Kinkku-juustopiirakka

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

pyöreä piirakka

15 min (valmistus) +

40 min (paistaminen)

Kinkkupiirakan täytteenä on reilusti juustoa.

Taikina

150 g

margariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl 

leivinjauhetta

1 dl (40 g)

juustoraastetta

1 rkl

vettä

Täyte

150 g

kinkkua 

(esim. palvikinkku)

2

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

4 dl (160 g)

juustoraastetta

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

Kinkku-juustopiirakka on ihana suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 28-30 cm). Raasta juusto tarvittaessa (5 dl).
  2. Sekoita margariinin joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Tämä onnistuu parhaiten ”nyppimällä”, eli yhdellä kädellä sormien välissä hieroen, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää 1 dl juustoraastetta. Lisää kylmää vettä varovasti sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä, mutta ei liian tahmainen piirakkapohjalle levittämistä varten.
  4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Kuutioi kinkku. Levitä kinkkukuutiot ja 4 dl juustoraastetta vuokaan taikinan päälle. Ripottele päälle mustapippuri.
  6. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä ja täyte on hyytynyt.



Vinkki



  • Jos haluat tehdä koko pellillisen kinkkupiirakkaa, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.


Kinkku-juustopiirakka

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

pyöreä piirakka

15 min (valmistus) +

40 min (paistaminen)

Kinkkupiirakan täytteenä on reilusti juustoa.

Taikina

150 g

margariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl 

leivinjauhetta

1 dl (40 g)

juustoraastetta

1 rkl

vettä

Täyte

150 g

kinkkua 

(esim. palvikinkku)

2

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

4 dl (160 g)

juustoraastetta

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

Kinkku-juustopiirakka on ihana suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 28-30 cm). Raasta juusto tarvittaessa (5 dl).
  2. Sekoita margariinin joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Tämä onnistuu parhaiten ”nyppimällä”, eli yhdellä kädellä sormien välissä hieroen, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää 1 dl juustoraastetta. Lisää kylmää vettä varovasti sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä, mutta ei liian tahmainen piirakkapohjalle levittämistä varten.
  4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Kuutioi kinkku. Levitä kinkkukuutiot ja 4 dl juustoraastetta vuokaan taikinan päälle. Ripottele päälle mustapippuri.
  6. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä ja täyte on hyytynyt.



Vinkki



  • Jos haluat tehdä koko pellillisen kinkkupiirakkaa, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.


Kinkku-juustopiirakka

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

pyöreä piirakka

15 min (valmistus) +

40 min (paistaminen)

Kinkkupiirakan täytteenä on reilusti juustoa.

Taikina

150 g

margariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl 

leivinjauhetta

1 dl (40 g)

juustoraastetta

1 rkl

vettä

Täyte

150 g

kinkkua 

(esim. palvikinkku)

2

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

4 dl (160 g)

juustoraastetta

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

Kinkku-juustopiirakka on ihana suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 28-30 cm). Raasta juusto tarvittaessa (5 dl).
  2. Sekoita margariinin joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Tämä onnistuu parhaiten ”nyppimällä”, eli yhdellä kädellä sormien välissä hieroen, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää 1 dl juustoraastetta. Lisää kylmää vettä varovasti sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä, mutta ei liian tahmainen piirakkapohjalle levittämistä varten.
  4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Kuutioi kinkku. Levitä kinkkukuutiot ja 4 dl juustoraastetta vuokaan taikinan päälle. Ripottele päälle mustapippuri.
  6. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä ja täyte on hyytynyt.



Vinkki



  • Jos haluat tehdä koko pellillisen kinkkupiirakkaa, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.