Seuraa meitä

Kermainen palsternakkakeitto

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

15 min valmistus +

20 min kypsyminen


Kasvisruoka


Palsternakkakeitto on kevyt ruoka, joka sopii mainiosti myös alkukeitoksi useamman ruokalajin aterialle.

Ainekset

4 annosta

400 g 

palsternakkaa (n. 4 kpl)

1

sipuli

varsisellerin varsi

1

peruna (jauhoinen)

2 rkl

voita

5 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

1 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

kuohukermaa

Palsternakka sopii hyvin keittoon.

Ohjeet

  1. Kuori ja paloittele palsternakat. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi varsisellerin varsi.
  3. Kuori ja kuutioi peruna.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli, palsternakka ja selleri. Kuullota niitä välillä sekoitellen pari minuuttia. Älä anna kasvisten ruskistua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  5. Lisää kattilaan peruna, vesi, kasvisliemikuutio ja sokeri.
  6. Mausta sokerilla ja mustapippurilla.
  7. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 min, kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä ja helposti soseutuvia.  
  8. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa.
  9. Lisää kerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi.



Vinkit


  • Palsternakkakeitto sakenee jäähtyessään. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä (ja suolaa).
  • Keitosta riittää kevyeksi ateriaksi neljälle ja pieneksi alkupalakeitoksi useammallekin ruokailijalle (vajaa 2 dl 6:lle).
  • Voit halutessasi koristella palsternakkakeiton esim. persiljalla, krutongeilla ja ripauksella pippuria.




Katso myös


Seuraa meitä

Kermainen palsternakkakeitto

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

15 min valmistus +

20 min kypsyminen


Kasvisruoka


Palsternakkakeitto on kevyt ruoka, joka sopii mainiosti myös alkukeitoksi useamman ruokalajin aterialle.

Ainekset

4 annosta

400 g 

palsternakkaa (n. 4 kpl)

1

sipuli

varsisellerin varsi

1

peruna (jauhoinen)

2 rkl

voita

5 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

1 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

kuohukermaa

Palsternakka sopii hyvin keittoon.

Ohjeet

  1. Kuori ja paloittele palsternakat. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi varsisellerin varsi.
  3. Kuori ja kuutioi peruna.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli, palsternakka ja selleri. Kuullota niitä välillä sekoitellen pari minuuttia. Älä anna kasvisten ruskistua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  5. Lisää kattilaan peruna, vesi, kasvisliemikuutio ja sokeri.
  6. Mausta sokerilla ja mustapippurilla.
  7. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 min, kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä ja helposti soseutuvia.  
  8. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa.
  9. Lisää kerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi.



Vinkit


  • Palsternakkakeitto sakenee jäähtyessään. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä (ja suolaa).
  • Keitosta riittää kevyeksi ateriaksi neljälle ja pieneksi alkupalakeitoksi useammallekin ruokailijalle (vajaa 2 dl 6:lle).
  • Voit halutessasi koristella palsternakkakeiton esim. persiljalla, krutongeilla ja ripauksella pippuria.




Katso myös


Seuraa meitä

Kermainen palsternakkakeitto

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

15 min valmistus +

20 min kypsyminen


Kasvisruoka


Palsternakkakeitto on kevyt ruoka, joka sopii mainiosti myös alkukeitoksi useamman ruokalajin aterialle.

Ainekset

4 annosta

400 g 

palsternakkaa (n. 4 kpl)

1

sipuli

varsisellerin varsi

1

peruna (jauhoinen)

2 rkl

voita

5 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

1 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

kuohukermaa

Palsternakka sopii hyvin keittoon.

Ohjeet

  1. Kuori ja paloittele palsternakat. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi varsisellerin varsi.
  3. Kuori ja kuutioi peruna.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli, palsternakka ja selleri. Kuullota niitä välillä sekoitellen pari minuuttia. Älä anna kasvisten ruskistua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  5. Lisää kattilaan peruna, vesi, kasvisliemikuutio ja sokeri.
  6. Mausta sokerilla ja mustapippurilla.
  7. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 min, kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä ja helposti soseutuvia.  
  8. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa.
  9. Lisää kerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi.



Vinkit


  • Palsternakkakeitto sakenee jäähtyessään. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä (ja suolaa).
  • Keitosta riittää kevyeksi ateriaksi neljälle ja pieneksi alkupalakeitoksi useammallekin ruokailijalle (vajaa 2 dl 6:lle).
  • Voit halutessasi koristella palsternakkakeiton esim. persiljalla, krutongeilla ja ripauksella pippuria.




Katso myös