Kiille kakun päälle

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Näillä vinkeillä teet liivatteella hyydytettävän kiilteen juustokakun päälle.
Hyydytä kakku ennen kiilteen valmistamista.

Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.

Esivalmistele ennen kiilteen valmistamista



• Tasoita pinta, kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään.


• Varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin asti. Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille. 


• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.


• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta (kuten kuvassa). Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.


• Älä irrota vuoan reunusta!


Sekoita liivateseos kiillemassan sekaan.

Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.

Kiilteen määrä ja ainekset



• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.


• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.


• Halkaisijaltaan 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.


Kaada kiille kakun päälle.

Kaada kiille kakun päälle varovasti.

Näin onnistut



• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon. Älä vispaa, jotta kiilteen joukkoon ei muodostu ilmakuplia. 

• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. Voit myös asettaa lusikan kakun päälle, lähelle pintaa, kaataa kiilteen lusikan päälle, josta se saa levitä kakun pinnalle.


• Jos kiille vaurioittaa täytettä, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista. Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä. 


• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta!


Onnistunut kiille on tasainen.

Kuvan kiille on tehty mangososeesta.

Vinkit



• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.


• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.


• Voit antaa kiilteen pinnan asettua ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.


• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla. 


Kiille kakun päälle

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Näillä vinkeillä teet liivatteella hyydytettävän kiilteen juustokakun päälle.
Hyydytä kakku ennen kiilteen valmistamista.

Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.

Esivalmistele ennen kiilteen valmistamista



• Tasoita pinta, kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään.


• Varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin asti. Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille. 


• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.


• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta (kuten kuvassa). Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.


• Älä irrota vuoan reunusta!


Sekoita liivateseos kiillemassan sekaan.

Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.

Kiilteen määrä ja ainekset



• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.


• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.


• Halkaisijaltaan 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.


Kaada kiille kakun päälle.

Kaada kiille kakun päälle varovasti.

Näin onnistut



• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon. Älä vispaa, jotta kiilteen joukkoon ei muodostu ilmakuplia. 

• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. Voit myös asettaa lusikan kakun päälle, lähelle pintaa, kaataa kiilteen lusikan päälle, josta se saa levitä kakun pinnalle.


• Jos kiille vaurioittaa täytettä, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista. Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä. 


• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta!


Onnistunut kiille on tasainen.

Kuvan kiille on tehty mangososeesta.

Vinkit



• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.


• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.


• Voit antaa kiilteen pinnan asettua ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.


• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla. 


Kiille kakun päälle

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Näillä vinkeillä teet liivatteella hyydytettävän kiilteen juustokakun päälle.
Hyydytä kakku ennen kiilteen valmistamista.

Hyydytä juustokakku ja siisti kakun yläreuna ennen kiilteen valmistamista.

Esivalmistele ennen kiilteen valmistamista



• Tasoita pinta, kun kaadat juustokakkumassan irtopohjavuokaan hyytymään.


• Varmista, että massa ulottuu vuoan reunoihin asti. Kakun ja vuoan väliin ei saa jäädä rakoja, jotta kiille ei valu kakun reunoille. 


• Anna juustokakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen valmistamista, yleensä useamman tunnin ajan.


• Siisti kakun yläreuna ylimääräisestä juustokakkumassasta (kuten kuvassa). Näin kiille näyttää kauniilta myös kakun sivusta katsottuna.


• Älä irrota vuoan reunusta!


Sekoita liivateseos kiillemassan sekaan.

Koko kiillemassaa ei yleensä kannata kuumentaa, vaan liuottaa liivate pieneen määrään nestettä.

Kiilteen määrä ja ainekset



• Noudata ohjeen ainemääriä. Liivatteen määrä voi vaihdella käytettävien raaka-aineiden mukaan.


• Liivatelehtiä tarvitaan noin 1 kpl / 1 dl nestettä. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen käyttöä.


• Halkaisijaltaan 24 cm kakkuun tarvitset noin 4 dl kiillemassaa. Pieneen, ø 17 cm kakkuun riittää noin 2 dl.


Kaada kiille kakun päälle.

Kaada kiille kakun päälle varovasti.

Näin onnistut



• Kuumenna vain noin ¼ kiilteen nesteestä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kuuma liivateliemi huolellisesti lopun kiillemassan joukkoon. Älä vispaa, jotta kiilteen joukkoon ei muodostu ilmakuplia. 

• Kaada kiille varovasti matalalta tai lusikoi se kakun päälle. Voit myös asettaa lusikan kakun päälle, lähelle pintaa, kaataa kiilteen lusikan päälle, josta se saa levitä kakun pinnalle.


• Jos kiille vaurioittaa täytettä, anna kiilteen jäähtyä hetken aikaa ennen levityksen jatkamista. Kiilteen on hyvä olla levitettäessä suunnilleen huoneenlämpöistä. 


• Anna kakun hyytyä jääkaapissa ennen sen irrottamista vuoasta!


Onnistunut kiille on tasainen.

Kuvan kiille on tehty mangososeesta.

Vinkit



• Saat hyvänmakuisen kiilteen käyttämällä esimerkiksi vahvaa mehua tai hedelmäsosetta.


• Voit halutessasi vahvistaa kiilteen väriä elintarvikevärillä.


• Voit antaa kiilteen pinnan asettua ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. Peitä kakku vasta, kun kiille on hyytynyt.


• Valmista kiille vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.