Seuraa meitä

Kiille kakun päälle

Näillä vinkeillä teet liivatteella hyydytettävän kiilteen juustokakun päälle.
Hyydytä kakku ennen kiilteen valmistamista.

Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.

Esivalmistele



• Kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään, tasoita pinta ja varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin.


• Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille. Älä irrota kakkureunusta!


• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.


• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta. Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.

Sekoita liivateseos kiillemassan sekaan.

Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.

Kiilteen määrä ja ainekset



• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.


• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.


• ø 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.


• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon.

Kaada kiille kakun päälle.

Kaada kiille kakun päälle varovasti.

Näin onnistut



• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. 


• Jos kiille vaurioittaa alla olevaa kakun pintaa, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista.


• Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä. 


• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta.

Onnistunut kiille on tasainen.

Kuvan kiille on tehty mangososeesta.

Vinkit



• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.


• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.


•  Tarvittaessa voit antaa kiilteen pinnan asettua hieman ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.


• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua. 




Katso myös

Seuraa meitä

Kiille kakun päälle

Näillä vinkeillä teet liivatteella hyydytettävän kiilteen juustokakun päälle.
Hyydytä kakku ennen kiilteen valmistamista.

Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.

Esivalmistele



• Kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään, tasoita pinta ja varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin.


• Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille. Älä irrota kakkureunusta!


• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.


• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta. Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.

Sekoita liivateseos kiillemassan sekaan.

Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.

Kiilteen määrä ja ainekset



• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.


• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.


• ø 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.


• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon.

Kaada kiille kakun päälle.

Kaada kiille kakun päälle varovasti.

Näin onnistut



• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. 


• Jos kiille vaurioittaa alla olevaa kakun pintaa, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista.


• Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä. 


• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta.

Onnistunut kiille on tasainen.

Kuvan kiille on tehty mangososeesta.

Vinkit



• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.


• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.


•  Tarvittaessa voit antaa kiilteen pinnan asettua hieman ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.


• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua. 




Katso myös

Seuraa meitä

Kiille kakun päälle

Näillä vinkeillä teet liivatteella hyydytettävän kiilteen juustokakun päälle.
Hyydytä kakku ennen kiilteen valmistamista.

Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.

Esivalmistele



• Kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään, tasoita pinta ja varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin.


• Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille. Älä irrota kakkureunusta!


• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.


• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta. Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.

Sekoita liivateseos kiillemassan sekaan.

Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.

Kiilteen määrä ja ainekset



• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.


• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.


• ø 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.


• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon.

Kaada kiille kakun päälle.

Kaada kiille kakun päälle varovasti.

Näin onnistut



• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. 


• Jos kiille vaurioittaa alla olevaa kakun pintaa, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista.


• Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä. 


• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta.

Onnistunut kiille on tasainen.

Kuvan kiille on tehty mangososeesta.

Vinkit



• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.


• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.


•  Tarvittaessa voit antaa kiilteen pinnan asettua hieman ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.


• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua. 




Katso myös