Seuraa meitä

Kinkkusarvet

Rated 4.125 stars out of 5
4.1
(8)

16 kpl

30 min (valmistus) + 

1 h 30 min (kohottaminen ja paistaminen)

Hiivalla kohotettavat kinkkusarvet täytetään kinkun lisäksi tuorejuustolla. Valitse itsellesi mieluinen maku, sarviin sopii esimerkiksi paahdetun paprikan makuinen tuorejuusto. Voit hienontaa kinkun itse tai käyttää ohuita kinkkuviipaleita.

Ainekset   

2,5 dl

maitoa tai kaurajuomaa

25 g

hiivaa (tuorehiiva)

1 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

1

kananmunan valkuainen

n. 6 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

Täyte

100 g

valkosipuli- tai paprikatuorejuustoa

150 g

palvikinkkua

Pinnalle:


1 kananmunan keltuainen + 1 tl vettä


Unikonsiemeniä

Sarvien leipominen hiivataikinasta.

Ohje

  1. Mittaa maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murusta joukkoon hiiva. Sekoita, jotta hiiva liukenee. Lisää sokeri ja suola.
  2. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). Lisää valkuainen taikinaan, säästä keltuainen voiteluun.
  3. Lisää suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät). Lisää jauhoja ja jatka vaivaamista.
  4. Lisää margariini, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja. Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa, eikä tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  5. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia.


Leipominen



  1. Leivo ensin puolet sarvista: Tee taikinasta pallo, ja kauli se pyöreäksi levyksi (ks. kuva). Käytä tarvittessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin eikä pöytään. 
  2. Jaa levy 8 sektoriin. Levitä sektoreiden päälle tuorejuustoa ja lisää kinkkua. Laita kinkku leveään päähän, kuten kuvassa. 
  3. Kääri sektorit kinkkusarviksi. Muotoile niistä hieman kaarevia ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen puolikas taikinasta samoin. 
  4. Anna kinkkusarvien kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele sarvet juuri ennen uuniin laittamista: Sekoita keskenään kananmunan keltuainen ja 1 tl vettä. Voitele sarvet seoksella. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes kinkkusarvet ovat kauniin värisiä.    



Vinkit



  • Voit korvata tuorehiivan kuivahiivalla. Käytä 1 pss kuivahiivaa ja sekoita se jauhojen joukkoon ennen taikinaan lisäämistä. Tällöin maito kannattaa kuumentaa hieman lämpimämmäksi (noin 42 astetta).
  • Unikonsiemenien sijaan voit ripotella sarvien päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä.
  • Sarvet ovat parhaimmillaan tuoreena. Jos kaikkia ei syödä saman päivän aikana, laita ne jääkaappiin tai pakasta.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinkkusarvet

Rated 4.125 stars out of 5
4.1
(8)

16 kpl

30 min (valmistus) + 

1 h 30 min (kohottaminen ja paistaminen)

Hiivalla kohotettavat kinkkusarvet täytetään kinkun lisäksi tuorejuustolla. Valitse itsellesi mieluinen maku, sarviin sopii esimerkiksi paahdetun paprikan makuinen tuorejuusto. Voit hienontaa kinkun itse tai käyttää ohuita kinkkuviipaleita.

Ainekset   

2,5 dl

maitoa tai kaurajuomaa

25 g

hiivaa (tuorehiiva)

1 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

1

kananmunan valkuainen

n. 6 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

Täyte

100 g

valkosipuli- tai paprikatuorejuustoa

150 g

palvikinkkua

Pinnalle:


1 kananmunan keltuainen + 1 tl vettä


Unikonsiemeniä

Sarvien leipominen hiivataikinasta.

Ohje

  1. Mittaa maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murusta joukkoon hiiva. Sekoita, jotta hiiva liukenee. Lisää sokeri ja suola.
  2. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). Lisää valkuainen taikinaan, säästä keltuainen voiteluun.
  3. Lisää suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät). Lisää jauhoja ja jatka vaivaamista.
  4. Lisää margariini, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja. Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa, eikä tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  5. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia.


