Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.
Esivalmistele ennen kiilteen valmistamista
• Tasoita pinta, kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään.
• Varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin asti. Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille.
• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.
• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta (kuten kuvassa). Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.
• Älä irrota vuoan reunusta!
Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.
Kiilteen määrä ja ainekset
• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.
• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.
• Halkaisijaltaan 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.
Kaada kiille kakun päälle varovasti.
Näin onnistut
• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon. Älä vispaa, jotta kiilteen joukkoon ei muodostu ilmakuplia.
• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. Voit myös asettaa lusikan kakun päälle, lähelle pintaa, kaataa kiilteen lusikan päälle, josta se saa levitä kakun pinnalle.
• Jos kiille vaurioittaa täytettä, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista. Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä.
• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta!
Kuvan kiille on tehty mangososeesta.
Vinkit
• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.
• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.
• Voit antaa kiilteen pinnan asettua ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.
• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.
Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.
Esivalmistele ennen kiilteen valmistamista
• Tasoita pinta, kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään.
• Varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin asti. Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille.
• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.
• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta (kuten kuvassa). Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.
• Älä irrota vuoan reunusta!
Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.
Kiilteen määrä ja ainekset
• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.
• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.
• Halkaisijaltaan 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.
Kaada kiille kakun päälle varovasti.
Näin onnistut
• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon. Älä vispaa, jotta kiilteen joukkoon ei muodostu ilmakuplia.
• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. Voit myös asettaa lusikan kakun päälle, lähelle pintaa, kaataa kiilteen lusikan päälle, josta se saa levitä kakun pinnalle.
• Jos kiille vaurioittaa täytettä, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista. Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä.
• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta!
Kuvan kiille on tehty mangososeesta.
Vinkit
• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.
• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.
• Voit antaa kiilteen pinnan asettua ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.
• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.
Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.
Esivalmistele ennen kiilteen valmistamista
• Tasoita pinta, kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään.
• Varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin asti. Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille.
• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.
• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta (kuten kuvassa). Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.
• Älä irrota vuoan reunusta!
Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.
Kiilteen määrä ja ainekset
• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.
• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.
• Halkaisijaltaan 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.
Kaada kiille kakun päälle varovasti.
Näin onnistut
• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon. Älä vispaa, jotta kiilteen joukkoon ei muodostu ilmakuplia.
• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. Voit myös asettaa lusikan kakun päälle, lähelle pintaa, kaataa kiilteen lusikan päälle, josta se saa levitä kakun pinnalle.
• Jos kiille vaurioittaa täytettä, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista. Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä.
• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta!
Kuvan kiille on tehty mangososeesta.
Vinkit
• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.
• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.
• Voit antaa kiilteen pinnan asettua ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.
• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.