Seuraa meitä

Kinkkupizza

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


20 min (valmistus) + 

15 min (paistaminen)

Tällä ohjeella teet yhden pellillisen tai kaksi pyöreää kinkkupizzaa.

Taikina

1,5 dl

kylmää vettä

0,25 pkt

tuorehiivaa (13 g)

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

Täyte

200 g

kinkkua

1 prk

ananasta (4 rengasta)

2 dl

tomaattimurskaa (200 g)

2 rkl

ketsuppia

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

200 g (5 dl)

juustoraastetta 

(esim. kermajuusto)

(50 g

sinihomejuustoa)

Kinkku-ananas-pizzan ohjeesta tulee pellillinen.

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Murenna ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää suola ja öljy.
  2. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet. Sekoita samalla hyvin esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. Jätä ohuehko taikina odottamaan täytteiden valmistelun ajan.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Hienonna kinkku. Paloittele ananas. Raasta juusto.
  7. Kauli pizzataikina ohuemmaksi. Siirrä leivinpaperille kaulittu pizzataikina leivinpapereineen pellille.
  8. Laita täytteet pizzapohjalle vasta juuri ennen paistamista:
    Levitä ensin ketsuppi ja tomaattimurska, ripottele päälle oregano ja basilika.
    Lisää sitten kinkku ja ananas. Ripottele päälle juustoraaste. Murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.
  9. Paista 225 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 15 min, kunnes kinkkupizza on saanut sopivasti väriä.



Vinkit


  • Tässä pizzassa käytettään hiivataikinaan poikkeuksellisesti kylmää vettä. Näin pizzataikinasta ei tule pullamaisen pehmeä, vaan saat helpommin ohuen ja rapean pohjan.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle. Laita  leivinpaperi pöydälle ilman peltiä ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun aloitat taputtelemalla taikinaa ohuemmaksi käsin ja kaulit vasta sitten.
  • Pienien ja ohuiden pizzojen paistoaika saattaa olla lyhyempi kuin pellillisen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinkkupizza

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


20 min (valmistus) + 

15 min (paistaminen)

Tällä ohjeella teet yhden pellillisen tai kaksi pyöreää kinkkupizzaa.

Taikina

1,5 dl

kylmää vettä

0,25 pkt

tuorehiivaa (13 g)

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

Täyte

200 g

kinkkua

1 prk

ananasta (4 rengasta)

2 dl

tomaattimurskaa (200 g)

2 rkl

ketsuppia

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

200 g (5 dl)

juustoraastetta 

(esim. kermajuusto)

(50 g

sinihomejuustoa)

Kinkku-ananas-pizzan ohjeesta tulee pellillinen.

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Murenna ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää suola ja öljy.
  2. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet. Sekoita samalla hyvin esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. Jätä ohuehko taikina odottamaan täytteiden valmistelun ajan.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Hienonna kinkku. Paloittele ananas. Raasta juusto.
  7. Kauli pizzataikina ohuemmaksi. Siirrä leivinpaperille kaulittu pizzataikina leivinpapereineen pellille.
  8. Laita täytteet pizzapohjalle vasta juuri ennen paistamista:
    Levitä ensin ketsuppi ja tomaattimurska, ripottele päälle oregano ja basilika.
    Lisää sitten kinkku ja ananas. Ripottele päälle juustoraaste. Murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.
  9. Paista 225 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 15 min, kunnes kinkkupizza on saanut sopivasti väriä.



Vinkit


  • Tässä pizzassa käytettään hiivataikinaan poikkeuksellisesti kylmää vettä. Näin pizzataikinasta ei tule pullamaisen pehmeä, vaan saat helpommin ohuen ja rapean pohjan.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle. Laita  leivinpaperi pöydälle ilman peltiä ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun aloitat taputtelemalla taikinaa ohuemmaksi käsin ja kaulit vasta sitten.
  • Pienien ja ohuiden pizzojen paistoaika saattaa olla lyhyempi kuin pellillisen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinkkupizza

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


20 min (valmistus) + 

15 min (paistaminen)

Tällä ohjeella teet yhden pellillisen tai kaksi pyöreää kinkkupizzaa.

Taikina

1,5 dl

kylmää vettä

0,25 pkt

tuorehiivaa (13 g)

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

Täyte

200 g

kinkkua

1 prk

ananasta (4 rengasta)

2 dl

tomaattimurskaa (200 g)

2 rkl

ketsuppia

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

200 g (5 dl)

juustoraastetta 

(esim. kermajuusto)

(50 g

sinihomejuustoa)

Kinkku-ananas-pizzan ohjeesta tulee pellillinen.

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Murenna ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää suola ja öljy.
  2. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet. Sekoita samalla hyvin esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. Jätä ohuehko taikina odottamaan täytteiden valmistelun ajan.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Hienonna kinkku. Paloittele ananas. Raasta juusto.
  7. Kauli pizzataikina ohuemmaksi. Siirrä leivinpaperille kaulittu pizzataikina leivinpapereineen pellille.
  8. Laita täytteet pizzapohjalle vasta juuri ennen paistamista:
    Levitä ensin ketsuppi ja tomaattimurska, ripottele päälle oregano ja basilika.
    Lisää sitten kinkku ja ananas. Ripottele päälle juustoraaste. Murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.
  9. Paista 225 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 15 min, kunnes kinkkupizza on saanut sopivasti väriä.



Vinkit


  • Tässä pizzassa käytettään hiivataikinaan poikkeuksellisesti kylmää vettä. Näin pizzataikinasta ei tule pullamaisen pehmeä, vaan saat helpommin ohuen ja rapean pohjan.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle. Laita  leivinpaperi pöydälle ilman peltiä ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun aloitat taputtelemalla taikinaa ohuemmaksi käsin ja kaulit vasta sitten.
  • Pienien ja ohuiden pizzojen paistoaika saattaa olla lyhyempi kuin pellillisen.




Katso myös