Korvapuustit kuivahiivalla

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(20)

28 kpl

n. 2 tuntia


Nämä korvapuustit kohotetaan kuivahiivalla. Vaivatun taikinan voit muotoilla heti, sillä leipominen aloitetaan valmistamalla pikajuuri. Muista lämmittää maito reilusti kädenlämpöiseksi!

Taikina

28 kpl

5 dl

maitoa

4 dl

vehnäjauhoja

2 pss

kuivahiivaa (à 11 g)

2 rkl

sokeria

- - - 

1,5 tl

suolaa

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

2 dl

sokeria

2

kananmunaa

n. 12 dl

vehnäjauhoja

200 g

voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


120 g voita (huoneenlämpöistä)


0,5 dl sokeria


2 rkl kanelia



Pinnalle:


kananmunaa


raesokeria

Korvapuustit ovat ihania lämpimäisiä.

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön (200 g + 120 g).
  2. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi). 
  3. Yhdistä 4 dl vehnäjauhoja kuivahiivan kanssa ja sekoita. 
  4. Lisää jauho-kuivahiivaseos lämpimän maidon joukkoon. Lisää myös 2 rkl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi vispilällä. 
  5. Peitä löysä taikina leivinliinalla. Anna kohota noin 15 - 20 minuuttia, kunnes taikinassa on vaahtomainen rakenne. Laita valmiiksi 3 leivinpaperia.
  6. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmunat. Sekoita.
  7. Lisää sitten noin 6 dl jäljellä olevasta jauhomäärästä (n. 12 dl). Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää samalla jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana.
  8. Lisää voi, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä - lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Voit muotoilla korvapuustit heti.



Muotoilu ja paistaminen



  1. Kaada taikina pöydälle. Jaa se kahteen osaa (leivo ensin puolet)
  2. Alusta taikinaa käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä iso, jopa 40 x 50 cm levy.
  3. Voitele levy voilla (noin 60 g / levy). Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullalle pitkästä reunasta aloittaen. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinasta paloja vinottain (joka toinen eri suuntaan). Paina korvapuusteihin muoto (ruokajakoti.fi/Korvapuustien+muotoilu). Siirrä heti pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen puolikas taikinasta vastaavasti.
  5. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  6. Voitele korvapuustit kananmunalla juuri ennen paistamista. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit



  • Pehmennä voita tarvittaessa mikrossa. Varo kuitenkin sulattamasta täytteeseen tulevaa voita.
  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, ettei korvapuusteista tule kovia ja kuivia.


Korvapuustit kuivahiivalla

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(20)

28 kpl

n. 2 tuntia


Nämä korvapuustit kohotetaan kuivahiivalla. Vaivatun taikinan voit muotoilla heti, sillä leipominen aloitetaan valmistamalla pikajuuri. Muista lämmittää maito reilusti kädenlämpöiseksi!

Taikina

28 kpl

5 dl

maitoa

4 dl

vehnäjauhoja

2 pss

kuivahiivaa (à 11 g)

2 rkl

sokeria

- - - 

1,5 tl

suolaa

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

2 dl

sokeria

2

kananmunaa

n. 12 dl

vehnäjauhoja

200 g

voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


120 g voita (huoneenlämpöistä)


0,5 dl sokeria


2 rkl kanelia



Pinnalle:


kananmunaa


raesokeria

Korvapuustit ovat ihania lämpimäisiä.

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön (200 g + 120 g).
  2. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi). 
  3. Yhdistä 4 dl vehnäjauhoja kuivahiivan kanssa ja sekoita. 
  4. Lisää jauho-kuivahiivaseos lämpimän maidon joukkoon. Lisää myös 2 rkl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi vispilällä. 
  5. Peitä löysä taikina leivinliinalla. Anna kohota noin 15 - 20 minuuttia, kunnes taikinassa on vaahtomainen rakenne. Laita valmiiksi 3 leivinpaperia.
  6. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmunat. Sekoita.
  7. Lisää sitten noin 6 dl jäljellä olevasta jauhomäärästä (n. 12 dl). Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää samalla jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana.
  8. Lisää voi, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä - lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Voit muotoilla korvapuustit heti.



Muotoilu ja paistaminen



  1. Kaada taikina pöydälle. Jaa se kahteen osaa (leivo ensin puolet)
  2. Alusta taikinaa käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä iso, jopa 40 x 50 cm levy.
  3. Voitele levy voilla (noin 60 g / levy). Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullalle pitkästä reunasta aloittaen. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinasta paloja vinottain (joka toinen eri suuntaan). Paina korvapuusteihin muoto (ruokajakoti.fi/Korvapuustien+muotoilu). Siirrä heti pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen puolikas taikinasta vastaavasti.
  5. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  6. Voitele korvapuustit kananmunalla juuri ennen paistamista. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit



  • Pehmennä voita tarvittaessa mikrossa. Varo kuitenkin sulattamasta täytteeseen tulevaa voita.
  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, ettei korvapuusteista tule kovia ja kuivia.


Korvapuustit kuivahiivalla

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(20)

28 kpl

n. 2 tuntia


Nämä korvapuustit kohotetaan kuivahiivalla. Vaivatun taikinan voit muotoilla heti, sillä leipominen aloitetaan valmistamalla pikajuuri. Muista lämmittää maito reilusti kädenlämpöiseksi!

Taikina

28 kpl

5 dl

maitoa

4 dl

vehnäjauhoja

2 pss

kuivahiivaa (à 11 g)

2 rkl

sokeria

- - - 

1,5 tl

suolaa

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

2 dl

sokeria

2

kananmunaa

n. 12 dl

vehnäjauhoja

200 g

voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


120 g voita (huoneenlämpöistä)


0,5 dl sokeria


2 rkl kanelia



Pinnalle:


kananmunaa


raesokeria

Korvapuustit ovat ihania lämpimäisiä.

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön (200 g + 120 g).
  2. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi). 
  3. Yhdistä 4 dl vehnäjauhoja kuivahiivan kanssa ja sekoita. 
  4. Lisää jauho-kuivahiivaseos lämpimän maidon joukkoon. Lisää myös 2 rkl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi vispilällä. 
  5. Peitä löysä taikina leivinliinalla. Anna kohota noin 15 - 20 minuuttia, kunnes taikinassa on vaahtomainen rakenne. Laita valmiiksi 3 leivinpaperia.
  6. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmunat. Sekoita.
  7. Lisää sitten noin 6 dl jäljellä olevasta jauhomäärästä (n. 12 dl). Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää samalla jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana.
  8. Lisää voi, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä - lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Voit muotoilla korvapuustit heti.



Muotoilu ja paistaminen



  1. Kaada taikina pöydälle. Jaa se kahteen osaa (leivo ensin puolet)
  2. Alusta taikinaa käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä iso, jopa 40 x 50 cm levy.
  3. Voitele levy voilla (noin 60 g / levy). Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullalle pitkästä reunasta aloittaen. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinasta paloja vinottain (joka toinen eri suuntaan). Paina korvapuusteihin muoto (ruokajakoti.fi/Korvapuustien+muotoilu). Siirrä heti pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen puolikas taikinasta vastaavasti.
  5. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  6. Voitele korvapuustit kananmunalla juuri ennen paistamista. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit



  • Pehmennä voita tarvittaessa mikrossa. Varo kuitenkin sulattamasta täytteeseen tulevaa voita.
  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, ettei korvapuusteista tule kovia ja kuivia.