Kesäkurpitsasosekeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 min (valmistelut) +

10 min (kypsyminen)


Gluteeniton

Kesäkurpitsakeitto saa ruokaisuutta säilykepavuista. Valkoisia papuja käyttämällä keiton väri säilyy kauniin vihreänä. Sosekeittoon sopii mainiosti tuore kesäsipuli (nippusipuli), mutta sen puuttuessa voit käyttää tavallistasipulia.

Ainekset

4 annosta

600 g

kesäkurpitsaa

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

- - - 

3 dl

vettä

1

kanaliemikuutio taikasvisliemikuutio

0,5 tl

timjamia

0,5 tl

oreganoa (kuivattu)

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu tai jauhettu)

1 prk (380 / 230 g)

valkoisia papuja suolaliemessä (säilyke)

1 dl

kuohukermaa tai ruokakermaa

1 rkl

sitruunamehua

Kesäkurpitsasosekeitto saa ruokaisuutta pavuista.

Ohje

  1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia kattilassa öljyssä muutaman minuutin ajan (varo, ettei ruskistu - pienennä tarvottaessa lieden tehoa). Lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli.
  3. Lisää vesi, liemikuutio, timjami, oregano sekä mustapippuri. 
  4. Keitä kasvikset pehmeiksi (noin 10 minuuttia, palojen koosta riippuen).
  5. Lisää pavut kattilaan liemineen (papuja ei tarvitse siivilöidä). 
  6. Soseuta kesäkurpitsakeitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää vielä kerma ja sitruunamehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä. 

 

  

Vinkit


  • Jos käytät tuoretta sipulia, jossa on vihreä varsi, voit mainiosti käyttää myös varren. Varren voi lisätä kattilaan samaan aikaan veden kanssa.
  • Tarkista tarvittaessa, että liemikuutio on gluteeniton.
  • Pavut tuovat kesäkurpitsasosekeittoon ruokaisuutta. Kevyen keiton kaverina maistuu silti esimerkiksi leipä, tai voit tarjota keiton kanssa krutonkeja.



Kesäkurpitsasosekeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 min (valmistelut) +

10 min (kypsyminen)


Gluteeniton

Kesäkurpitsakeitto saa ruokaisuutta säilykepavuista. Valkoisia papuja käyttämällä keiton väri säilyy kauniin vihreänä. Sosekeittoon sopii mainiosti tuore kesäsipuli (nippusipuli), mutta sen puuttuessa voit käyttää tavallistasipulia.

Ainekset

4 annosta

600 g

kesäkurpitsaa

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

- - - 

3 dl

vettä

1

kanaliemikuutio taikasvisliemikuutio

0,5 tl

timjamia

0,5 tl

oreganoa (kuivattu)

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu tai jauhettu)

1 prk (380 / 230 g)

valkoisia papuja suolaliemessä (säilyke)

1 dl

kuohukermaa tai ruokakermaa

1 rkl

sitruunamehua

Kesäkurpitsasosekeitto saa ruokaisuutta pavuista.

Ohje

  1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia kattilassa öljyssä muutaman minuutin ajan (varo, ettei ruskistu - pienennä tarvottaessa lieden tehoa). Lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli.
  3. Lisää vesi, liemikuutio, timjami, oregano sekä mustapippuri. 
  4. Keitä kasvikset pehmeiksi (noin 10 minuuttia, palojen koosta riippuen).
  5. Lisää pavut kattilaan liemineen (papuja ei tarvitse siivilöidä). 
  6. Soseuta kesäkurpitsakeitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää vielä kerma ja sitruunamehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä. 

 

  

Vinkit


  • Jos käytät tuoretta sipulia, jossa on vihreä varsi, voit mainiosti käyttää myös varren. Varren voi lisätä kattilaan samaan aikaan veden kanssa.
  • Tarkista tarvittaessa, että liemikuutio on gluteeniton.
  • Pavut tuovat kesäkurpitsasosekeittoon ruokaisuutta. Kevyen keiton kaverina maistuu silti esimerkiksi leipä, tai voit tarjota keiton kanssa krutonkeja.



Kesäkurpitsasosekeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 min (valmistelut) +

10 min (kypsyminen)


Gluteeniton

Kesäkurpitsakeitto saa ruokaisuutta säilykepavuista. Valkoisia papuja käyttämällä keiton väri säilyy kauniin vihreänä. Sosekeittoon sopii mainiosti tuore kesäsipuli (nippusipuli), mutta sen puuttuessa voit käyttää tavallistasipulia.

Ainekset

4 annosta

600 g

kesäkurpitsaa

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

- - - 

3 dl

vettä

1

kanaliemikuutio taikasvisliemikuutio

0,5 tl

timjamia

0,5 tl

oreganoa (kuivattu)

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu tai jauhettu)

1 prk (380 / 230 g)

valkoisia papuja suolaliemessä (säilyke)

1 dl

kuohukermaa tai ruokakermaa

1 rkl

sitruunamehua

Kesäkurpitsasosekeitto saa ruokaisuutta pavuista.

Ohje

  1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia kattilassa öljyssä muutaman minuutin ajan (varo, ettei ruskistu - pienennä tarvottaessa lieden tehoa). Lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli.
  3. Lisää vesi, liemikuutio, timjami, oregano sekä mustapippuri. 
  4. Keitä kasvikset pehmeiksi (noin 10 minuuttia, palojen koosta riippuen).
  5. Lisää pavut kattilaan liemineen (papuja ei tarvitse siivilöidä). 
  6. Soseuta kesäkurpitsakeitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää vielä kerma ja sitruunamehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä. 

 

  

Vinkit


  • Jos käytät tuoretta sipulia, jossa on vihreä varsi, voit mainiosti käyttää myös varren. Varren voi lisätä kattilaan samaan aikaan veden kanssa.
  • Tarkista tarvittaessa, että liemikuutio on gluteeniton.
  • Pavut tuovat kesäkurpitsasosekeittoon ruokaisuutta. Kevyen keiton kaverina maistuu silti esimerkiksi leipä, tai voit tarjota keiton kanssa krutonkeja.