Seuraa meitä

Kinkku-aurajuustopiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 26-28 cm piirakka

25 min (valmistelut) +

30 min (paistaminen)

Kinkku-aurajuustopiirakka sopii niin juhliin kuin iltapalaksikin. Jos haluat tehdä pyöreän piirakan sijaan pellillisen, kaksinkertaista ainesten määrät.

Pohja

100 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

n. 1 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

150 g

palvikinkkua

100 g

aurajuustoa (n. ⅔ pkt, à 170 g)

100 g (3 dl)

juustoa raasteena (esim. kermajuusto, ei kevyt)

1 tl

persiljaa (kuivattu) tai 1 rkl tuoretta persiljaa

0,5 tl 

mustapippuria

- - - 

2

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 dl

maitoa

Kinkku-aurajuustopiirakka sopii juhliin tai iltapalaksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26-28 cm).
  2. Tee pohja: Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää kananmuna sekä varovasti vettä - sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 1 rkl). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuutioi palvikinkku ja raasta juusto tarvittaessa. 
  5. Levitä kinkku, aurajuusto (murusteltuna) sekä juustoraaste pohjan päälle.
  6. Ripottele päälle persilja sekä mustapippuri. 
  7. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja maito keskenään. Kaada seos täytteen päälle.
  8. Paista kinkku-aurajuustopiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.



Vinkit


  • Jos teet koko pellillisen (kaksinkertaistat ainesten määrät), riittää aurajuustoa mainiosti yksi paketti (170 g).  
  • Kuvan kinkku-aurajuustopiirakka on tehty tavallisen piirakkavuoan sijaan isoon irtopohjavuokaan, jolloin piirakka irrotetaan vuoasta ennen tarjoilua.


Katso myös

Seuraa meitä

Kinkku-aurajuustopiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 26-28 cm piirakka

25 min (valmistelut) +

30 min (paistaminen)

Kinkku-aurajuustopiirakka sopii niin juhliin kuin iltapalaksikin. Jos haluat tehdä pyöreän piirakan sijaan pellillisen, kaksinkertaista ainesten määrät.

Pohja

100 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

n. 1 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

150 g

palvikinkkua

100 g

aurajuustoa (n. ⅔ pkt, à 170 g)

100 g (3 dl)

juustoa raasteena (esim. kermajuusto, ei kevyt)

1 tl

persiljaa (kuivattu) tai 1 rkl tuoretta persiljaa

0,5 tl 

mustapippuria

- - - 

2

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 dl

maitoa

Kinkku-aurajuustopiirakka sopii juhliin tai iltapalaksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26-28 cm).
  2. Tee pohja: Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää kananmuna sekä varovasti vettä - sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 1 rkl). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuutioi palvikinkku ja raasta juusto tarvittaessa. 
  5. Levitä kinkku, aurajuusto (murusteltuna) sekä juustoraaste pohjan päälle.
  6. Ripottele päälle persilja sekä mustapippuri. 
  7. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja maito keskenään. Kaada seos täytteen päälle.
  8. Paista kinkku-aurajuustopiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.



Vinkit


  • Jos teet koko pellillisen (kaksinkertaistat ainesten määrät), riittää aurajuustoa mainiosti yksi paketti (170 g).  
  • Kuvan kinkku-aurajuustopiirakka on tehty tavallisen piirakkavuoan sijaan isoon irtopohjavuokaan, jolloin piirakka irrotetaan vuoasta ennen tarjoilua.


Katso myös

Seuraa meitä

Kinkku-aurajuustopiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 26-28 cm piirakka

25 min (valmistelut) +

30 min (paistaminen)

Kinkku-aurajuustopiirakka sopii niin juhliin kuin iltapalaksikin. Jos haluat tehdä pyöreän piirakan sijaan pellillisen, kaksinkertaista ainesten määrät.

Pohja

100 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

n. 1 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

150 g

palvikinkkua

100 g

aurajuustoa (n. ⅔ pkt, à 170 g)

100 g (3 dl)

juustoa raasteena (esim. kermajuusto, ei kevyt)

1 tl

persiljaa (kuivattu) tai 1 rkl tuoretta persiljaa

0,5 tl 

mustapippuria

- - - 

2

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 dl

maitoa

Kinkku-aurajuustopiirakka sopii juhliin tai iltapalaksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26-28 cm).
  2. Tee pohja: Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää kananmuna sekä varovasti vettä - sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 1 rkl). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuutioi palvikinkku ja raasta juusto tarvittaessa. 
  5. Levitä kinkku, aurajuusto (murusteltuna) sekä juustoraaste pohjan päälle.
  6. Ripottele päälle persilja sekä mustapippuri. 
  7. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja maito keskenään. Kaada seos täytteen päälle.
  8. Paista kinkku-aurajuustopiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.



Vinkit


  • Jos teet koko pellillisen (kaksinkertaistat ainesten määrät), riittää aurajuustoa mainiosti yksi paketti (170 g).  
  • Kuvan kinkku-aurajuustopiirakka on tehty tavallisen piirakkavuoan sijaan isoon irtopohjavuokaan, jolloin piirakka irrotetaan vuoasta ennen tarjoilua.


Katso myös