Seuraa meitä

Kylmäsavulohikiusaus pannulla

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

2 - 3 annosta

30 min


Gluteeniton

Herkullinen kylmäsavulohikiusaus valmistuu pannulla noin puolessa tunnissa. Parhaiten onnistut, kun käytät kannellista paistinpannua. Tällöin perunat kypsyvät joutuisasti kannen alla.

Ainekset

2 - 3 annosta

1 pieni

sipuli

6 isoa (700 g)

perunaa (yleisperuna)

2 rkl

rypsiöljyä

2 dl

ruokakermaa

0,5 dl

vettä

2 tl

tilliä (kuivattu) TAI 2 rkl tuoretta tillisilppua

0,5 tl

suolaa

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g 

kylmäsavulohta (viipaloitu)

Kylmäsavulohikiusaus tehdään tässä ohjeessa pannulla.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota hetki, jotta sipuli pehmenee hieman. Lisää perunasuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, välillä paistinlastalla käännellen. Perunat paistuvat hieman, mutta eivät juuri ruskistu. 
  3. Lisää ruokakerma ja vesi. Peitä pannu kannella. Anna kypsyä noin 15-20 minuutin ajan - sekoita välillä.
  4. Mausta kiusaus kypsymisen aikana tillillä, suolalla ja mustapippurilla. 
  5. Paloittele kylmäsavulohi. Lisää se ruokaan, kun perunat alkavat olla pehmeitä. Anna kypsyä vielä hetki.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä kypsentämisen aikana. Jos teet kiusauksen ilman kantta tai käyttämäsi kansi ei ole tiivis, joudut todennäköisesti lisäämään veden määrää, jotta perunat kypsyvät ohjeen mukaisessa ajassa.
  • Jos kiusauksessa vaikuttaa olevan liikaa nestettä lopussa, kuumenna sitä hetki ilman kantta.
  • Kypsymisaika saattaa vaihdella suikaleiden koon sekä valitsemasi perunalajikkeen mukaan.
  • Voit käyttää ruokaan reilumman määrän lohta, jolloin lopputulos on vieläkin herkullisempi. 
  • Tarjoa kylmäsavulohikiusaus halutessasi tuoreen tillin kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Kylmäsavulohikiusaus pannulla

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

2 - 3 annosta

30 min


Gluteeniton

Herkullinen kylmäsavulohikiusaus valmistuu pannulla noin puolessa tunnissa. Parhaiten onnistut, kun käytät kannellista paistinpannua. Tällöin perunat kypsyvät joutuisasti kannen alla.

Ainekset

2 - 3 annosta

1 pieni

sipuli

6 isoa (700 g)

perunaa (yleisperuna)

2 rkl

rypsiöljyä

2 dl

ruokakermaa

0,5 dl

vettä

2 tl

tilliä (kuivattu) TAI 2 rkl tuoretta tillisilppua

0,5 tl

suolaa

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g 

kylmäsavulohta (viipaloitu)

Kylmäsavulohikiusaus tehdään tässä ohjeessa pannulla.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota hetki, jotta sipuli pehmenee hieman. Lisää perunasuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, välillä paistinlastalla käännellen. Perunat paistuvat hieman, mutta eivät juuri ruskistu. 
  3. Lisää ruokakerma ja vesi. Peitä pannu kannella. Anna kypsyä noin 15-20 minuutin ajan - sekoita välillä.
  4. Mausta kiusaus kypsymisen aikana tillillä, suolalla ja mustapippurilla. 
  5. Paloittele kylmäsavulohi. Lisää se ruokaan, kun perunat alkavat olla pehmeitä. Anna kypsyä vielä hetki.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä kypsentämisen aikana. Jos teet kiusauksen ilman kantta tai käyttämäsi kansi ei ole tiivis, joudut todennäköisesti lisäämään veden määrää, jotta perunat kypsyvät ohjeen mukaisessa ajassa.
  • Jos kiusauksessa vaikuttaa olevan liikaa nestettä lopussa, kuumenna sitä hetki ilman kantta.
  • Kypsymisaika saattaa vaihdella suikaleiden koon sekä valitsemasi perunalajikkeen mukaan.
  • Voit käyttää ruokaan reilumman määrän lohta, jolloin lopputulos on vieläkin herkullisempi. 
  • Tarjoa kylmäsavulohikiusaus halutessasi tuoreen tillin kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Kylmäsavulohikiusaus pannulla

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

2 - 3 annosta

30 min


Gluteeniton

Herkullinen kylmäsavulohikiusaus valmistuu pannulla noin puolessa tunnissa. Parhaiten onnistut, kun käytät kannellista paistinpannua. Tällöin perunat kypsyvät joutuisasti kannen alla.

Ainekset

2 - 3 annosta

1 pieni

sipuli

6 isoa (700 g)

perunaa (yleisperuna)

2 rkl

rypsiöljyä

2 dl

ruokakermaa

0,5 dl

vettä

2 tl

tilliä (kuivattu) TAI 2 rkl tuoretta tillisilppua

0,5 tl

suolaa

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g 

kylmäsavulohta (viipaloitu)

Kylmäsavulohikiusaus tehdään tässä ohjeessa pannulla.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota hetki, jotta sipuli pehmenee hieman. Lisää perunasuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, välillä paistinlastalla käännellen. Perunat paistuvat hieman, mutta eivät juuri ruskistu. 
  3. Lisää ruokakerma ja vesi. Peitä pannu kannella. Anna kypsyä noin 15-20 minuutin ajan - sekoita välillä.
  4. Mausta kiusaus kypsymisen aikana tillillä, suolalla ja mustapippurilla. 
  5. Paloittele kylmäsavulohi. Lisää se ruokaan, kun perunat alkavat olla pehmeitä. Anna kypsyä vielä hetki.



Vinkit


  • Lisää tarvittaessa vettä kypsentämisen aikana. Jos teet kiusauksen ilman kantta tai käyttämäsi kansi ei ole tiivis, joudut todennäköisesti lisäämään veden määrää, jotta perunat kypsyvät ohjeen mukaisessa ajassa.
  • Jos kiusauksessa vaikuttaa olevan liikaa nestettä lopussa, kuumenna sitä hetki ilman kantta.
  • Kypsymisaika saattaa vaihdella suikaleiden koon sekä valitsemasi perunalajikkeen mukaan.
  • Voit käyttää ruokaan reilumman määrän lohta, jolloin lopputulos on vieläkin herkullisempi. 
  • Tarjoa kylmäsavulohikiusaus halutessasi tuoreen tillin kanssa.




Katso myös