Seuraa meitä

Kukkakaalisosekeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

10 min valmistus +

15 min kypsyminen



Kukkakaalisosekeitto valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ja saa lisämakua sulatejuustosta. Tarjoile keitto esimerkiksi persiljan ja oliiviöljyn sekä krutonkien tai leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta

700 g

kukkakaalia (1 kpl)

1 pieni

sipuli

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

100 g

sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

Tarjoiluun esim.


tuoretta persiljaa

oliiviöljyä

krutonkeja

Kukkakaalisosekeitto valmistuu nopeasti.

Ohje

  1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele se. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää kanaliemikuutio sekä kukkakaali ja sipuli. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on hyvin pehmennyt.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja jatka soseuttamista, kunnes juusto sekoittuu keiton joukkoon. Lisää valkopippuri.
  4. Kuumenna vielä. 



Vinkit


  • Voit käyttää keittoon myös kukkakaalin kantaosan, jopa lehdet, mutta poista huonot kohdat.
  • Kukkakaalin soseutus on helpompaa, jos kaadat osan keitinvedestä toiseen astiaan soseuttamisen ajaksi. Lisää vesi takaisin kattilaan soseuttamisen jälkeen.
  • Keitto on gluteeniton, jos huolehdit kaikkien ainesten gluteenittomuudesta. Jos teet ruokaa kasvissyöjälle, vaihda tarvittaessa kanaliemikuutio kasvisliemikuutioon.
  • Jos tarjoat kukkakaalisosekeittoa alkuruokana, siitä riittää noin kuudelle.




Katso myös


Seuraa meitä

Kukkakaalisosekeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

10 min valmistus +

15 min kypsyminen



Kukkakaalisosekeitto valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ja saa lisämakua sulatejuustosta. Tarjoile keitto esimerkiksi persiljan ja oliiviöljyn sekä krutonkien tai leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta

700 g

kukkakaalia (1 kpl)

1 pieni

sipuli

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

100 g

sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

Tarjoiluun esim.


tuoretta persiljaa

oliiviöljyä

krutonkeja

Kukkakaalisosekeitto valmistuu nopeasti.

Ohje

  1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele se. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää kanaliemikuutio sekä kukkakaali ja sipuli. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on hyvin pehmennyt.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja jatka soseuttamista, kunnes juusto sekoittuu keiton joukkoon. Lisää valkopippuri.
  4. Kuumenna vielä. 



Vinkit


  • Voit käyttää keittoon myös kukkakaalin kantaosan, jopa lehdet, mutta poista huonot kohdat.
  • Kukkakaalin soseutus on helpompaa, jos kaadat osan keitinvedestä toiseen astiaan soseuttamisen ajaksi. Lisää vesi takaisin kattilaan soseuttamisen jälkeen.
  • Keitto on gluteeniton, jos huolehdit kaikkien ainesten gluteenittomuudesta. Jos teet ruokaa kasvissyöjälle, vaihda tarvittaessa kanaliemikuutio kasvisliemikuutioon.
  • Jos tarjoat kukkakaalisosekeittoa alkuruokana, siitä riittää noin kuudelle.




Katso myös


Seuraa meitä

Kukkakaalisosekeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

10 min valmistus +

15 min kypsyminen



Kukkakaalisosekeitto valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ja saa lisämakua sulatejuustosta. Tarjoile keitto esimerkiksi persiljan ja oliiviöljyn sekä krutonkien tai leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta

700 g

kukkakaalia (1 kpl)

1 pieni

sipuli

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

100 g

sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

Tarjoiluun esim.


tuoretta persiljaa

oliiviöljyä

krutonkeja

Kukkakaalisosekeitto valmistuu nopeasti.

Ohje

  1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele se. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää kanaliemikuutio sekä kukkakaali ja sipuli. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on hyvin pehmennyt.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja jatka soseuttamista, kunnes juusto sekoittuu keiton joukkoon. Lisää valkopippuri.
  4. Kuumenna vielä. 



Vinkit


  • Voit käyttää keittoon myös kukkakaalin kantaosan, jopa lehdet, mutta poista huonot kohdat.
  • Kukkakaalin soseutus on helpompaa, jos kaadat osan keitinvedestä toiseen astiaan soseuttamisen ajaksi. Lisää vesi takaisin kattilaan soseuttamisen jälkeen.
  • Keitto on gluteeniton, jos huolehdit kaikkien ainesten gluteenittomuudesta. Jos teet ruokaa kasvissyöjälle, vaihda tarvittaessa kanaliemikuutio kasvisliemikuutioon.
  • Jos tarjoat kukkakaalisosekeittoa alkuruokana, siitä riittää noin kuudelle.




Katso myös