Seuraa meitä

Kuningatarkääretorttu

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

14 palaa

30 min

Kuningatarkääretorttu raikastuu marjoilla. Jos tarjoat tortun pian leipomisen jälkeen, kannattaa liivate jättää pois. Se kuitenkin jämäköittää täytettä silloin, jos leivonnainen syödään vasta myöhemmin. Käytä täytteeseen tuoreita marjoja tai suomalaisia pakastemarjoja, sillä niitä ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

0,5 dl

vehnäjauhoja 

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

1,5 dl

vadelmahilloa

1 prk (200 g)

kuningatar-rahkaa (maustettu rahka)

2 rkl

sokeria

2 dl

vispikermaa

2 dl (100 g)

vadelmia (tuoreita tai suomalaisia)

1 dl (50 g)

mustikoita (tuoreita tai suomalaisia)

- - -

2

liivatelehteä

1 rkl

mehua tai vettä (esim. vadelmamehu)

Kuningatarkääretorttu raikastuu vadelmilla ja mustikoilla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Riko kananmunat isoon kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  4. Sihtaa jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoittele kevyesti esimerkiksi nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levittele tasaiseksi. 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. 


Täyttäminen


Voit käyttää liivatetta jämäköittämään täytettä. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Liivate ja mehu kannattaa jättää laittamatta, jos tarjoat kääretortun pian sen valmistuttua (liivate ei ehdi hyydyttää täytettä). 


  1. Laita liivatelehdet likoamaan (jos käytät niitä). 
  2. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 0,5 rkl sokeria. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa.
  3. Levitä vadelmahillo pohjan päälle. 
  4. Sekoita keskenään kuningatar-rahka ja sokeri (kulhossa). 
  5. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa ja yhdistä se rahkaseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen. Lisää vielä marjat (tuoreet tai kohmeiset).
  6. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  7. Levitä rahkaseos hillon päälle. Kääri kuningatarkääretorttu rullalle kapeammasta päästä aloittaen.



Vinkit


  • Täyte ei pursuile pois kääriessä, kun laitat viimeisimpänä käärittävään osuuteen vähemmän rahkatäytettä.
  • Voit leipoa tortun gluteenittomana, kun vaihdat vehnäjauhon vaaleaan, gluteenittomaan jauhoseokseen.
  • Säilytä kuningatarkääretorttu jääkaapissa. 




Katso myös


Seuraa meitä

Kuningatarkääretorttu

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

14 palaa

30 min

Kuningatarkääretorttu raikastuu marjoilla. Jos tarjoat tortun pian leipomisen jälkeen, kannattaa liivate jättää pois. Se kuitenkin jämäköittää täytettä silloin, jos leivonnainen syödään vasta myöhemmin. Käytä täytteeseen tuoreita marjoja tai suomalaisia pakastemarjoja, sillä niitä ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

0,5 dl

vehnäjauhoja 

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

1,5 dl

vadelmahilloa

1 prk (200 g)

kuningatar-rahkaa (maustettu rahka)

2 rkl

sokeria

2 dl

vispikermaa

2 dl (100 g)

vadelmia (tuoreita tai suomalaisia)

1 dl (50 g)

mustikoita (tuoreita tai suomalaisia)

- - -

2

liivatelehteä

1 rkl

mehua tai vettä (esim. vadelmamehu)

Kuningatarkääretorttu raikastuu vadelmilla ja mustikoilla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Riko kananmunat isoon kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  4. Sihtaa jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoittele kevyesti esimerkiksi nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levittele tasaiseksi. 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. 


Täyttäminen


Voit käyttää liivatetta jämäköittämään täytettä. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Liivate ja mehu kannattaa jättää laittamatta, jos tarjoat kääretortun pian sen valmistuttua (liivate ei ehdi hyydyttää täytettä). 


  1. Laita liivatelehdet likoamaan (jos käytät niitä). 
  2. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 0,5 rkl sokeria. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa.
  3. Levitä vadelmahillo pohjan päälle. 
  4. Sekoita keskenään kuningatar-rahka ja sokeri (kulhossa). 
  5. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa ja yhdistä se rahkaseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen. Lisää vielä marjat (tuoreet tai kohmeiset).
  6. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  7. Levitä rahkaseos hillon päälle. Kääri kuningatarkääretorttu rullalle kapeammasta päästä aloittaen.



Vinkit


  • Täyte ei pursuile pois kääriessä, kun laitat viimeisimpänä käärittävään osuuteen vähemmän rahkatäytettä.
  • Voit leipoa tortun gluteenittomana, kun vaihdat vehnäjauhon vaaleaan, gluteenittomaan jauhoseokseen.
  • Säilytä kuningatarkääretorttu jääkaapissa. 




Katso myös


Seuraa meitä

Kuningatarkääretorttu

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

14 palaa

30 min

Kuningatarkääretorttu raikastuu marjoilla. Jos tarjoat tortun pian leipomisen jälkeen, kannattaa liivate jättää pois. Se kuitenkin jämäköittää täytettä silloin, jos leivonnainen syödään vasta myöhemmin. Käytä täytteeseen tuoreita marjoja tai suomalaisia pakastemarjoja, sillä niitä ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

0,5 dl

vehnäjauhoja 

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

1,5 dl

vadelmahilloa

1 prk (200 g)

kuningatar-rahkaa (maustettu rahka)

2 rkl

sokeria

2 dl

vispikermaa

2 dl (100 g)

vadelmia (tuoreita tai suomalaisia)

1 dl (50 g)

mustikoita (tuoreita tai suomalaisia)

- - -

2

liivatelehteä

1 rkl

mehua tai vettä (esim. vadelmamehu)

Kuningatarkääretorttu raikastuu vadelmilla ja mustikoilla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Riko kananmunat isoon kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  4. Sihtaa jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoittele kevyesti esimerkiksi nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levittele tasaiseksi. 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. 


Täyttäminen


Voit käyttää liivatetta jämäköittämään täytettä. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Liivate ja mehu kannattaa jättää laittamatta, jos tarjoat kääretortun pian sen valmistuttua (liivate ei ehdi hyydyttää täytettä). 


  1. Laita liivatelehdet likoamaan (jos käytät niitä). 
  2. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 0,5 rkl sokeria. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa.
  3. Levitä vadelmahillo pohjan päälle. 
  4. Sekoita keskenään kuningatar-rahka ja sokeri (kulhossa). 
  5. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa ja yhdistä se rahkaseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen. Lisää vielä marjat (tuoreet tai kohmeiset).
  6. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  7. Levitä rahkaseos hillon päälle. Kääri kuningatarkääretorttu rullalle kapeammasta päästä aloittaen.



Vinkit


  • Täyte ei pursuile pois kääriessä, kun laitat viimeisimpänä käärittävään osuuteen vähemmän rahkatäytettä.
  • Voit leipoa tortun gluteenittomana, kun vaihdat vehnäjauhon vaaleaan, gluteenittomaan jauhoseokseen.
  • Säilytä kuningatarkääretorttu jääkaapissa. 




Katso myös