Seuraa meitä

Kinuskinen omenapaistos

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

5 annosta

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Makeassa omenapaistoksessa omenat saavat seurakseen kinuskikastiketta.

Ainekset

5 annosta

75 g 

voita

1 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

sokeria

0,5 tl

kanelia

Täyte

600 g

omenoita (n. 7 kpl)

1 dl

kinuskikastiketta

Tarjoiluun:


Jäätelöä


Kinuskikastiketta (1 dl)

Omenapaistos saa makeutta kinuskista.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista kauramuruseos: Mittaa kulhoon voi, kaurahiutaleet, vehnäjauho, sokeri ja kaneli. Nypi ne sekaisin yhdellä kädellä, eli hiero voita sormien välissä, kunnes se on sekoittunut tasaisesti muiden aineiden kanssa.
  3. Pese (ja halutessasi kuori) omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  4. Laita omenanpalat uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm) ja kaada päälle 1 dl kinuskikastiketta.
  5. Ripottele pinnalle kauramuruseos.
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min, kunnes omenapaistos on saanut hieman väriä ja omenat pehmenneet.



Vinkit



  • Tarjoa lämpimän omenapaistoksen kanssa jäätelöä ja maun mukaan noin 1 dl kinuskikastiketta.
  • Omenat voi jättää kuorimatta. Pese kuitenkin erityisesti ulkomaalaiset omenat huolellisesti.
  • Voit käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta tai valmistaa sen itse (ruokajakoti.fi/Kinuskikastike).
  • Kinuskisen omenapaistoksen voit tehdä myös pienempiin, uuninkestäviin annosvuokiin.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinuskinen omenapaistos

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

5 annosta

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Makeassa omenapaistoksessa omenat saavat seurakseen kinuskikastiketta.

Ainekset

5 annosta

75 g 

voita

1 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

sokeria

0,5 tl

kanelia

Täyte

600 g

omenoita (n. 7 kpl)

1 dl

kinuskikastiketta

Tarjoiluun:


Jäätelöä


Kinuskikastiketta (1 dl)

Omenapaistos saa makeutta kinuskista.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista kauramuruseos: Mittaa kulhoon voi, kaurahiutaleet, vehnäjauho, sokeri ja kaneli. Nypi ne sekaisin yhdellä kädellä, eli hiero voita sormien välissä, kunnes se on sekoittunut tasaisesti muiden aineiden kanssa.
  3. Pese (ja halutessasi kuori) omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  4. Laita omenanpalat uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm) ja kaada päälle 1 dl kinuskikastiketta.
  5. Ripottele pinnalle kauramuruseos.
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min, kunnes omenapaistos on saanut hieman väriä ja omenat pehmenneet.



Vinkit



  • Tarjoa lämpimän omenapaistoksen kanssa jäätelöä ja maun mukaan noin 1 dl kinuskikastiketta.
  • Omenat voi jättää kuorimatta. Pese kuitenkin erityisesti ulkomaalaiset omenat huolellisesti.
  • Voit käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta tai valmistaa sen itse (ruokajakoti.fi/Kinuskikastike).
  • Kinuskisen omenapaistoksen voit tehdä myös pienempiin, uuninkestäviin annosvuokiin.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinuskinen omenapaistos

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

5 annosta

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Makeassa omenapaistoksessa omenat saavat seurakseen kinuskikastiketta.

Ainekset

5 annosta

75 g 

voita

1 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

sokeria

0,5 tl

kanelia

Täyte

600 g

omenoita (n. 7 kpl)

1 dl

kinuskikastiketta

Tarjoiluun:


Jäätelöä


Kinuskikastiketta (1 dl)

Omenapaistos saa makeutta kinuskista.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista kauramuruseos: Mittaa kulhoon voi, kaurahiutaleet, vehnäjauho, sokeri ja kaneli. Nypi ne sekaisin yhdellä kädellä, eli hiero voita sormien välissä, kunnes se on sekoittunut tasaisesti muiden aineiden kanssa.
  3. Pese (ja halutessasi kuori) omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  4. Laita omenanpalat uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm) ja kaada päälle 1 dl kinuskikastiketta.
  5. Ripottele pinnalle kauramuruseos.
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min, kunnes omenapaistos on saanut hieman väriä ja omenat pehmenneet.



Vinkit



  • Tarjoa lämpimän omenapaistoksen kanssa jäätelöä ja maun mukaan noin 1 dl kinuskikastiketta.
  • Omenat voi jättää kuorimatta. Pese kuitenkin erityisesti ulkomaalaiset omenat huolellisesti.
  • Voit käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta tai valmistaa sen itse (ruokajakoti.fi/Kinuskikastike).
  • Kinuskisen omenapaistoksen voit tehdä myös pienempiin, uuninkestäviin annosvuokiin.




Katso myös