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito ja kananmunat. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, puutikkuun ei tartu taikinaa.
  8. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä. Tähän menee noin 20 minuuttia.


Kuorrutus 


  1. Leikkaa koristeeksi tulevat lakut ohuiksi viipaleiksi. 
  2. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  3. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua).
  4. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  5. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  6. Levitä kuorrutus mokkapalalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  7. Ripottele heti päälle lakupalat (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Sokeroimatonta kaakaojauhetta käyttämällä saat leivonnaisiin suklaisemman maun ja tummemman värin kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.
  • Kuorrutteen ohje on laadittu niin, että joudut todennäköisesti lisäämään hieman kahvia saadaksesi tasaisesti levittyvän kuorrutteen (kuorrutteen ohjeen kohta 4). Kuorrutteen levittyvyyteen vaikuttavat ainesten määrän lisäksi lämpötilat (taikinalevy, voisula, kahvi).
  • Täytelakuja käyttämällä saat lakritsimokkapaloihin näyttävän pinnan. Vahvimman lakun maun saat kuitenkin käyttämällä perinteisiä mustia lakuja.



Katso myös


Seuraa meitä

Lakritsi-mokkapalat

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Tuunaa mokkapalat salmiakkirouheella ja lakuilla entistäkin herkullisemmiksi.

Ainekset

1,5 dl

sokeria

1 dl (90 g)

turkinpippurirouhetta
(= salmiakkirouhe)

4 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

2 dl

maitoa

3

kananmunaa

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle: 


Lakuja paloiteltuna (esim. 5 kpl täytelakuja)

Lakritsi-mokkapalat koristellaan lakuilla.

Ohjeet

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita keskenään sokeri, turkinpippurirouhe, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.  
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. 
  4. Mittaa maito. Riko kananmunat valmiiksi.
  5. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito ja kananmunat. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, puutikkuun ei tartu taikinaa.
  8. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä. Tähän menee noin 20 minuuttia.


Kuorrutus 


  1. Leikkaa koristeeksi tulevat lakut ohuiksi viipaleiksi. 
  2. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  3. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua).
  4. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  5. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  6. Levitä kuorrutus mokkapalalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  7. Ripottele heti päälle lakupalat (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Sokeroimatonta kaakaojauhetta käyttämällä saat leivonnaisiin suklaisemman maun ja tummemman värin kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.
  • Kuorrutteen ohje on laadittu niin, että joudut todennäköisesti lisäämään hieman kahvia saadaksesi tasaisesti levittyvän kuorrutteen (kuorrutteen ohjeen kohta 4). Kuorrutteen levittyvyyteen vaikuttavat ainesten määrän lisäksi lämpötilat (taikinalevy, voisula, kahvi).
  • Täytelakuja käyttämällä saat lakritsimokkapaloihin näyttävän pinnan. Vahvimman lakun maun saat kuitenkin käyttämällä perinteisiä mustia lakuja.



Katso myös


Seuraa meitä

Lakritsi-mokkapalat

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Tuunaa mokkapalat salmiakkirouheella ja lakuilla entistäkin herkullisemmiksi.

Ainekset

1,5 dl

sokeria

1 dl (90 g)

turkinpippurirouhetta
(= salmiakkirouhe)

4 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

2 dl

maitoa

3

kananmunaa

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle: 


Lakuja paloiteltuna (esim. 5 kpl täytelakuja)

Lakritsi-mokkapalat koristellaan lakuilla.

Ohjeet

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita keskenään sokeri, turkinpippurirouhe, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.  
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. 
  4. Mittaa maito. Riko kananmunat valmiiksi.
  5. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito ja kananmunat. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, puutikkuun ei tartu taikinaa.
  8. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä. Tähän menee noin 20 minuuttia.


Kuorrutus 


  1. Leikkaa koristeeksi tulevat lakut ohuiksi viipaleiksi. 
  2. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  3. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua).
  4. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  5. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  6. Levitä kuorrutus mokkapalalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  7. Ripottele heti päälle lakupalat (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Sokeroimatonta kaakaojauhetta käyttämällä saat leivonnaisiin suklaisemman maun ja tummemman värin kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.
  • Kuorrutteen ohje on laadittu niin, että joudut todennäköisesti lisäämään hieman kahvia saadaksesi tasaisesti levittyvän kuorrutteen (kuorrutteen ohjeen kohta 4). Kuorrutteen levittyvyyteen vaikuttavat ainesten määrän lisäksi lämpötilat (taikinalevy, voisula, kahvi).
  • Täytelakuja käyttämällä saat lakritsimokkapaloihin näyttävän pinnan. Vahvimman lakun maun saat kuitenkin käyttämällä perinteisiä mustia lakuja.



Katso myös