Seuraa meitä

Kermainen jauhelihakastike

Rated 3.875 stars out of 5
3.9
(8)

4 annosta

10 min (valmistelut) + 

10 min (hautuminen)

Kermainen jauhelihakastike valmistuu nopeasti. Kerman määrää voit muokata makusi mukaan.

Ainekset  4:lle

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1 rkl

rypsiöljyä (paistamiseen)

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

soijakastiketta

Kermainen jauhelihakastike on nopea valmistaa.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi. 
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, puolet jauhelihasta sekä sipuli. Ruskista jauheliha pinnalta lähes kypsäksi, sekoittele paistamisen aikana.
  4. Lisää pannulle loppu jauheliha sekä valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes koko jauhelihamäärä on ruskistunut.
  5. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoita hyvin ja jatka paistamista noin minuutin ajan. 
  6. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Sekoittele hyvin.
  7. Lisää kerma, timjami, mustapippuri sekä soijakastike.
  8. Anna kermaisen jauhelihakastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä ja pidä lieden teho sellaisena, että kastike juuri ja juuri kiehuu. 




Vinkit


  • Voit korvata puolet kermasta vedellä tai käyttää kuohukerman sijaan ruokakermaa. 
  • Kastikkeen paksuuteen vaikuttaa jauhomäärän lisäksi se, kuinka paljon vettä pannulta haihtuu hauduttamisen aikana. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa kovin paksulta. 



Katso myös


Seuraa meitä

Kermainen jauhelihakastike

Rated 3.875 stars out of 5
3.9
(8)

4 annosta

10 min (valmistelut) + 

10 min (hautuminen)

Kermainen jauhelihakastike valmistuu nopeasti. Kerman määrää voit muokata makusi mukaan.

Ainekset  4:lle

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1 rkl

rypsiöljyä (paistamiseen)

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

soijakastiketta

Kermainen jauhelihakastike on nopea valmistaa.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi. 
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, puolet jauhelihasta sekä sipuli. Ruskista jauheliha pinnalta lähes kypsäksi, sekoittele paistamisen aikana.
  4. Lisää pannulle loppu jauheliha sekä valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes koko jauhelihamäärä on ruskistunut.
  5. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoita hyvin ja jatka paistamista noin minuutin ajan. 
  6. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Sekoittele hyvin.
  7. Lisää kerma, timjami, mustapippuri sekä soijakastike.
  8. Anna kermaisen jauhelihakastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä ja pidä lieden teho sellaisena, että kastike juuri ja juuri kiehuu. 




Vinkit


  • Voit korvata puolet kermasta vedellä tai käyttää kuohukerman sijaan ruokakermaa. 
  • Kastikkeen paksuuteen vaikuttaa jauhomäärän lisäksi se, kuinka paljon vettä pannulta haihtuu hauduttamisen aikana. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa kovin paksulta. 



Katso myös


Seuraa meitä

Kermainen jauhelihakastike

Rated 3.875 stars out of 5
3.9
(8)

4 annosta

10 min (valmistelut) + 

10 min (hautuminen)

Kermainen jauhelihakastike valmistuu nopeasti. Kerman määrää voit muokata makusi mukaan.

Ainekset  4:lle

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1 rkl

rypsiöljyä (paistamiseen)

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

soijakastiketta

Kermainen jauhelihakastike on nopea valmistaa.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi. 
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, puolet jauhelihasta sekä sipuli. Ruskista jauheliha pinnalta lähes kypsäksi, sekoittele paistamisen aikana.
  4. Lisää pannulle loppu jauheliha sekä valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes koko jauhelihamäärä on ruskistunut.
  5. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoita hyvin ja jatka paistamista noin minuutin ajan. 
  6. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Sekoittele hyvin.
  7. Lisää kerma, timjami, mustapippuri sekä soijakastike.
  8. Anna kermaisen jauhelihakastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä ja pidä lieden teho sellaisena, että kastike juuri ja juuri kiehuu. 




Vinkit


  • Voit korvata puolet kermasta vedellä tai käyttää kuohukerman sijaan ruokakermaa. 
  • Kastikkeen paksuuteen vaikuttaa jauhomäärän lisäksi se, kuinka paljon vettä pannulta haihtuu hauduttamisen aikana. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa kovin paksulta. 



Katso myös