Seuraa meitä

Kesäkurpitsalasagne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min (valmistelut) +

45 min (paistaminen)

Jauheliha-kesäkurpitsalasagne on maukas tapa hyödyntää reilu määrä kesäkurpitsaa. Helppo tapa tehdä siitä ohuita viipaleita on käyttää juustohöylää, mutta jos se tuntuu hankalalta, voit mainiosti käyttää leikkaamiseen veistä.

Ainekset

800 g

kesäkurpitsaa (2-3 kpl)

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 iso

sipuli

2 kynttä

valkosipulia 

0,5

chilipalko (medium) tai ripaus chiliä

1 rkl

rypsiöljyä

- - -

1

lihaliemikuutio

1 prk (400 g)

tomaattimurskaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 rkl

ketsuppia

1 prk (180-200 g)

ranskankermaa tai tuorejuustoa

- - - 

5 dl (200 g)

juustoraastetta

Jauheliha-kesäkurpitsalasagne sisältää reilusti kesäkurpitsaa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota valmiiksi lasagnevuoka (vähintään 30 x 20 cm).
  2. Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. 
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle paistumaan myös sipuli, valkosipuli ja chili, jotta sipuli pehmenee.
  5. Lisää murusteltu lihaliemikuutio, tomaattimurska, mustapippuri, oregano ja ketsuppi. Sekoittele, jotta kastike maustuu tasaisesti, mutta keittää ei enää tarvitse. 
  6. Sekoita vielä ranskankerma (tai tuorejuusto) jauhelihaseoksen joukkoon.
  7. Kokoa kesäkurpitsalasagne uunivuokaan kerroksittain: kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja juustoa siten, että ylimpänä on hieman kastiketta ja juustoa. HUOM! Jos kesäkurpitsa on leikattu ohueksi, tulee kuhunkin väliin vain pieni määrä kastiketta ja juustoa. 
  8. Paista 200 asteessa ritilän päällä uunin alatasolla noin 45 minuuttia.




Katso myös


Seuraa meitä

Kesäkurpitsalasagne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min (valmistelut) +

45 min (paistaminen)

Jauheliha-kesäkurpitsalasagne on maukas tapa hyödyntää reilu määrä kesäkurpitsaa. Helppo tapa tehdä siitä ohuita viipaleita on käyttää juustohöylää, mutta jos se tuntuu hankalalta, voit mainiosti käyttää leikkaamiseen veistä.

Ainekset

800 g

kesäkurpitsaa (2-3 kpl)

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 iso

sipuli

2 kynttä

valkosipulia 

0,5

chilipalko (medium) tai ripaus chiliä

1 rkl

rypsiöljyä

- - -

1

lihaliemikuutio

1 prk (400 g)

tomaattimurskaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 rkl

ketsuppia

1 prk (180-200 g)

ranskankermaa tai tuorejuustoa

- - - 

5 dl (200 g)

juustoraastetta

Jauheliha-kesäkurpitsalasagne sisältää reilusti kesäkurpitsaa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota valmiiksi lasagnevuoka (vähintään 30 x 20 cm).
  2. Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. 
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle paistumaan myös sipuli, valkosipuli ja chili, jotta sipuli pehmenee.
  5. Lisää murusteltu lihaliemikuutio, tomaattimurska, mustapippuri, oregano ja ketsuppi. Sekoittele, jotta kastike maustuu tasaisesti, mutta keittää ei enää tarvitse. 
  6. Sekoita vielä ranskankerma (tai tuorejuusto) jauhelihaseoksen joukkoon.
  7. Kokoa kesäkurpitsalasagne uunivuokaan kerroksittain: kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja juustoa siten, että ylimpänä on hieman kastiketta ja juustoa. HUOM! Jos kesäkurpitsa on leikattu ohueksi, tulee kuhunkin väliin vain pieni määrä kastiketta ja juustoa. 
  8. Paista 200 asteessa ritilän päällä uunin alatasolla noin 45 minuuttia.




Katso myös


Seuraa meitä

Kesäkurpitsalasagne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min (valmistelut) +

45 min (paistaminen)

Jauheliha-kesäkurpitsalasagne on maukas tapa hyödyntää reilu määrä kesäkurpitsaa. Helppo tapa tehdä siitä ohuita viipaleita on käyttää juustohöylää, mutta jos se tuntuu hankalalta, voit mainiosti käyttää leikkaamiseen veistä.

Ainekset

800 g

kesäkurpitsaa (2-3 kpl)

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 iso

sipuli

2 kynttä

valkosipulia 

0,5

chilipalko (medium) tai ripaus chiliä

1 rkl

rypsiöljyä

- - -

1

lihaliemikuutio

1 prk (400 g)

tomaattimurskaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 rkl

ketsuppia

1 prk (180-200 g)

ranskankermaa tai tuorejuustoa

- - - 

5 dl (200 g)

juustoraastetta

Jauheliha-kesäkurpitsalasagne sisältää reilusti kesäkurpitsaa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota valmiiksi lasagnevuoka (vähintään 30 x 20 cm).
  2. Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. 
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle paistumaan myös sipuli, valkosipuli ja chili, jotta sipuli pehmenee.
  5. Lisää murusteltu lihaliemikuutio, tomaattimurska, mustapippuri, oregano ja ketsuppi. Sekoittele, jotta kastike maustuu tasaisesti, mutta keittää ei enää tarvitse. 
  6. Sekoita vielä ranskankerma (tai tuorejuusto) jauhelihaseoksen joukkoon.
  7. Kokoa kesäkurpitsalasagne uunivuokaan kerroksittain: kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja juustoa siten, että ylimpänä on hieman kastiketta ja juustoa. HUOM! Jos kesäkurpitsa on leikattu ohueksi, tulee kuhunkin väliin vain pieni määrä kastiketta ja juustoa. 
  8. Paista 200 asteessa ritilän päällä uunin alatasolla noin 45 minuuttia.




Katso myös