Seuraa meitä

Kermainen kinkkupastauunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

alle 15 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)

Kinkkupasta valmistuu näppärästi uunissa. Aloita keittämällä pasta juuri ja juuri kypsäksi.

Ainekset

5 annosta

15 dl

vettä (pastan keittämiseen)

1,5 tl

suolaa (keitinveteen)

8 dl (300 g)

pastaa (esim. fusilli)

Lisäksi

200 g

kinkkua (esim. palvirouhe)

1

paprika (punainen)

1 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

yrttisuolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

pastan keitinvettä (tai vettä)

2 dl (70 g)

juustoraastetta

- - - 

4 dl

kuohukermaa

2

kananmunaa

Kinkkupasta on helppo arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa uunivuoka, jonka koko on noin 20 x 25 cm tai halkaisija 25 cm.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi (noin 7 minuuttia). Ota 2 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta lävikössä.
  3. Pilko kinkku tarvittaessa. Pese paprika ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Raasta juusto tarvittaessa.
  4. Yhdistä uunivuoassa valutettu pasta, kinkku, paprika sekä mausteet: paprikajauhe, yrttisuola ja mustapippuri. Sekoita.  
  5. Lisää vuokaan 2 dl pastan keitinvettä (tai vettä) sekä juustoraaste.
  6. Sekoita kananmuna ja kerma kulhossa vispilällä. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista kinkkupastavuokaa uunissa 200 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 35 - 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. 



Vinkki


  • Jos kinkkupasta vaikuttaa vetiseltä uunissa paistamisen jälkeen, anna ruoan vetäytyä hetki pöydällä ennen tarjoilua.




Katso myös

Seuraa meitä

Kermainen kinkkupastauunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

alle 15 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)

Kinkkupasta valmistuu näppärästi uunissa. Aloita keittämällä pasta juuri ja juuri kypsäksi.

Ainekset

5 annosta

15 dl

vettä (pastan keittämiseen)

1,5 tl

suolaa (keitinveteen)

8 dl (300 g)

pastaa (esim. fusilli)

Lisäksi

200 g

kinkkua (esim. palvirouhe)

1

paprika (punainen)

1 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

yrttisuolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

pastan keitinvettä (tai vettä)

2 dl (70 g)

juustoraastetta

- - - 

4 dl

kuohukermaa

2

kananmunaa

Kinkkupasta on helppo arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa uunivuoka, jonka koko on noin 20 x 25 cm tai halkaisija 25 cm.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi (noin 7 minuuttia). Ota 2 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta lävikössä.
  3. Pilko kinkku tarvittaessa. Pese paprika ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Raasta juusto tarvittaessa.
  4. Yhdistä uunivuoassa valutettu pasta, kinkku, paprika sekä mausteet: paprikajauhe, yrttisuola ja mustapippuri. Sekoita.  
  5. Lisää vuokaan 2 dl pastan keitinvettä (tai vettä) sekä juustoraaste.
  6. Sekoita kananmuna ja kerma kulhossa vispilällä. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista kinkkupastavuokaa uunissa 200 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 35 - 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. 



Vinkki


  • Jos kinkkupasta vaikuttaa vetiseltä uunissa paistamisen jälkeen, anna ruoan vetäytyä hetki pöydällä ennen tarjoilua.




Katso myös

Seuraa meitä

Kermainen kinkkupastauunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

alle 15 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)

Kinkkupasta valmistuu näppärästi uunissa. Aloita keittämällä pasta juuri ja juuri kypsäksi.

Ainekset

5 annosta

15 dl

vettä (pastan keittämiseen)

1,5 tl

suolaa (keitinveteen)

8 dl (300 g)

pastaa (esim. fusilli)

Lisäksi

200 g

kinkkua (esim. palvirouhe)

1

paprika (punainen)

1 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

yrttisuolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

pastan keitinvettä (tai vettä)

2 dl (70 g)

juustoraastetta

- - - 

4 dl

kuohukermaa

2

kananmunaa

Kinkkupasta on helppo arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa uunivuoka, jonka koko on noin 20 x 25 cm tai halkaisija 25 cm.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi (noin 7 minuuttia). Ota 2 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta lävikössä.
  3. Pilko kinkku tarvittaessa. Pese paprika ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Raasta juusto tarvittaessa.
  4. Yhdistä uunivuoassa valutettu pasta, kinkku, paprika sekä mausteet: paprikajauhe, yrttisuola ja mustapippuri. Sekoita.  
  5. Lisää vuokaan 2 dl pastan keitinvettä (tai vettä) sekä juustoraaste.
  6. Sekoita kananmuna ja kerma kulhossa vispilällä. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista kinkkupastavuokaa uunissa 200 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 35 - 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. 



Vinkki


  • Jos kinkkupasta vaikuttaa vetiseltä uunissa paistamisen jälkeen, anna ruoan vetäytyä hetki pöydällä ennen tarjoilua.




Katso myös