Seuraa meitä

Key lime pie (eli limepiirakka)

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

12 palaa

20 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

+ jäähtyminen ja koristelu


Limepiirakka (Key lime pie) marenki- tai kermapursotuksella on kirpeänmakea herkku, johon tarvitaan vain muutama raaka-aine! Se kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa, sillä piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Pohja

200 g

digestive-keksejä

100 g

voita tai margariinia

(Vuoan voiteluun: voita tai margariinia)

Täyte

5

keltuaista

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

1 rkl

sokeria

limeä (1,25 dl limemehua)

Koristelu

1

lime

2 dl

vispikermaa vaahtona

1 rkl

sokeria (kermavaahtoon)

TAI


Kermavaahdon sijaan voit tehdä pinnalle sveitsiläisen marengin (kuvassa): 


4 valkuaista

2,5 dl sokeria

Limepiirakka on makeankirpeä tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 22 cm). Voitele vuoan alareuna voilla. Murskaa keksit.
  3. Sulata margariini. Sekoita keksinmurut margariinisulan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan reunoille (noin 2 cm korkeudelle) sekä pohjalle.
  4. Esipaista pohjaa 175 asteessa 5 minuutin ajan. Tee sillä välin täytettä.


Täyte


  1. Erottele kananmunista keltuaiset. Sekoita keltuaisten rakenne rikki vispilällä. Lisää niiden joukkoon kondensoitu maito ja sokeri. Sekoita (esim. lusikalla, jotta vältät turhat ilmakuplat). 
  2. Halkaise limet ja purista niistä mehu. Lisää mehu täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitason alapuolella 15 - 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt (mutta on edelleen tytisevää).
  4. Anna limepiirakan jäähtyä vähintään parin tunnin ajan, jotta täyte asettuu. Säilytä piirakka sen jälkeen jääkaapissa. Koristele vasta jäähtyneenä.


Koristelu


  1. Irrota jäähtynyt piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 
  2. Vaahdota vispikerma (lisää kerman joukkoon 1 rkl sokeria) TAI valmista pehmeä marenkimassa (ruokajakoti.fi/Sveitsilainen+marenki).
  3. Pursota piirakan pinnalle kermaa tai marenkimassaa. 
  4. Pese lime hyvin. Leikkaa siitä ohuita viipaleita ja viimeistele koristelu niillä. 



Vinkit


  • Keltuaiset ja valkuaiset on helpoin erottaa silloin, kun munat ovat jääkaappikylmiä. Ei haittaa, jos keltuaisten joukossa on valkuaista, mutta jos teet valkuaisista marengin, ei niiden joukossa saa olla lainkaan keltuaista.
  • Ohjeessa on käytetty makeutettua, karamellisoimatonta kondensoitua maitoa.
  • Mehu irtoaa limestä helpommin, kun lämmität niitä mikrossa (noin 30 sek) ja painelet pöytää vasten ennen halkaisua.
  • Irtopohjavuoan sijaan voit valmistaa limepiirakan piirakka- tai torttuvuokaan
    (ø n. 22 cm), josta sitä ei tarvitse irrottaa. 


Katso myös

Seuraa meitä

Key lime pie (eli limepiirakka)

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

12 palaa

20 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

+ jäähtyminen ja koristelu


Limepiirakka (Key lime pie) marenki- tai kermapursotuksella on kirpeänmakea herkku, johon tarvitaan vain muutama raaka-aine! Se kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa, sillä piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Pohja

200 g

digestive-keksejä

100 g

voita tai margariinia

(Vuoan voiteluun: voita tai margariinia)

Täyte

5

keltuaista

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

1 rkl

sokeria

limeä (1,25 dl limemehua)

Koristelu

1

lime

2 dl

vispikermaa vaahtona

1 rkl

sokeria (kermavaahtoon)

TAI


Kermavaahdon sijaan voit tehdä pinnalle sveitsiläisen marengin (kuvassa): 


4 valkuaista

2,5 dl sokeria

Limepiirakka on makeankirpeä tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 22 cm). Voitele vuoan alareuna voilla. Murskaa keksit.
  3. Sulata margariini. Sekoita keksinmurut margariinisulan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan reunoille (noin 2 cm korkeudelle) sekä pohjalle.
  4. Esipaista pohjaa 175 asteessa 5 minuutin ajan. Tee sillä välin täytettä.


Täyte


  1. Erottele kananmunista keltuaiset. Sekoita keltuaisten rakenne rikki vispilällä. Lisää niiden joukkoon kondensoitu maito ja sokeri. Sekoita (esim. lusikalla, jotta vältät turhat ilmakuplat). 
  2. Halkaise limet ja purista niistä mehu. Lisää mehu täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitason alapuolella 15 - 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt (mutta on edelleen tytisevää).
  4. Anna limepiirakan jäähtyä vähintään parin tunnin ajan, jotta täyte asettuu. Säilytä piirakka sen jälkeen jääkaapissa. Koristele vasta jäähtyneenä.


