Seuraa meitä

Kuivahiiva ja tuorehiiva - käyttö ja säilytys

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Voit käyttää hiivataikinoissa joko kuivahiivaa tai tuorehiivaa.
Ole kuitenkin tarkkana määrässä, jos käytät eri hiivaa kuin ohjeessa. 
Katso myös vinkit hiivan käyttöön ja säilytykseen!
Tuorehiivan voi korvata parilla pussilla kuivahiivaa.

1 paketti tuorehiivaa vastaa kahta pussia kuivahiivaa.

Kuivahiivan korvaaminen tuorehiivalla


  • 25 g tuoretta hiivaa vastaa 1 pussillista (11 g) kuivahiivaa.


  • 50 g tuoretta hiivaa vastaa 2 pussillista kuivahiivaa.




Tuorehiivan korvaaminen kuivahiivalla


  • 1 pussi kuivahiivaa vastaa 25 g tuorehiivaa


  • 2 pss kuivahiivaa vastaa 50 g tuorehiivaa.


  • Yhdessä kuivahiivapussissa (11 g) on noin 4 tl kuivahiivaa.


  • 1 tl kuivahiivaa vastaa siis noin ⅛ paketillista tuorehiivaa.
Pataleipään tarvitaan vain nokare hiivaa.

Pataleipään riittää pieni nokare hiivaa, sillä taikinan kohotusaika on pitkä.

Tyypillisiä hiivan käyttömääriä



Pullataikina


5 dl nestettä: 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa



Sämpylätaikina


5 dl nestettä: 25-50 g tuorehiivaa tai 1-2 pss kuivahiivaa



Pizzataikina


2 dl nestettä: 13 g tuorehiivaa tai 0,5 pss kuivahiivaa


Tuorehiivan murustelu veteen.

Tuorehiiva murustellaan kädenlämpöiseen nesteeseen.

Hiivan käyttö


Tuorehiiva


  • Lämmitä taikinan neste kädenlämpöiseksi (noin 37 astetta).


  • Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ennen muiden ainesten lisäämistä. 


  • Tuorehiivalla leipoessa voit käyttää viileääkin vettä. Silloin taikinan kohotus vaatii kuitenkin pidemmän ajan. 



Kuivahiiva


  • Lämmitä taikinan neste hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). 


  • Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja. Lisää seos taikinaan siinä vaiheessa, kun lisäät ensimmäisen kerran jauhoja. 
Kuivahiivan sekoittaminen jauhoihin.

Kuivahiiva sekoitetaan ensin jauhojen joukkoon.

Hiivan säilytys


  • Säilytä hiiva jääkaapissa. Kuivahiiva säilyy myös huoneenlämmössä.

  • Tuorehiiva on yleensä käyttökelpoista jonkin aikaa parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. 

  • Voit pakastaa sekä tuorehiivaa että kuivahiivaa.


  • Kuivahiiva on pakattu suojakaasuun, joten avattu pussi ei säily vastaavasti kuin avaamaton. 


  • Avattu kuivahiivapussi säilyy muutaman päivän jääkaapissa, muutoin se kannattaa pakastaa.


  • Jos pakastat kuivahiivan, voit lisätä sen jauhojen joukkoon suoraan pakastimesta.  
Kuivahiivan voi pakastaa pussiinsa suljettuna.

Sulje avattu kuivahiivapussi esimerkiksi teipillä.

  • Pakasta tuorehiiva omassa kääreessään esimerkiksi muovipussiin suljettuna.


  • Sulata pakastettua tuorehiivaa reilun tunnin ajan huoneenlämmössä. Pidempään sulaessaan tuorehiiva muuttuu vellimäiseksi. Jos haluat sulattaa hiivan huolettomasti, ota kääre pois ja anna hiivan sulaa pienessä kulhossa tai lasissa (esim. useita tunteja jääkaapissa).


  • Liian kuumassa hiiva lakkaa toimimasta. Älä siksi sulata tai lämmitä hiivaa esimerkiksi mikroaaltouunissa.


