Kikhernecurry

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 annosta

20 min


Vegaaninen, gluteeniton


Tämä kikhernecurry sisältää reilusti kasviksia! Ruoka viimeistellään kookoskermalla tai -maidolla.

Ainekset      4:lle

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

0,5

tuore chili (punainen, medium)

1,5 tl

currya

3 rkl

rypsiöljyä

- - - 

paprika

munakoiso

1 tl 

korianterin siemeniä (kokonaisia murskattuna)

1 tl

suolaa

0,5 tl 

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

0,5 dl

vettä

1 rkl

tomaattipyrettä

1 prk

kikherneitä, säilötty (380/230 g)

200 g (2 dl)

kookoskermaa (tai kookosmaitoa)

Kikhernecurry saa kastikemaisen rakenteen kookoskermasta.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  2. Huuhtele ja paloittele paprika sekä munakoiso reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutamia minuutteja,  jotta sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  4. Lisää chili ja curry. Jatka kuumentamista noin minuutin ajan, sekoita samalla.
  5. Lisää paprika ja munakoiso. Kuumenna pari minuuttia varovasti sekoitellen, jotta kasvikset pehmenevät hieman.
  6. Murskaa kokonaiset korianterin siemenet morttelissa. Lisää ne ruokaan. Lisää myös suola, juustokumina, vesi ja tomaattipyre.
  7. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle. Lisää myös kookoskerma.
  8. Kuumenna vielä hetki, kunnes kasvikset ovat makuusi riittävän pehmeitä.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty kokonaisia korianterin siemeniä, jotka on murskattu morttelissa. Valmiiksi jauhettua korianteria voit käyttää vähemmän (tai maun mukaan).
  • Käytä säilöttyjä, valmiiksi kypsiä kikherneitä.
  • Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi jasmiiniriisin kanssa.


Kikhernecurry

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 annosta

20 min


Vegaaninen, gluteeniton


Tämä kikhernecurry sisältää reilusti kasviksia! Ruoka viimeistellään kookoskermalla tai -maidolla.

Ainekset      4:lle

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

0,5

tuore chili (punainen, medium)

1,5 tl

currya

3 rkl

rypsiöljyä

- - - 

paprika

munakoiso

1 tl 

korianterin siemeniä (kokonaisia murskattuna)

1 tl

suolaa

0,5 tl 

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

0,5 dl

vettä

1 rkl

tomaattipyrettä

1 prk

kikherneitä, säilötty (380/230 g)

200 g (2 dl)

kookoskermaa (tai kookosmaitoa)

Kikhernecurry saa kastikemaisen rakenteen kookoskermasta.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  2. Huuhtele ja paloittele paprika sekä munakoiso reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutamia minuutteja,  jotta sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  4. Lisää chili ja curry. Jatka kuumentamista noin minuutin ajan, sekoita samalla.
  5. Lisää paprika ja munakoiso. Kuumenna pari minuuttia varovasti sekoitellen, jotta kasvikset pehmenevät hieman.
  6. Murskaa kokonaiset korianterin siemenet morttelissa. Lisää ne ruokaan. Lisää myös suola, juustokumina, vesi ja tomaattipyre.
  7. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle. Lisää myös kookoskerma.
  8. Kuumenna vielä hetki, kunnes kasvikset ovat makuusi riittävän pehmeitä.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty kokonaisia korianterin siemeniä, jotka on murskattu morttelissa. Valmiiksi jauhettua korianteria voit käyttää vähemmän (tai maun mukaan).
  • Käytä säilöttyjä, valmiiksi kypsiä kikherneitä.
  • Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi jasmiiniriisin kanssa.


Kikhernecurry

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 annosta

20 min


Vegaaninen, gluteeniton


Tämä kikhernecurry sisältää reilusti kasviksia! Ruoka viimeistellään kookoskermalla tai -maidolla.

Ainekset      4:lle

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

0,5

tuore chili (punainen, medium)

1,5 tl

currya

3 rkl

rypsiöljyä

- - - 

paprika

munakoiso

1 tl 

korianterin siemeniä (kokonaisia murskattuna)

1 tl

suolaa

0,5 tl 

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

0,5 dl

vettä

1 rkl

tomaattipyrettä

1 prk

kikherneitä, säilötty (380/230 g)

200 g (2 dl)

kookoskermaa (tai kookosmaitoa)

Kikhernecurry saa kastikemaisen rakenteen kookoskermasta.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili.
  2. Huuhtele ja paloittele paprika sekä munakoiso reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutamia minuutteja,  jotta sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  4. Lisää chili ja curry. Jatka kuumentamista noin minuutin ajan, sekoita samalla.
  5. Lisää paprika ja munakoiso. Kuumenna pari minuuttia varovasti sekoitellen, jotta kasvikset pehmenevät hieman.
  6. Murskaa kokonaiset korianterin siemenet morttelissa. Lisää ne ruokaan. Lisää myös suola, juustokumina, vesi ja tomaattipyre.
  7. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle. Lisää myös kookoskerma.
  8. Kuumenna vielä hetki, kunnes kasvikset ovat makuusi riittävän pehmeitä.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty kokonaisia korianterin siemeniä, jotka on murskattu morttelissa. Valmiiksi jauhettua korianteria voit käyttää vähemmän (tai maun mukaan).
  • Käytä säilöttyjä, valmiiksi kypsiä kikherneitä.
  • Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi jasmiiniriisin kanssa.