Korvasienten käsittely

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Korvasienten käsittely pitää tehdä oikein, jotta sieniä voi valmistaa ruoaksi. Riittävä keittäminen on tärkeää, jotta tappavan myrkyllinen solumyrkky, gyromitriini, vähenee.

Vältä koskemasta esim. silmiä ja suuta korvasieniä kerätessäsi. 

Tee näin 


• Keitä korvasienet vähintään kahteen kertaan, runsaassa vedessä ja vähintään viisi minuuttia kummallakin kerralla.


• Keitetyt sienet on huuhdeltava hyvin, myös keittämiskertojen välissä. 


• Keitinvesi pitää kaataa pois, eikä sitä saa käyttää ruoanvalmistukseen.


• Korvasienten myrkkyä haihtuu ilmaan

keitettäessä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta. Käytä liesituuletinta, läpivetoa tai keitä korvasienet ulkona, jos mahdollista.



Muista myös


• Pese kädet, astiat ja välineet hyvin korvasienten käsittelyn jälkeen. Pidä huolta, että keittämättömät korvasienet eivät ole kosketuksissa muihin elintarvikkeisiin. 


• Jos kuivaat korvasieniä, kuivaa ne muualla kuin asuintiloissa. Kuivatut sienet tulee keittää kuten tuoreet. 


• Oikealla korvasienten käsittelyllä myrkyn saa poistettua noin  99,5 prosenttisesti. Ruokavirasto ei suosittele korvasienten syömistä useilla peräkkäisillä aterioilla.



Korvasienten käsittely

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Korvasienten käsittely pitää tehdä oikein, jotta sieniä voi valmistaa ruoaksi. Riittävä keittäminen on tärkeää, jotta tappavan myrkyllinen solumyrkky, gyromitriini, vähenee.

Vältä koskemasta esim. silmiä ja suuta korvasieniä kerätessäsi. 

Tee näin 


• Keitä korvasienet vähintään kahteen kertaan, runsaassa vedessä ja vähintään viisi minuuttia kummallakin kerralla.


• Keitetyt sienet on huuhdeltava hyvin, myös keittämiskertojen välissä. 


• Keitinvesi pitää kaataa pois, eikä sitä saa käyttää ruoanvalmistukseen.


• Korvasienten myrkkyä haihtuu ilmaan

keitettäessä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta. Käytä liesituuletinta, läpivetoa tai keitä korvasienet ulkona, jos mahdollista.



Muista myös


• Pese kädet, astiat ja välineet hyvin korvasienten käsittelyn jälkeen. Pidä huolta, että keittämättömät korvasienet eivät ole kosketuksissa muihin elintarvikkeisiin. 


• Jos kuivaat korvasieniä, kuivaa ne muualla kuin asuintiloissa. Kuivatut sienet tulee keittää kuten tuoreet. 


• Oikealla korvasienten käsittelyllä myrkyn saa poistettua noin  99,5 prosenttisesti. Ruokavirasto ei suosittele korvasienten syömistä useilla peräkkäisillä aterioilla.



Korvasienten käsittely

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Korvasienten käsittely pitää tehdä oikein, jotta sieniä voi valmistaa ruoaksi. Riittävä keittäminen on tärkeää, jotta tappavan myrkyllinen solumyrkky, gyromitriini, vähenee.

Vältä koskemasta esim. silmiä ja suuta korvasieniä kerätessäsi. 

Tee näin 


• Keitä korvasienet vähintään kahteen kertaan, runsaassa vedessä ja vähintään viisi minuuttia kummallakin kerralla.


• Keitetyt sienet on huuhdeltava hyvin, myös keittämiskertojen välissä. 


• Keitinvesi pitää kaataa pois, eikä sitä saa käyttää ruoanvalmistukseen.


• Korvasienten myrkkyä haihtuu ilmaan

keitettäessä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta. Käytä liesituuletinta, läpivetoa tai keitä korvasienet ulkona, jos mahdollista.



Muista myös


• Pese kädet, astiat ja välineet hyvin korvasienten käsittelyn jälkeen. Pidä huolta, että keittämättömät korvasienet eivät ole kosketuksissa muihin elintarvikkeisiin. 


• Jos kuivaat korvasieniä, kuivaa ne muualla kuin asuintiloissa. Kuivatut sienet tulee keittää kuten tuoreet. 


• Oikealla korvasienten käsittelyllä myrkyn saa poistettua noin  99,5 prosenttisesti. Ruokavirasto ei suosittele korvasienten syömistä useilla peräkkäisillä aterioilla.