Kuningatar-juustokakku

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

ø 24 cm kakku (12 palaa)

20 min (valmistus)

+ hyytyminen yön yli

Kuningatar-juustokakussa maistuvat vadelma ja mustikka. Saat kauniin ja kesäisen kakun, kun koristelet sen tuoreilla marjoilla.

Pohja

250 g

digestive-keksejä

100 g

voita

vuokaan:

vuokasprayta ja tomusokeria

Täyte

200 g

vadelmatuorejuustoa (tai kuningatar-rahkaa)

400 g (2 prk)

kuningatar-rahkaa (maustettu rahka)

6 dl (3 prk)

vispikermaa

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

1 dl (50 g)

pensasmustikoita

1 dl (50 g)

vadelmia

- - -

6

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita, sitruunamelissaa, syötäviä kukkia 

Kuningatar-juustokakku on kesäinen kakku.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytettä varten.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 24 cm vuoka).
  3. Suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille ja jauhota kevyesti tomusokerilla.
  4. Jauha keksit monitoimikoneessa tai laita ne pussiin ja murskaa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien joukkoon.
  5. Painele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.



Täyte 



  1. Laita vadelmatuorejuusto ja rahkat kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella sekaisin.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä tässä välissä). Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  3. Yhdistä rahka-tuorejuustoseos ja kermavaahto, sekoita. 
  4. Lisää marjat ja sekoita.
  5. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet sulavat kunnolla (ks. liivatteen käyttö).
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään viiden tunnin ajan.
  8. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluastialle lastojen avulla.
  9. Koristele kuningatar-juustokakku tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.




Vinkit



  • Kun suihkautat vuoan reunoihin öljyä ja jauhotat reunat tomusokerilla, saat kakkuun sileät reunat ja vuoka irtoaa helpommin valmiista kakusta.
  • Kakusta tulee korkeampi, jos teet sen halkaisijaltaan pienempään vuokaan. Vähennä tarvittaessa keksipohjan aineksia.
  • Ulkomaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan hyvin ennen käyttöä. Valitse kakkuun kotimaisia tai tuoreita marjoja. Kesällä kakkuun sopivat myös tuoreet metsämustikat.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Kuningatar-juustokakku

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

ø 24 cm kakku (12 palaa)

20 min (valmistus)

+ hyytyminen yön yli

Kuningatar-juustokakussa maistuvat vadelma ja mustikka. Saat kauniin ja kesäisen kakun, kun koristelet sen tuoreilla marjoilla.

Pohja

250 g

digestive-keksejä

100 g

voita

vuokaan:

vuokasprayta ja tomusokeria

Täyte

200 g

vadelmatuorejuustoa (tai kuningatar-rahkaa)

400 g (2 prk)

kuningatar-rahkaa (maustettu rahka)

6 dl (3 prk)

vispikermaa

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

1 dl (50 g)

pensasmustikoita

1 dl (50 g)

vadelmia

- - -

6

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita, sitruunamelissaa, syötäviä kukkia 

Kuningatar-juustokakku on kesäinen kakku.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytettä varten.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 24 cm vuoka).
  3. Suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille ja jauhota kevyesti tomusokerilla.
  4. Jauha keksit monitoimikoneessa tai laita ne pussiin ja murskaa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien joukkoon.
  5. Painele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.



Täyte 



  1. Laita vadelmatuorejuusto ja rahkat kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella sekaisin.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä tässä välissä). Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  3. Yhdistä rahka-tuorejuustoseos ja kermavaahto, sekoita. 
  4. Lisää marjat ja sekoita.
  5. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet sulavat kunnolla (ks. liivatteen käyttö).
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään viiden tunnin ajan.
  8. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluastialle lastojen avulla.
  9. Koristele kuningatar-juustokakku tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.




Vinkit



  • Kun suihkautat vuoan reunoihin öljyä ja jauhotat reunat tomusokerilla, saat kakkuun sileät reunat ja vuoka irtoaa helpommin valmiista kakusta.
  • Kakusta tulee korkeampi, jos teet sen halkaisijaltaan pienempään vuokaan. Vähennä tarvittaessa keksipohjan aineksia.
  • Ulkomaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan hyvin ennen käyttöä. Valitse kakkuun kotimaisia tai tuoreita marjoja. Kesällä kakkuun sopivat myös tuoreet metsämustikat.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Kuningatar-juustokakku

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

ø 24 cm kakku (12 palaa)

20 min (valmistus)

+ hyytyminen yön yli

Kuningatar-juustokakussa maistuvat vadelma ja mustikka. Saat kauniin ja kesäisen kakun, kun koristelet sen tuoreilla marjoilla.

Pohja

250 g

digestive-keksejä

100 g

voita

vuokaan:

vuokasprayta ja tomusokeria

Täyte

200 g

vadelmatuorejuustoa (tai kuningatar-rahkaa)

400 g (2 prk)

kuningatar-rahkaa (maustettu rahka)

6 dl (3 prk)

vispikermaa

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

1 dl (50 g)

pensasmustikoita

1 dl (50 g)

vadelmia

- - -

6

liivatelehteä

2 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita, sitruunamelissaa, syötäviä kukkia 

Kuningatar-juustokakku on kesäinen kakku.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytettä varten.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 24 cm vuoka).
  3. Suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille ja jauhota kevyesti tomusokerilla.
  4. Jauha keksit monitoimikoneessa tai laita ne pussiin ja murskaa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien joukkoon.
  5. Painele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.



Täyte 



  1. Laita vadelmatuorejuusto ja rahkat kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella sekaisin.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä tässä välissä). Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  3. Yhdistä rahka-tuorejuustoseos ja kermavaahto, sekoita. 
  4. Lisää marjat ja sekoita.
  5. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet sulavat kunnolla (ks. liivatteen käyttö).
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään viiden tunnin ajan.
  8. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluastialle lastojen avulla.
  9. Koristele kuningatar-juustokakku tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.




Vinkit



  • Kun suihkautat vuoan reunoihin öljyä ja jauhotat reunat tomusokerilla, saat kakkuun sileät reunat ja vuoka irtoaa helpommin valmiista kakusta.
  • Kakusta tulee korkeampi, jos teet sen halkaisijaltaan pienempään vuokaan. Vähennä tarvittaessa keksipohjan aineksia.
  • Ulkomaiset pakastemarjat suositellaan kuumennettavan hyvin ennen käyttöä. Valitse kakkuun kotimaisia tai tuoreita marjoja. Kesällä kakkuun sopivat myös tuoreet metsämustikat.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo