Seuraa meitä

Kinkkumuffinit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(7)

14 kpl

15 min (valmistus) + 

20 min (paistaminen)


Kinkkumuffinit ovat mainio tarjottava vaikka kahvipöytään tai brunssille.

Ainekset

n. 14 kpl

2 dl

kermaviiliä (1 prk)

2

kananmunaa

100 g

kinkkua, esim. saunapalvi

0,5

paprika

2,5 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

2 tl

pizzamaustetta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - -

3,5 dl

vehnäjauhoja

2,5 tl

leivinjauhetta

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Lisäksi: Muffinipelti tai muffinivuokia


(Vuokien voiteluun: Margariinia tai voita)

Kinkkumuffinit ovat helppo suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi muffinivuoat. (Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat ohuesti margariinilla.)
  2. Sulata margariini (100 g), jätä odottamaan. Raasta juusto. 
  3. Yhdistä kermaviili ja kananmunat kulhossa. Sekoita hyvin esim. haarukalla.
  4. Hienonna kinkku pieniksi paloiksi. Pese paprikan puolikas ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Lisää ne kermaviiliseokseen.
  5. Lisää myös juustoraaste, pizzamauste, suola ja mustapippuri.
  6. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho ja leivinjauhe, sekoita hyvin. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää myös sula margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.  
  7. Jaa taikina muffinivuokiin.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kinkkumuffinit ovat saaneet vaaleanruskeaa väriä (ja tikkuun ei jää taikinaa muffinia kokeiltaessa). 
  9. Kumoa vuoista hieman jäähtyneenä (jos käytät paperisia vuokia, tarjoile muffinit niistä).



Vinkit


  • Nämä muffinit kohoavat vain hieman, joten voit täyttää muffinivuoat lähes täyteen. Käytä taikinan vuokiin laittamisessa apuna kahta lusikkaa.
  • Paistoaika voi vaihdella uunista ja muffinien koosta riippuen.
  • Kinkkumuffinit ovat parhaimmillaan lämpimänä. Säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä tarvittaessa esimerkiksi mikrossa.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinkkumuffinit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(7)

14 kpl

15 min (valmistus) + 

20 min (paistaminen)


Kinkkumuffinit ovat mainio tarjottava vaikka kahvipöytään tai brunssille.

Ainekset

n. 14 kpl

2 dl

kermaviiliä (1 prk)

2

kananmunaa

100 g

kinkkua, esim. saunapalvi

0,5

paprika

2,5 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

2 tl

pizzamaustetta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - -

3,5 dl

vehnäjauhoja

2,5 tl

leivinjauhetta

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Lisäksi: Muffinipelti tai muffinivuokia


(Vuokien voiteluun: Margariinia tai voita)

Kinkkumuffinit ovat helppo suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi muffinivuoat. (Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat ohuesti margariinilla.)
  2. Sulata margariini (100 g), jätä odottamaan. Raasta juusto. 
  3. Yhdistä kermaviili ja kananmunat kulhossa. Sekoita hyvin esim. haarukalla.
  4. Hienonna kinkku pieniksi paloiksi. Pese paprikan puolikas ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Lisää ne kermaviiliseokseen.
  5. Lisää myös juustoraaste, pizzamauste, suola ja mustapippuri.
  6. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho ja leivinjauhe, sekoita hyvin. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää myös sula margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.  
  7. Jaa taikina muffinivuokiin.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kinkkumuffinit ovat saaneet vaaleanruskeaa väriä (ja tikkuun ei jää taikinaa muffinia kokeiltaessa). 
  9. Kumoa vuoista hieman jäähtyneenä (jos käytät paperisia vuokia, tarjoile muffinit niistä).



Vinkit


  • Nämä muffinit kohoavat vain hieman, joten voit täyttää muffinivuoat lähes täyteen. Käytä taikinan vuokiin laittamisessa apuna kahta lusikkaa.
  • Paistoaika voi vaihdella uunista ja muffinien koosta riippuen.
  • Kinkkumuffinit ovat parhaimmillaan lämpimänä. Säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä tarvittaessa esimerkiksi mikrossa.




Katso myös


Seuraa meitä

Kinkkumuffinit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(7)

14 kpl

15 min (valmistus) + 

20 min (paistaminen)


Kinkkumuffinit ovat mainio tarjottava vaikka kahvipöytään tai brunssille.

Ainekset

n. 14 kpl

2 dl

kermaviiliä (1 prk)

2

kananmunaa

100 g

kinkkua, esim. saunapalvi

0,5

paprika

2,5 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

2 tl

pizzamaustetta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - -

3,5 dl

vehnäjauhoja

2,5 tl

leivinjauhetta

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Lisäksi: Muffinipelti tai muffinivuokia


(Vuokien voiteluun: Margariinia tai voita)

Kinkkumuffinit ovat helppo suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi muffinivuoat. (Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat ohuesti margariinilla.)
  2. Sulata margariini (100 g), jätä odottamaan. Raasta juusto. 
  3. Yhdistä kermaviili ja kananmunat kulhossa. Sekoita hyvin esim. haarukalla.
  4. Hienonna kinkku pieniksi paloiksi. Pese paprikan puolikas ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Lisää ne kermaviiliseokseen.
  5. Lisää myös juustoraaste, pizzamauste, suola ja mustapippuri.
  6. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho ja leivinjauhe, sekoita hyvin. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää myös sula margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.  
  7. Jaa taikina muffinivuokiin.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kinkkumuffinit ovat saaneet vaaleanruskeaa väriä (ja tikkuun ei jää taikinaa muffinia kokeiltaessa). 
  9. Kumoa vuoista hieman jäähtyneenä (jos käytät paperisia vuokia, tarjoile muffinit niistä).



Vinkit


  • Nämä muffinit kohoavat vain hieman, joten voit täyttää muffinivuoat lähes täyteen. Käytä taikinan vuokiin laittamisessa apuna kahta lusikkaa.
  • Paistoaika voi vaihdella uunista ja muffinien koosta riippuen.
  • Kinkkumuffinit ovat parhaimmillaan lämpimänä. Säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä tarvittaessa esimerkiksi mikrossa.




Katso myös