Seuraa meitä

Kauravelli

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

4 annosta

15 min

Lämmin kauravelli on ihanan pehmeä valinta, kun mietit mitä syödä ilta- tai aamupalaksi.

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

2 dl 

kaurahiutaleita

0,5 tl

suolaa

Velli on lämmittävä aamu- tai iltapala.

Ohje

  1. Mittaa maito ja kaurahiutaleet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoitellen (esim. vispilällä tai puuhaarukalla)
  2. Pienennä lieden tehoa. Anna vellin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita samalla pohjaa myöten, erityisesti keittämisen alkuvaiheessa.
  3. Mausta suolalla (maun mukaan, suola ei ole välttämätön).



Vinkit


  • Kauravelli sakenee jäähtyessään puuromaiseksi. Kaurahiutaleita on erilaisia - myös käyttämäsi hiutaleet vaikuttavat vellin rakenteeseen. 
  • Vähennä kauran määrää, jos haluat todella löysän vellin (erityisesti silloin, jos velliä ei syödä heti). Kokeilemalla löydät sopivan hiutalemäärän.
  • Sekoita kauravelliä ahkerasti, jotta se ei pala pohjaan. Katso myös vinkit maidon keittämiseen: ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kauravelli

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

4 annosta

15 min

Lämmin kauravelli on ihanan pehmeä valinta, kun mietit mitä syödä ilta- tai aamupalaksi.

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

2 dl 

kaurahiutaleita

0,5 tl

suolaa

Velli on lämmittävä aamu- tai iltapala.

Ohje

  1. Mittaa maito ja kaurahiutaleet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoitellen (esim. vispilällä tai puuhaarukalla)
  2. Pienennä lieden tehoa. Anna vellin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita samalla pohjaa myöten, erityisesti keittämisen alkuvaiheessa.
  3. Mausta suolalla (maun mukaan, suola ei ole välttämätön).



Vinkit


  • Kauravelli sakenee jäähtyessään puuromaiseksi. Kaurahiutaleita on erilaisia - myös käyttämäsi hiutaleet vaikuttavat vellin rakenteeseen. 
  • Vähennä kauran määrää, jos haluat todella löysän vellin (erityisesti silloin, jos velliä ei syödä heti). Kokeilemalla löydät sopivan hiutalemäärän.
  • Sekoita kauravelliä ahkerasti, jotta se ei pala pohjaan. Katso myös vinkit maidon keittämiseen: ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kauravelli

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

4 annosta

15 min

Lämmin kauravelli on ihanan pehmeä valinta, kun mietit mitä syödä ilta- tai aamupalaksi.

Ainekset

4 annosta

1 litra

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

2 dl 

kaurahiutaleita

0,5 tl

suolaa

Velli on lämmittävä aamu- tai iltapala.

Ohje

  1. Mittaa maito ja kaurahiutaleet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoitellen (esim. vispilällä tai puuhaarukalla)
  2. Pienennä lieden tehoa. Anna vellin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita samalla pohjaa myöten, erityisesti keittämisen alkuvaiheessa.
  3. Mausta suolalla (maun mukaan, suola ei ole välttämätön).



Vinkit


  • Kauravelli sakenee jäähtyessään puuromaiseksi. Kaurahiutaleita on erilaisia - myös käyttämäsi hiutaleet vaikuttavat vellin rakenteeseen. 
  • Vähennä kauran määrää, jos haluat todella löysän vellin (erityisesti silloin, jos velliä ei syödä heti). Kokeilemalla löydät sopivan hiutalemäärän.
  • Sekoita kauravelliä ahkerasti, jotta se ei pala pohjaan. Katso myös vinkit maidon keittämiseen: ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen.




Katso myös