  • Katso myös 


Seuraa meitä

Kuivahiiva ja tuorehiiva - käyttö ja säilytys

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Voit käyttää hiivataikinoissa joko kuivahiivaa tai tuorehiivaa.
Ole kuitenkin tarkkana määrässä, jos käytät eri hiivaa kuin ohjeessa. 
Katso myös vinkit hiivan käyttöön ja säilytykseen!
Tuorehiivan voi korvata parilla pussilla kuivahiivaa.

1 paketti tuorehiivaa vastaa kahta pussia kuivahiivaa.

Kuivahiivan korvaaminen tuorehiivalla


  • 25 g tuoretta hiivaa vastaa 1 pussillista (11 g) kuivahiivaa.


  • 50 g tuoretta hiivaa vastaa 2 pussillista kuivahiivaa.




Tuorehiivan korvaaminen kuivahiivalla


  • 1 pussi kuivahiivaa vastaa 25 g tuorehiivaa


  • 2 pss kuivahiivaa vastaa 50 g tuorehiivaa.


  • Yhdessä kuivahiivapussissa (11 g) on noin 4 tl kuivahiivaa.


  • 1 tl kuivahiivaa vastaa siis noin ⅛ paketillista tuorehiivaa.
Pataleipään tarvitaan vain nokare hiivaa.

Pataleipään riittää pieni nokare hiivaa, sillä taikinan kohotusaika on pitkä.

Tyypillisiä hiivan käyttömääriä



Pullataikina


5 dl nestettä: 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa



Sämpylätaikina


5 dl nestettä: 25-50 g tuorehiivaa tai 1-2 pss kuivahiivaa



Pizzataikina


2 dl nestettä: 13 g tuorehiivaa tai 0,5 pss kuivahiivaa


Tuorehiivan murustelu veteen.

Tuorehiiva murustellaan kädenlämpöiseen nesteeseen.

Hiivan käyttö


Tuorehiiva


  • Lämmitä taikinan neste kädenlämpöiseksi (noin 37 astetta).


  • Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ennen muiden ainesten lisäämistä. 


  • Tuorehiivalla leipoessa voit käyttää viileääkin vettä. Silloin taikinan kohotus vaatii kuitenkin pidemmän ajan. 



Kuivahiiva


  • Lämmitä taikinan neste hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). 


  • Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja. Lisää seos taikinaan siinä vaiheessa, kun lisäät ensimmäisen kerran jauhoja. 
Kuivahiivan sekoittaminen jauhoihin.

Kuivahiiva sekoitetaan ensin jauhojen joukkoon.

Hiivan säilytys


  • Säilytä hiiva jääkaapissa. Kuivahiiva säilyy myös huoneenlämmössä.

  • Tuorehiiva on yleensä käyttökelpoista jonkin aikaa parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. 

  • Voit pakastaa sekä tuorehiivaa että kuivahiivaa.


  • Kuivahiiva on pakattu suojakaasuun, joten avattu pussi ei säily vastaavasti kuin avaamaton. 


  • Avattu kuivahiivapussi säilyy muutaman päivän jääkaapissa, muutoin se kannattaa pakastaa.


  • Jos pakastat kuivahiivan, voit lisätä sen jauhojen joukkoon suoraan pakastimesta.  
Kuivahiivan voi pakastaa pussiinsa suljettuna.

Sulje avattu kuivahiivapussi esimerkiksi teipillä.

  • Pakasta tuorehiiva omassa kääreessään esimerkiksi muovipussiin suljettuna.


  • Sulata pakastettua tuorehiivaa reilun tunnin ajan huoneenlämmössä. Pidempään sulaessaan tuorehiiva muuttuu vellimäiseksi. Jos haluat sulattaa hiivan huolettomasti, ota kääre pois ja anna hiivan sulaa pienessä kulhossa tai lasissa (esim. useita tunteja jääkaapissa).


  • Liian kuumassa hiiva lakkaa toimimasta. Älä siksi sulata tai lämmitä hiivaa esimerkiksi mikroaaltouunissa.