Koristelu


  1. Irrota jäähtynyt piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 
  2. Vaahdota vispikerma (lisää kerman joukkoon 1 rkl sokeria) TAI valmista pehmeä marenkimassa (ruokajakoti.fi/Sveitsilainen+marenki).
  3. Pursota piirakan pinnalle kermaa tai marenkimassaa. 
  4. Pese lime hyvin. Leikkaa siitä ohuita viipaleita ja viimeistele koristelu niillä. 



Vinkit


  • Keltuaiset ja valkuaiset on helpoin erottaa silloin, kun munat ovat jääkaappikylmiä. Ei haittaa, jos keltuaisten joukossa on valkuaista, mutta jos teet valkuaisista marengin, ei niiden joukossa saa olla lainkaan keltuaista.
  • Ohjeessa on käytetty makeutettua, karamellisoimatonta kondensoitua maitoa.
  • Mehu irtoaa limestä helpommin, kun lämmität niitä mikrossa (noin 30 sek) ja painelet pöytää vasten ennen halkaisua.
  • Irtopohjavuoan sijaan voit valmistaa limepiirakan piirakka- tai torttuvuokaan
    (ø n. 22 cm), josta sitä ei tarvitse irrottaa. 


Katso myös

Seuraa meitä

Key lime pie (eli limepiirakka)

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

12 palaa

20 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

+ jäähtyminen ja koristelu


Limepiirakka (Key lime pie) marenki- tai kermapursotuksella on kirpeänmakea herkku, johon tarvitaan vain muutama raaka-aine! Se kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa, sillä piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Pohja

200 g

digestive-keksejä

100 g

voita tai margariinia

(Vuoan voiteluun: voita tai margariinia)

Täyte

5

keltuaista

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

1 rkl

sokeria

limeä (1,25 dl limemehua)

Koristelu

1

lime

2 dl

vispikermaa vaahtona

1 rkl

sokeria (kermavaahtoon)

TAI


Kermavaahdon sijaan voit tehdä pinnalle sveitsiläisen marengin (kuvassa): 


4 valkuaista

2,5 dl sokeria

Limepiirakka on makeankirpeä tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 22 cm). Voitele vuoan alareuna voilla. Murskaa keksit.
  3. Sulata margariini. Sekoita keksinmurut margariinisulan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan reunoille (noin 2 cm korkeudelle) sekä pohjalle.
  4. Esipaista pohjaa 175 asteessa 5 minuutin ajan. Tee sillä välin täytettä.


Täyte


  1. Erottele kananmunista keltuaiset. Sekoita keltuaisten rakenne rikki vispilällä. Lisää niiden joukkoon kondensoitu maito ja sokeri. Sekoita (esim. lusikalla, jotta vältät turhat ilmakuplat). 
  2. Halkaise limet ja purista niistä mehu. Lisää mehu täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitason alapuolella 15 - 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt (mutta on edelleen tytisevää).
  4. Anna limepiirakan jäähtyä vähintään parin tunnin ajan, jotta täyte asettuu. Säilytä piirakka sen jälkeen jääkaapissa. Koristele vasta jäähtyneenä.


Koristelu


  1. Irrota jäähtynyt piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 
  2. Vaahdota vispikerma (lisää kerman joukkoon 1 rkl sokeria) TAI valmista pehmeä marenkimassa (ruokajakoti.fi/Sveitsilainen+marenki).
  3. Pursota piirakan pinnalle kermaa tai marenkimassaa. 
  4. Pese lime hyvin. Leikkaa siitä ohuita viipaleita ja viimeistele koristelu niillä. 



Vinkit


  • Keltuaiset ja valkuaiset on helpoin erottaa silloin, kun munat ovat jääkaappikylmiä. Ei haittaa, jos keltuaisten joukossa on valkuaista, mutta jos teet valkuaisista marengin, ei niiden joukossa saa olla lainkaan keltuaista.
  • Ohjeessa on käytetty makeutettua, karamellisoimatonta kondensoitua maitoa.
  • Mehu irtoaa limestä helpommin, kun lämmität niitä mikrossa (noin 30 sek) ja painelet pöytää vasten ennen halkaisua.
  • Irtopohjavuoan sijaan voit valmistaa limepiirakan piirakka- tai torttuvuokaan
    (ø n. 22 cm), josta sitä ei tarvitse irrottaa. 


Katso myös