Seuraa meitä

Korvasienten käsittely

Korvasienten käsittely pitää tehdä oikein, jotta sieniä voi valmistaa ruoaksi. Riittävä keittäminen on tärkeää, jotta tappavan myrkyllinen solumyrkky, gyromitriini, vähenee.

Vältä koskemasta esim. silmiä ja suuta korvasieniä kerätessäsi. 

Tee näin 


• Keitä korvasienet vähintään kahteen kertaan, runsaassa vedessä ja vähintään viisi minuuttia kummallakin kerralla.


• Keitetyt sienet on huuhdeltava hyvin, myös keittämiskertojen välissä. 


• Keitinvesi pitää kaataa pois, eikä sitä saa käyttää ruoanvalmistukseen.


• Korvasienten myrkkyä haihtuu ilmaan

keitettäessä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta. Käytä liesituuletinta, läpivetoa tai keitä korvasienet ulkona, jos mahdollista.



Muista myös


• Pese kädet, astiat ja välineet hyvin korvasienten käsittelyn jälkeen. Pidä huolta, että keittämättömät korvasienet eivät ole kosketuksissa muihin elintarvikkeisiin. 


• Jos kuivaat korvasieniä, kuivaa ne muualla kuin asuintiloissa. Kuivatut sienet tulee keittää kuten tuoreet. 


• Oikealla korvasienten käsittelyllä myrkyn saa poistettua noin  99,5 prosenttisesti. Ruokavirasto ei suosittele korvasienten syömistä useilla peräkkäisillä aterioilla.




Katso myös 



Seuraa meitä

Korvasienten käsittely

Korvasienten käsittely pitää tehdä oikein, jotta sieniä voi valmistaa ruoaksi. Riittävä keittäminen on tärkeää, jotta tappavan myrkyllinen solumyrkky, gyromitriini, vähenee.

Vältä koskemasta esim. silmiä ja suuta korvasieniä kerätessäsi. 

Tee näin 


• Keitä korvasienet vähintään kahteen kertaan, runsaassa vedessä ja vähintään viisi minuuttia kummallakin kerralla.


• Keitetyt sienet on huuhdeltava hyvin, myös keittämiskertojen välissä. 


• Keitinvesi pitää kaataa pois, eikä sitä saa käyttää ruoanvalmistukseen.


• Korvasienten myrkkyä haihtuu ilmaan

keitettäessä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta. Käytä liesituuletinta, läpivetoa tai keitä korvasienet ulkona, jos mahdollista.



Muista myös


• Pese kädet, astiat ja välineet hyvin korvasienten käsittelyn jälkeen. Pidä huolta, että keittämättömät korvasienet eivät ole kosketuksissa muihin elintarvikkeisiin. 


• Jos kuivaat korvasieniä, kuivaa ne muualla kuin asuintiloissa. Kuivatut sienet tulee keittää kuten tuoreet. 


• Oikealla korvasienten käsittelyllä myrkyn saa poistettua noin  99,5 prosenttisesti. Ruokavirasto ei suosittele korvasienten syömistä useilla peräkkäisillä aterioilla.




Katso myös 



Seuraa meitä

Korvasienten käsittely

Korvasienten käsittely pitää tehdä oikein, jotta sieniä voi valmistaa ruoaksi. Riittävä keittäminen on tärkeää, jotta tappavan myrkyllinen solumyrkky, gyromitriini, vähenee.

Vältä koskemasta esim. silmiä ja suuta korvasieniä kerätessäsi. 

Tee näin 


• Keitä korvasienet vähintään kahteen kertaan, runsaassa vedessä ja vähintään viisi minuuttia kummallakin kerralla.


• Keitetyt sienet on huuhdeltava hyvin, myös keittämiskertojen välissä. 


• Keitinvesi pitää kaataa pois, eikä sitä saa käyttää ruoanvalmistukseen.


• Korvasienten myrkkyä haihtuu ilmaan

keitettäessä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta. Käytä liesituuletinta, läpivetoa tai keitä korvasienet ulkona, jos mahdollista.



Muista myös


• Pese kädet, astiat ja välineet hyvin korvasienten käsittelyn jälkeen. Pidä huolta, että keittämättömät korvasienet eivät ole kosketuksissa muihin elintarvikkeisiin. 


• Jos kuivaat korvasieniä, kuivaa ne muualla kuin asuintiloissa. Kuivatut sienet tulee keittää kuten tuoreet. 


• Oikealla korvasienten käsittelyllä myrkyn saa poistettua noin  99,5 prosenttisesti. Ruokavirasto ei suosittele korvasienten syömistä useilla peräkkäisillä aterioilla.




Katso myös