Leipominen



  1. Leivo ensin puolet sarvista: Tee taikinasta pallo, ja kauli se pyöreäksi levyksi (ks. kuva). Käytä tarvittessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin eikä pöytään. 
  2. Jaa levy 8 sektoriin. Levitä sektoreiden päälle tuorejuustoa ja lisää kinkkua. Laita kinkku leveään päähän, kuten kuvassa. 
  3. Kääri sektorit kinkkusarviksi. Muotoile niistä hieman kaarevia ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen puolikas taikinasta samoin. 
  4. Anna kinkkusarvien kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele sarvet juuri ennen uuniin laittamista: Sekoita keskenään kananmunan keltuainen ja 1 tl vettä. Voitele sarvet seoksella. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes kinkkusarvet ovat kauniin värisiä.    



Vinkit



  • Voit korvata tuorehiivan kuivahiivalla. Käytä 1 pss kuivahiivaa ja sekoita se jauhojen joukkoon ennen taikinaan lisäämistä. Tällöin maito kannattaa kuumentaa hieman lämpimämmäksi (noin 42 astetta).
  • Unikonsiemenien sijaan voit ripotella sarvien päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä.
  • Sarvet ovat parhaimmillaan tuoreena. Jos kaikkia ei syödä saman päivän aikana, laita ne jääkaappiin tai pakasta.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinkkusarvet

Rated 4.125 stars out of 5
4.1
(8)

16 kpl

30 min (valmistus) + 

1 h 30 min (kohottaminen ja paistaminen)

Hiivalla kohotettavat kinkkusarvet täytetään kinkun lisäksi tuorejuustolla. Valitse itsellesi mieluinen maku, sarviin sopii esimerkiksi paahdetun paprikan makuinen tuorejuusto. Voit hienontaa kinkun itse tai käyttää ohuita kinkkuviipaleita.

Ainekset   

2,5 dl

maitoa tai kaurajuomaa

25 g

hiivaa (tuorehiiva)

1 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

1

kananmunan valkuainen

n. 6 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

Täyte

100 g

valkosipuli- tai paprikatuorejuustoa

150 g

palvikinkkua

Pinnalle:


1 kananmunan keltuainen + 1 tl vettä


Unikonsiemeniä

Sarvien leipominen hiivataikinasta.

Ohje

  1. Mittaa maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murusta joukkoon hiiva. Sekoita, jotta hiiva liukenee. Lisää sokeri ja suola.
  2. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). Lisää valkuainen taikinaan, säästä keltuainen voiteluun.
  3. Lisää suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät). Lisää jauhoja ja jatka vaivaamista.
  4. Lisää margariini, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja. Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa, eikä tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  5. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia.


Leipominen



  1. Leivo ensin puolet sarvista: Tee taikinasta pallo, ja kauli se pyöreäksi levyksi (ks. kuva). Käytä tarvittessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin eikä pöytään. 
  2. Jaa levy 8 sektoriin. Levitä sektoreiden päälle tuorejuustoa ja lisää kinkkua. Laita kinkku leveään päähän, kuten kuvassa. 
  3. Kääri sektorit kinkkusarviksi. Muotoile niistä hieman kaarevia ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen puolikas taikinasta samoin. 
  4. Anna kinkkusarvien kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele sarvet juuri ennen uuniin laittamista: Sekoita keskenään kananmunan keltuainen ja 1 tl vettä. Voitele sarvet seoksella. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes kinkkusarvet ovat kauniin värisiä.    



Vinkit



  • Voit korvata tuorehiivan kuivahiivalla. Käytä 1 pss kuivahiivaa ja sekoita se jauhojen joukkoon ennen taikinaan lisäämistä. Tällöin maito kannattaa kuumentaa hieman lämpimämmäksi (noin 42 astetta).
  • Unikonsiemenien sijaan voit ripotella sarvien päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä.
  • Sarvet ovat parhaimmillaan tuoreena. Jos kaikkia ei syödä saman päivän aikana, laita ne jääkaappiin tai pakasta.




Katso myös