Seuraa meitä

Kukkakaaliwokki (Quorn)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

4 annosta

25 min 

Hienonna kukkakaali "couscousiksi" ja pyöräytä siitä kasviksia täynnä oleva wokki Quorn-kuutioiden kanssa.

Ainekset

4 annosta

1 (n. 700 g)

kukkakaali

2

porkkanaa

0,5

purjo

2 kynttä

valkosipulia

3 rkl

rypsiöljyä

1 pss

Quorn-kuutioita (300 g)

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

omenaviinietikkaa

0,5 tl

kanelia

0,5 tl

mustapippuria

1 rkl

hunajaa (juoksevaa)

Kukkakaaliwokki on resepti quornista.

Ohje

  1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Hienonna se riisimäiseksi muruksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurissa (kulho, jossa on irrotettava leikkuriterä). 
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy ja Quorn. Kuumenna pari minuuttia välillä sekoitellen. 
  4. Lisää porkkanat pannulle. Kuumenna noin 5 minuuttia (pienennä lieden tehoa, jotta ruoka ei mustu).
  5. Lisää purjo ja valkosipuli. Jatka kuumentamista pari minuuttia.
  6. Mausta soijakastikkeella ja omenaviinietikalla.
  7. Lisää kukkakaali, kaneli, mustapippuri ja hunaja. Kääntele pannulla vielä muutama minuutti. 



Vinkit


  • Quorn-kuutiot löytyvät kaupan pakastealtaasta. Voit korvata ne tässä reseptissä esimerkiksi broilerin jauhelihalla.
  • Huomioi Quorn-resepteissä, että kuumennat Quornin pussin ohjeen mukaan läpikypsäksi, kuten tässä ohjeessa. 
  • Voit hienontaa kukkakaalin myös veitsellä. Monitoimikoneella tai teholeikkurilla sen hienontaminen ns. kukkakaaliriisiksi on kuitenkin vaivatonta. Paloittele kukkakaali ensin pieniksi kukinnoksi veitsellä. 
  • Hienonna kukkakaali tarvittaessa useammassa erässä – pienessä teholeikkurin kulhossa on helpompi hienontaa pieni määrä kukkakaalia kerrallaan. 
  • Soijakastikkeissa on eroa. Maista ruokaa ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa.
  • Tarjoa halutessasi kukkakaaliwokin kanssa makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce). 



Katso myös

Seuraa meitä

Kukkakaaliwokki (Quorn)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

4 annosta

25 min 

Hienonna kukkakaali "couscousiksi" ja pyöräytä siitä kasviksia täynnä oleva wokki Quorn-kuutioiden kanssa.

Ainekset

4 annosta

1 (n. 700 g)

kukkakaali

2

porkkanaa

0,5

purjo

2 kynttä

valkosipulia

3 rkl

rypsiöljyä

1 pss

Quorn-kuutioita (300 g)

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

omenaviinietikkaa

0,5 tl

kanelia

0,5 tl

mustapippuria

1 rkl

hunajaa (juoksevaa)

Kukkakaaliwokki on resepti quornista.

Ohje

  1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Hienonna se riisimäiseksi muruksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurissa (kulho, jossa on irrotettava leikkuriterä). 
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy ja Quorn. Kuumenna pari minuuttia välillä sekoitellen. 
  4. Lisää porkkanat pannulle. Kuumenna noin 5 minuuttia (pienennä lieden tehoa, jotta ruoka ei mustu).
  5. Lisää purjo ja valkosipuli. Jatka kuumentamista pari minuuttia.
  6. Mausta soijakastikkeella ja omenaviinietikalla.
  7. Lisää kukkakaali, kaneli, mustapippuri ja hunaja. Kääntele pannulla vielä muutama minuutti. 



Vinkit


  • Quorn-kuutiot löytyvät kaupan pakastealtaasta. Voit korvata ne tässä reseptissä esimerkiksi broilerin jauhelihalla.
  • Huomioi Quorn-resepteissä, että kuumennat Quornin pussin ohjeen mukaan läpikypsäksi, kuten tässä ohjeessa. 
  • Voit hienontaa kukkakaalin myös veitsellä. Monitoimikoneella tai teholeikkurilla sen hienontaminen ns. kukkakaaliriisiksi on kuitenkin vaivatonta. Paloittele kukkakaali ensin pieniksi kukinnoksi veitsellä. 
  • Hienonna kukkakaali tarvittaessa useammassa erässä – pienessä teholeikkurin kulhossa on helpompi hienontaa pieni määrä kukkakaalia kerrallaan. 
  • Soijakastikkeissa on eroa. Maista ruokaa ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa.
  • Tarjoa halutessasi kukkakaaliwokin kanssa makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce). 



Katso myös

Seuraa meitä

Kukkakaaliwokki (Quorn)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

4 annosta

25 min 

Hienonna kukkakaali "couscousiksi" ja pyöräytä siitä kasviksia täynnä oleva wokki Quorn-kuutioiden kanssa.

Ainekset

4 annosta

1 (n. 700 g)

kukkakaali

2

porkkanaa

0,5

purjo

2 kynttä

valkosipulia

3 rkl

rypsiöljyä

1 pss

Quorn-kuutioita (300 g)

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

omenaviinietikkaa

0,5 tl

kanelia

0,5 tl

mustapippuria

1 rkl

hunajaa (juoksevaa)

Kukkakaaliwokki on resepti quornista.

Ohje

  1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Hienonna se riisimäiseksi muruksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurissa (kulho, jossa on irrotettava leikkuriterä). 
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy ja Quorn. Kuumenna pari minuuttia välillä sekoitellen. 
  4. Lisää porkkanat pannulle. Kuumenna noin 5 minuuttia (pienennä lieden tehoa, jotta ruoka ei mustu).
  5. Lisää purjo ja valkosipuli. Jatka kuumentamista pari minuuttia.
  6. Mausta soijakastikkeella ja omenaviinietikalla.
  7. Lisää kukkakaali, kaneli, mustapippuri ja hunaja. Kääntele pannulla vielä muutama minuutti. 



Vinkit


  • Quorn-kuutiot löytyvät kaupan pakastealtaasta. Voit korvata ne tässä reseptissä esimerkiksi broilerin jauhelihalla.
  • Huomioi Quorn-resepteissä, että kuumennat Quornin pussin ohjeen mukaan läpikypsäksi, kuten tässä ohjeessa. 
  • Voit hienontaa kukkakaalin myös veitsellä. Monitoimikoneella tai teholeikkurilla sen hienontaminen ns. kukkakaaliriisiksi on kuitenkin vaivatonta. Paloittele kukkakaali ensin pieniksi kukinnoksi veitsellä. 
  • Hienonna kukkakaali tarvittaessa useammassa erässä – pienessä teholeikkurin kulhossa on helpompi hienontaa pieni määrä kukkakaalia kerrallaan. 
  • Soijakastikkeissa on eroa. Maista ruokaa ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa.
  • Tarjoa halutessasi kukkakaaliwokin kanssa makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce). 



Katso myös