  • Katso myös 


Seuraa meitä

Kuivahiiva ja tuorehiiva - käyttö ja säilytys

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Voit käyttää hiivataikinoissa joko kuivahiivaa tai tuorehiivaa.
Ole kuitenkin tarkkana määrässä, jos käytät eri hiivaa kuin ohjeessa. 
Katso myös vinkit hiivan käyttöön ja säilytykseen!
Tuorehiivan voi korvata parilla pussilla kuivahiivaa.

1 paketti tuorehiivaa vastaa kahta pussia kuivahiivaa.

Kuivahiivan korvaaminen tuorehiivalla


  • 25 g tuoretta hiivaa vastaa 1 pussillista (11 g) kuivahiivaa.


  • 50 g tuoretta hiivaa vastaa 2 pussillista kuivahiivaa.




Tuorehiivan korvaaminen kuivahiivalla


  • 1 pussi kuivahiivaa vastaa 25 g tuorehiivaa


  • 2 pss kuivahiivaa vastaa 50 g tuorehiivaa.


  • Yhdessä kuivahiivapussissa (11 g) on noin 4 tl kuivahiivaa.


  • 1 tl kuivahiivaa vastaa siis noin ⅛ paketillista tuorehiivaa.
Pataleipään tarvitaan vain nokare hiivaa.

Pataleipään riittää pieni nokare hiivaa, sillä taikinan kohotusaika on pitkä.

Tyypillisiä hiivan käyttömääriä



Pullataikina


5 dl nestettä: 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa



Sämpylätaikina


5 dl nestettä: 25-50 g tuorehiivaa tai 1-2 pss kuivahiivaa



Pizzataikina


2 dl nestettä: 13 g tuorehiivaa tai 0,5 pss kuivahiivaa


Tuorehiivan murustelu veteen.

Tuorehiiva murustellaan kädenlämpöiseen nesteeseen.

Hiivan käyttö


Tuorehiiva


  • Lämmitä taikinan neste kädenlämpöiseksi (noin 37 astetta).


  • Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ennen muiden ainesten lisäämistä. 


  • Tuorehiivalla leipoessa voit käyttää viileääkin vettä. Silloin taikinan kohotus vaatii kuitenkin pidemmän ajan. 



Kuivahiiva


  • Lämmitä taikinan neste hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). 


  • Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja. Lisää seos taikinaan siinä vaiheessa, kun lisäät ensimmäisen kerran jauhoja. 
Kuivahiivan sekoittaminen jauhoihin.

Kuivahiiva sekoitetaan ensin jauhojen joukkoon.

Hiivan säilytys


  • Säilytä hiiva jääkaapissa. Kuivahiiva säilyy myös huoneenlämmössä.

  • Tuorehiiva on yleensä käyttökelpoista jonkin aikaa parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. 

  • Voit pakastaa sekä tuorehiivaa että kuivahiivaa.


  • Kuivahiiva on pakattu suojakaasuun, joten avattu pussi ei säily vastaavasti kuin avaamaton. 


  • Avattu kuivahiivapussi säilyy muutaman päivän jääkaapissa, muutoin se kannattaa pakastaa.


  • Jos pakastat kuivahiivan, voit lisätä sen jauhojen joukkoon suoraan pakastimesta.  
Kuivahiivan voi pakastaa pussiinsa suljettuna.

Sulje avattu kuivahiivapussi esimerkiksi teipillä.

  • Pakasta tuorehiiva omassa kääreessään esimerkiksi muovipussiin suljettuna.


  • Sulata pakastettua tuorehiivaa reilun tunnin ajan huoneenlämmössä. Pidempään sulaessaan tuorehiiva muuttuu vellimäiseksi. Jos haluat sulattaa hiivan huolettomasti, ota kääre pois ja anna hiivan sulaa pienessä kulhossa tai lasissa (esim. useita tunteja jääkaapissa).


  • Liian kuumassa hiiva lakkaa toimimasta. Älä siksi sulata tai lämmitä hiivaa esimerkiksi mikroaaltouunissa.


  • Katso myös