Seuraa meitä

Korvapuustit

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(12)

n. 16 kpl

1 h 30 min


Korvapuustit ovat tuttu kahvitarjottava.


Taikina

16 kpl

2,5 dl

maitoa

0,75 pkt 

(reilu 30 g)

hiivaa (tuorehiivaa)

0,5 tl

suolaa

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

noin 8 dl

vehnäjauhoja

100 g

voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


60 g voita (huoneenlämpöistä)


2 rkl sokeria


1 rkl kanelia



Pinnalle:


kananmunaa


raesokeria

Korvapuustit ovat parhaita lämpimänä.

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön (100 g + 60 g).
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Paloittele hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita taikinaa jonkin aikaa voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  4. Vaivaa taikinaa tämän jälkeen yhdellä kädellä. Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana, noin 1 dl kerrallaan.
  5. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää huoneenlämpöinen voi. Jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. 
  6. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja vähitellen niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Anna korvapuustitaikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (noin 40 minuuttia).



Muotoilu ja paistaminen



  1. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.
  2. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä noin 50 x 35 cm levy (tai voit jakaa taikinan kahteen osaan, jolloin kauliminen on helpompaa).
  3. Voitele levy voilla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy rullalla pitkästä reunasta aloittaen. Nipistele saumakohta kiinni. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinasta paloja vinottain (joka toinen eri suuntaan) ja paina korvapuusteihin muoto: Katso ohje muotoilusta tämän linkin takaa. Siirrä heti pellille leivinpaperin päälle.    
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kohota korvapuusteja noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
  6. Voitele ne kananmunalla pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista 225 asteessa (uunin keskitasolla) noin 10 minuuttia, kunnes korvapuustit ovat kauniin ruskeita.



Vinkit



  • Kädenlämpöinen maito (37 astetta) ei tunnu sormeen kylmältä eikä kuumalta. Voit myös tehdä taikinan maidon sijaan veteen.
  • Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito hieman lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon (ensimmäiset 3 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ pss eli noin 2 rkl kuivahiivaa). Tee korvapuustitaikina muutoin ohjeen mukaan. 
  • Pientä, tämän ohjeen mukaista taikinaa voit vaivata käden sijaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, ettei korvapuusteista tule kovia ja kuivia.




Katso myös


Seuraa meitä

Korvapuustit

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(12)

n. 16 kpl

1 h 30 min


Korvapuustit ovat tuttu kahvitarjottava.


Taikina

16 kpl

2,5 dl

maitoa

0,75 pkt 

(reilu 30 g)

hiivaa (tuorehiivaa)

0,5 tl

suolaa

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

noin 8 dl

vehnäjauhoja

100 g

voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


60 g voita (huoneenlämpöistä)


2 rkl sokeria


1 rkl kanelia



Pinnalle:


kananmunaa


raesokeria

Korvapuustit ovat parhaita lämpimänä.

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön (100 g + 60 g).
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Paloittele hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita taikinaa jonkin aikaa voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  4. Vaivaa taikinaa tämän jälkeen yhdellä kädellä. Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana, noin 1 dl kerrallaan.
  5. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää huoneenlämpöinen voi. Jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. 
  6. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja vähitellen niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Anna korvapuustitaikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (noin 40 minuuttia).



Muotoilu ja paistaminen



  1. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.
  2. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä noin 50 x 35 cm levy (tai voit jakaa taikinan kahteen osaan, jolloin kauliminen on helpompaa).
  3. Voitele levy voilla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy rullalla pitkästä reunasta aloittaen. Nipistele saumakohta kiinni. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinasta paloja vinottain (joka toinen eri suuntaan) ja paina korvapuusteihin muoto: Katso ohje muotoilusta tämän linkin takaa. Siirrä heti pellille leivinpaperin päälle.    
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kohota korvapuusteja noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
  6. Voitele ne kananmunalla pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista 225 asteessa (uunin keskitasolla) noin 10 minuuttia, kunnes korvapuustit ovat kauniin ruskeita.



Vinkit



  • Kädenlämpöinen maito (37 astetta) ei tunnu sormeen kylmältä eikä kuumalta. Voit myös tehdä taikinan maidon sijaan veteen.
  • Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito hieman lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon (ensimmäiset 3 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ pss eli noin 2 rkl kuivahiivaa). Tee korvapuustitaikina muutoin ohjeen mukaan. 
  • Pientä, tämän ohjeen mukaista taikinaa voit vaivata käden sijaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, ettei korvapuusteista tule kovia ja kuivia.




Katso myös


Seuraa meitä

Korvapuustit

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(12)

n. 16 kpl

1 h 30 min


Korvapuustit ovat tuttu kahvitarjottava.


Taikina

16 kpl

2,5 dl

maitoa

0,75 pkt 

(reilu 30 g)

hiivaa (tuorehiivaa)

0,5 tl

suolaa

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

noin 8 dl

vehnäjauhoja

100 g

voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


60 g voita (huoneenlämpöistä)


2 rkl sokeria


1 rkl kanelia



Pinnalle:


kananmunaa


raesokeria

Korvapuustit ovat parhaita lämpimänä.

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön (100 g + 60 g).
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Paloittele hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita taikinaa jonkin aikaa voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  4. Vaivaa taikinaa tämän jälkeen yhdellä kädellä. Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana, noin 1 dl kerrallaan.
  5. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää huoneenlämpöinen voi. Jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. 
  6. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja vähitellen niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Anna korvapuustitaikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (noin 40 minuuttia).



Muotoilu ja paistaminen



  1. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä käsillä niin, että saat aikaan kiinteän pallon, joka ei tartu pöytään. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.
  2. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä noin 50 x 35 cm levy (tai voit jakaa taikinan kahteen osaan, jolloin kauliminen on helpompaa).
  3. Voitele levy voilla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy rullalla pitkästä reunasta aloittaen. Nipistele saumakohta kiinni. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinasta paloja vinottain (joka toinen eri suuntaan) ja paina korvapuusteihin muoto: Katso ohje muotoilusta tämän linkin takaa. Siirrä heti pellille leivinpaperin päälle.    
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kohota korvapuusteja noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
  6. Voitele ne kananmunalla pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista 225 asteessa (uunin keskitasolla) noin 10 minuuttia, kunnes korvapuustit ovat kauniin ruskeita.



Vinkit



  • Kädenlämpöinen maito (37 astetta) ei tunnu sormeen kylmältä eikä kuumalta. Voit myös tehdä taikinan maidon sijaan veteen.
  • Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito hieman lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon (ensimmäiset 3 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ pss eli noin 2 rkl kuivahiivaa). Tee korvapuustitaikina muutoin ohjeen mukaan. 
  • Pientä, tämän ohjeen mukaista taikinaa voit vaivata käden sijaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
  • Pyri saamaan taikinaan kimmoisa rakenne vaivaamalla, jolloin taikinaan muodostuu sitkoa. Vältä turhaa jauhojen lisäämistä, ettei korvapuusteista tule kovia ja kuivia.




Katso myös